perjantai 5. toukokuuta 2017

End of an era


Töistä kotiin tullessani latasin ruokaostoksia jääkaappiin, kun silmäni osuivat vappuna saamaani shampanjapulloon. Totesin itsekseni "miksipäs ei?".

Miksipä ei juoda lasillinen yhden aikakauden lopulle?
Miksipä ei kippistää itsensä kanssa tulevalle, tuntemattomalle?
Miksipä ei nauttia lasi kylmää kuohuvaa aurinkoisen viikonlopun kunniaksi?
Miksipä ei rentoutua hetki ja pohtia, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan?

Jätin tänään hyvästit ihanille työkavereille. Oli uskomatonta, miten monesta suunnasta tuli kiitosta ja kauniita sanoja. Jopa sellaisista suunnista, joita en olisi ihan ensiksi ajatellut. Miten hauskan läksiäislahjan tiimiläiset olivat keränneet, ja kuinka hetki ennen ovesta ulos astumista vasta tajusin aivan täysin, kuinka mahtavien ihmisten ympäröimänä olen saanut tämän 1,5 vuotta viettää. Pahinta oli, kun huomasin rakkaan kollegan poskelle vierähtävän kyyneleen. Omani vuodatin vasta hississä, kun ovet sulkeutuivat selkäni takana.

Tiedättekö sen tunteen, kun välillä kesken puuhasteluiden kouraisee mahasta, ja muistat todellisuuden? Minulla on nyt sellainen tunne. Saatan katsella vaikkapa televisiota, ja yhtäkkiä taas muistan, että tulevaisuus on auki, jolloin mahasta kouraisee kovasti. Samaan aikaan se on hyvä ja odottava tunne, samalla se jännittää ja nostaa kylmät väreet niskaan.

Tässä ei auta nyt muu, kuin ottaa rennosti, nauttia hetken aikaa tästä erikoisesta hetkestä ja odottaa, mitä tuleman pitää. Tämä on jälleen yksi kasvun paikka, jossa voi oppia itsestään. Oppia sietämään epävarmuutta ja oppia uskomaan hyvään ja tulevaan.

Näiden haikeiden ja samaan aikaan odottavien tunnelmien myötä, toivottelen teille kaikille ihanaa, ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua. 💜

6 kommenttia :

 1. Hei, tsemppiä tulevaan! :) Tosi rohkea veto, että uskalsit lähteä edellisestä paikasta ilman varmuutta seuraavasta työpaikasta, jos ymmärsin oikein? Tästä tuli mieleeni (ei tarvitse vastata, jos on liian henkilökohtainen kysymys), että kun nyt ilmeisesti olet hetken ns. tyhjän päällä ilman uutta työpaikkaa, niin saatko tältä ajalta ansiosidonnaista tms. työttömyystukea, vai onko ensin jokin karenssi, kun irtisanouduit ymmärtääkseni itse? Ei tosiaan tarvitse vastata, jos tuntuu liian yksityiseltä kysymykseltä, mutta aloin pohtia asiaa vähän omaltakin kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos paljon :) En tiedä vaihteleeko nuo karenssit riippuen kuulutko johonkin / mihin työttömyyskassaan, niin en uskalla sanoa mitään suuntaan enkä toiseen. Kannattaa siis googlata tämä sinun kohdaltasi oikean vaihtiksen puitteissa. Kyllä tässä on tullut muutamana yönä laskeskeltua rahoja, ennen kuin päätöksen uskalsin tehdä. Tsemppiä sinnekin päätöksiin ja kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 2. Tsemppiä tulevaan :) noin ihana ihminen kun sä tuut löytämään oikean paikkasi! Mun piti aamulla laittaa tsemppiviesti sulle vikaan duunipvään mut unohdin.

  Kivaa viikonloppua 😘

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.