keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

30 prosenttia naisista on kokenut kumppanin tekemää väkivaltaaTänään, naistenpäivänä haluan tuoda erittäin tärkeää asiaa esille. Melkein joka kolmas meistä naisista on kokenut parisuhteessa fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Aiheesta vaietaan edelleen, vaikka sitä pitäisi huudattaa kovaäänisillä niin, että jokainen kuulee asian. Vaikeneva henkilö voi olla väkivaltaa harjoittava henkilö, uhrin läheinen, tuntematon sivustakatsoja tai uhri itse. Liian usein asiasta vaietaan, ja väkivalta saa jatkua.

Väkivaltaisesta suhteesta lähteminen voi olla yksi pelottavimpia asioita naisen elämässä - rohkeus ei riitä, tulevaisuus pelottaa ja pahimmassa tapauksessa jopa alkaa syyttää itseään tapahtuneesta. Apua ei uskalleta pyytää.

Minä pyydän, älä vaikene. Älä jää paikoilleen. Ota rohkea askel ja kevennä tulevia askeleita. Hae apua.

"Paljonko henkistä väkivaltaa kannattaa sietää? Kauanko seksuaalisesta väkivallasta kannattaa vaieta? Montako lyöntiä voi laskea vahingoksi? Ei yhtään.

Voit soittaa maksutta ja nimettömästi. Puhelu ei näy puhelinlaskussasi. Kuuntelemme ja autamme sinua ammattilaisvoimin.”

Soita Nollalinjaan: 080 005 005 - palvelu on auki 24/7

Nollalinja auttaa;

Naisia jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa, kaikkia heitä, jotka ovat kokeneet mitä tahansa väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan sekä väkivaltaa kokeneiden läheisiä.

Nollalinja on Suomen ensimmäinen yhteiskunnan järjestämä tukipalvelu, ja se on avattu joulukuussa 2016. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana Nollalinjaan soitettiin 500 soittoa.


Me, jotka elämme väkivallattomassa suhteessa, olemme erityisen onnekkaita. Vaikka me emme kokisi itse väkivaltaa suhteessa, muistetaan olla heidän tukena, jotka siitä joutuvat kärsimään. Nollalinja on yksi tapa, jolla uhri saa apua. Eikä unohdeta, että myös miehet kokevat parisuhteissaan väkivaltaa - Nollalinja on kaikille väkivaltaa läheisessä ihmissuhteessaan kokeneille henkilöille.

Turvallista ja mukavaa naistenpäivää! 🌷

Postausta ei ole toteutettu kaupallisessa yhteistyössä, ja hyödyn siitä hyvää mieltä.

4 kommenttia :

 1. Hienoa, että puhut ikävästä asiasta päivänä, jolloin ollaan yleensä yltiöpositiivisia. Puhumisen kynnyksen ylittäminen on rohkeutta vaativa teko - samoin siihen kannustaminen. Vähättely, nimittely, alistaminen, solvaaminen. Nekin ovat henkistä väkivaltaa, jota ei tarvitse sieltää. Ei naisen eikä miehen. Upeaaa, että on olemassa tuollainen Nollalinja, jolle voi soittaa milloin vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Nollalinja on tosiaan mahtava palvelu kaikille väkivallasta tai sen uhasta kärsiville :) Hyvää naistenpäivää!

   Poista
 2. Itse olin kaksi vuotta suhteessa, jossa mies käytti jatkuvaa henkistä väkivaltaa, uhkasi hakata minut, tukisti ja petti. Hän uhkaili myös että olen saanut häneltä hivin ja tämä romutti mut ihan totaalisesti. Jälkeenpäin en edes oikein tiedä mikä minut sai pysymään suhteessa, ehkä se että hän sai minut tuntemaan siltä ettei kukaan muu huolisi minua. Joka kerta kuulin olevani ruma, läski, lauta jne. Onneksi eräs ystäväni huomasi että suhteessani joku oli pielessä, vaikka pintapuolisesti suhde näytti ihan tavalliselle suhteelle. Lähdin reissuun ystäväni kanssa ja siellä tajusin että minun on pakko lähteä suhteesta. Sen tein ja helppoa se ei ollut. Aloin hiljaa rakentamaan omaa itsetuntoani ja rakastamaan itseäni. Kaksi vuotta myöhemmin mun rinnalla on ihana mies, joka rakastaa mua ja jolle riitän tällaisena. Joten tärkeän asian nostit blogiisi, toivon ettei kukaan joutuisi kokemaan minkäänlaista väkivaltaa <3 En tiedä miksi oman tarinani tähän kirjoitin, kai se vielä itselleni on jollain tapaa terapeuttista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ihanaa kun kirjoitit kokemuksiasi! Uskon myös, että asiasta puhuminen ja kirjoittaminen auttaa, vaikka asiasta olisikin kulunut jo vuosia. Olen todella pahoillani, että olet joutunut kokemaan tällaista, mutta äärettömän iloinen, että olet päässyt tilanteesta ulos - olet rohkea! <3 Hyvää jatkoa ja kiitos vielä, kun kirjoittelit :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.