perjantai 20. tammikuuta 2017

Pieni teko, suuri merkitys

Usein tulee vain valitettua autoilijoista, kun itse on kävellen tai pyörällä liikenteessä. Ja autoilijat puolestaan valittavat joskus kevyen liikenteen käyttäjien käytöksestä, heijastimien puutteesta yms. Tällä kertaa minulla on hyvää sanottavaa, sillä positiivisistakin asioista tulisi muistaa puhua yhtälailla, kuin negatiivisista. Harmiksemme negatiiviset asiat vain ovat luonnollisesti niitä, mitä tulee avattua suu useammin - onhan se tietyllä tapaa myös kiva joskus päästellä höyryjä.

Mutta nyt on tosiaan hyvien kokemusten vuoro. Olen huomannut, että yhä useampi autoilija tarkkailee viereisen kaistan autoa kun pysähtyy suojatien eteen. Eli katsoo sivupeilistä että meinaahan myös naapuriauto pysähtyä. Mielestäni se on todella mahtava tapa, ja kaikkien pitäisi tehdä niin. Jos näyttää siltä, että viereinen auto ei ala jarruttaa, voi pysähtynyt autoilija vaikka töötätä merkiksi tien ylittäjälle, että tajuaa varoa.

Jos tällainen käytös saataisiin kaikille takaraivoon ja lisäksi se, että itse tien ylittäjä tarkistaa toisen kaistan myös - vältyttäisiin varmasti monilta vahingoilta.

Toinen iloa herättänyt asia on meidän autohallipaikan viereisen auton omistaja. Hän tietää, että meillä ei ole kaukosäädintä hallin oviin, ja esimerkiksi eilen kun hän oli lähdössä minua ennen autolla hallista ulos, hän huikkasi minulle että tulisin perässä ja pääsisin samalla oven avauksella ulos. Hän jopa odotti minua kun huomasi, että jäin säätämään autoon jotain ennen kun käynnistin auton. Tämä samainen mies myös avaa meille oven kaukosäätimellään ulkopuolelta, jos sattuu tulemaan meidän perässä talliin. Pieni asia, mutta todella huomaavaista. Muuten joudumme nousta autosta ylös avaamaan oven. Tällaisilla pienillä, toista huomioon ottavilla asioilla on suuri merkitys minun arvomaailmassani.

Kävin keskiviikkona poistattamassa volyymiripset, sillä silmääni ilmestyi kutiseva näppy, ja annan sen nyt rauhoittua ennen kuin laitetaan liimaa silmän lähelle. Sunnuntaina olisi sitten uusien ripsien laitto edessä. Kyllä tämä ripsettömyys on omalla tavallaan mukavaa, kun voi pestä ja hieroa silmiä ihan eri tavalla, mutta tätä arkisin meikkaamista en kyllä jaksa. Ripsien kanssa on niin mukavaa, kun voi lähteä ilman silmämeikkiä töihin jos huvittaa.

Ripsien poiston jälkeen otin hemmottelevan kasvohieronnan, joka rentouttaa aina niin ihanasti. Kosmetologini ja ystäväni Linda osaa hommansa tosi hyvin, hänellä on loistava "touch" ja on ihan oikeassa ammatissa.

Samaan aikaan, kun olin käymässä Lähteessä, laittoivat tytöt pystyyn tammi-helmikuun ajaksi tarjouskamppiksen, jonka haluan jakaa myös teille:

💋 Kosteuttava kasvohoito rentouttavalla niska-hartiahieronnalla etuhintaan 85€ 💋

Tähän kannattaa tarttua, jos on suunnitellut kasvohoitoon menoa, kun nyt samalla hinnalla saa myös hierontaa. Tarjous on siis Espoon Lähderannassa sijaitsevassa Hius ja Kauneus Lähteessä ja se on voimassa helmikuun loppuun asti. Suosittelen paikkaa lämpimästi, Lähteessä kiinnitetään huomiota asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin ja hygieniasta ja laadusta ollaan hyvin tarkkoja. 

Hius ja Kauneus Lähde
Lisätietoa löydät heidän Facebook-sivultaan tai soittamalla.
Varaa aikasi soittamalla 0400 585 272

Tänään alkaa taas viikonloppu, nopsaa kuluvat viikot. Perjantai tarkoittaa minulle telkkari-iltaa, sillä tänään tulee Voice of Finland ja yleensä perjantaisin tulee myös kivoja elokuvia. Huomiselle ei ole mitään suunnitelmia, tämä tammikuu on ollut siitä tunnettu ja kivakin, että saa mennä ihan fiilispohjalta.

Ilmoittauduin muuten yhteen hauskalta kuulostavaan harrasteryhmään, josta olen tosi innoissani. Ensi viikolla alkaa uusi harrastus, jännittävää! Kerron tästä lisää kunhan pääsen lajin makuun hieman. Pakko sanoa, että olen kyllä aika tyytyväinen itseeni, kun sain lähdettyä mukavuusalueen ulkopuolelle.

Tästä tuli nyt todella moniaiheinen kuulumispostaus, kiitos jos jaksoit lukea loppuun! Mukavaa perjantaita! :)

4 kommenttia :

 1. Arjessa toisen (tuntemattoman) huomiointi on kyllä iso + ! Ja ylipäätään kohteliaisuustavat, mitkä on ehkä harmikseni jääny vähemmälle nuoremmalle sukupolvelle. Itse ainakin muistan ala-asteella kun meillä oli ns vanhanliiton opet, että meille ihan oikeesti opetettiin käytöstapoja tms koulussa. Toisen huomioimista ja oven avaamista pidettiin todella tärkeänä koulumaailmassa. Voi niitä aikoja, sillon koulumaailma oli niin erilainen kun nykyään. Ylipäätään miten maailma on muuttunut 30 vuoden aikana. Mun vanhemmilla on tallessa kotona vielä se vanha veivattava lankapuhelin, ihan siis se mistä ne numerot piti aina "veivata" ja se oli suuuuuper hidasta! Muistakko :D äiti on luvannu antaa sen mulle muistoksi :D

  Tsemppiä uuteen harrastusjuttuun, toivottavasti osottautuu mieleiseksi :)

  Kivaa viikonloppua! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Niina, ihana kommentti! Tuli lapsuus mieleen :) Muistan veivattavan puhelimen - ja miten hidasta se numeroiden veivaus olikaan! :D Ihana muisto, voi mahdolliset omat lapset joskus ihmetellä tovin! :D Kiitos paljon, toivon myös että on yhtä kivaa kun kuulostaa ja näyttää :) Samoin sinne! <3

   Poista
 2. Kiva aihe :)
  tykkään ite lukea enemmän positiivisia juttuja blogeissa, eikä pelkkää valitusta. Hyvä että on myös positiivisia blogeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, positiivisuus on pop :) Kivaa päivää!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.