keskiviikko 8. helmikuuta 2017

StressipöllöHu huu, hu huu.. Stressipöllö täällä hei. 👀

Tiedättekö ne päivät, kun kaikki asiat kerääntyy ja tuloksena on levoton ja ärsyyntynyt olo? Eilen oli sellainen päivä. Sain eilen aamulla hieman stressaavia työuutisia, tunnin päästä siitä sain kiinnostavan blogiin liittyvän yhteydenoton ja siitä jonkin ajan kuluttua ystäväni soitteli ja kertoi jälleen kerran jännittäviä uutisia. Olen aikamoinen tunne-eläjä ja jännitän myös läheisten puolesta helposti.

Siispä eilinen iltapäivä meni aikamoisissa täpinöissä - tämä rouva kun ei osaa käsitellä epätietoisuutta kovin lahjakkaasti. Kaiken lisäksi polveni kiukutteli taas eilen, ja eilenhän oli tramppapäivä. Päätin kuitenkin mennä treeneihin tekemään sellaisia liikkeitä, jotka eivät rasita polveani - parempi kuin jäädä kotiin makaamaan. Onneksi menin, tein tehokkaan vatsatreenin ja muita liikkeitä minkä pystyin. 

Treenin jälkeen oli taas niin hyvä olo, ja mielikin piristyi, kun oli tunnin ajattelematta mitään työ- tai muitakaan stressaavia asioita. Hyvät yöunet päälle ja tänään fiilis on jo hieman pirteämpi, kuin eilen. Olen siis luonteeltani todella vahvasti sellainen, että haluan selvittää kaikki ns. keskeneräiset asiat heti alta pois ja jos en pysty niin syystä tai toisesta tekemään, alan ahdistua epätietoisuudesta. Odottaminen, se on minulle kuin rotanmyrkkyä.

Tänään on keskiviikko, ja se tarkoittaa että vanhenen ylihuomenna. Apuva. Ja se tarkoittaa myös sitä, että on aika käyttää vapaa-aika ja energia lauantain juhlien valmisteluun. Kiva viikonloppu tiedossa, ja ihana nähdä ystäviä. Minulle omat synttärit tarkoittavat sitä, että näkee monia ystäviä kerralla - se on parasta synttäreissä. Ja ehkä hieman odotan myös herkullisia ruokia, joista saamme nauttia erään catering-yrityksen ansiosta. Kyllähän se ruoka aina maistuu! 😉

Onneksi tuo minun stressipöllöni ei sentään kasva pääni sisällä kun aikaa kuluu, vaan yleensä sen laukaiseva päivä on pahin. Tänään on tosiaan jo helpompi olla, vaikken olekaan vielä yhtään sen tietoisempi asioista, kuin eilen. Tänään on kuitenkin hyvä mahdollisuus, että saan selviteltyä näitä asioita, joten olen optimistinen.

Stressinhallinta on muutenkin jännä asia, ja itselläni se menee todella vaihtelevasti. Jos minulla on stressaava kausi töissä, eli esim. kiire, paljon hommia, ym. pystyn hallitsemaan sitä, koska tiedän että saan hommat hoidettua. Mutta jos elämääni kohtaa epävarmat tilanteet ja ilmassa on liikaa kysymysmerkkejä, alkaa stressilevelit nousemaan.

Toivotaan että tämä keskiviikko tuo vastauksia kysymyksiini ja saan koottua itseni taas ajatuksiani myöten. Positiivisin mielin!

Mitenkäs siellä käsitellään erilaisia stressaavia tilanteita? Lahoaako pakka vai pysytkö viilipyttynä?

2 kommenttia :

  1. Toivottavasti työrintamalla stressiä ei aiheuta yt-neuvottelut. Niitä tuntuu olevan koko ajan menossa ☹️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta! Luojan kiitos ei 😪☺️ Totta turiset.. mukavaa päivää! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.