tiistai 31. toukokuuta 2016

Arkipäivä kanssani / rutiinit

Päivä kanssani postausta on pyydetty about 83 948 kertaa, mutta koska olen täysin onneton rikkomaan arkirutiinejani, en ole saanut aikaiseksi ottaa aamusta iltaan kuvia elämästäni. Siksipä tulikin mieleen tehdä hieman modifoitu "päivä kanssani" -postaus. Koska arki kuluu elämässäni lähes samalla tavalla päivittäin, listaan tähän hyvin rutiininomaisen päivän vaihtoehtoineen.

AAMU
Klo 6:45 herätyskello pärähtää soimaan. Jos olen oikein reipas, nousen heti ylös, mutta jos yöllä on ollut yhtä sun toista aktiviteettia (lue lisää kohdasta: YÖ), saatan olla "hieman" tokkurassa ja nukun vielä esim. vartin verran. Tämä torkuttaminen on minun elämässäni täysin uusi asia, ja olen harrastanut sitä vasta muutaman kuukauden. Ennen nimittäin en voinut ymmärtää torkuttajia, ja nousin kuin salaman iskusta ylös kellon soidessa. Nykyään tuo vartti tuntuu taivaalliselta, jos väsy painaa mieltä ja kroppaa.

Eli kun olen saanut sänkytaistelun hoidettua, ja siliteltyä hetken Pilviä ja Kaapoa, nousen sängystä ja siirryn kylppäriin. Kasvojenpesu, hammaspesu, tukka ponnarille ja panta päähän ja seuraavaksi on vuorossa meikkipohjan teko. Arkisin teen meikkipohjan nopeasti ja simppelisti, levitän meikkivoiteen käsin kasvoille ja samalla lisään hieman vaaleaa sävyä contour-paletista silmien alle. Puuteri päälle ja puuterimaisella contour-paletilla varjostukset poskiin, otsaan ja nenään. Ripsaria alaripsiin ja kulmat. Tähän arkimeikkiin menee about 5-7 minuuttia. Meikin jälkeen on hiusten vuoro, yleensä laitan hiukset ponnarille tai rennosti auki. Hiuksiin menee noin 5 minuuttia. Olen ollut aina aamuisin hyvin nopea laittautumaan, mutta kaikkeen muuhun (lähinnä koiriin) menee sitten enemmän aikaa.

Hiustenlaiton jälkeen petaan sängyn, etsin koirien aktivointilelut, vaihdan vesikuppiin puhtaan veden. Puen päälle ja suuntaan yläkertaan koirien kanssa. Annan Pilville aamuruoan (Pilvi syö 2 krt / pv ja Kaapo pääsääntöisesti 1 krt / pv) Putsaan vaatteet tarrarullalla koirien karvoista (koirakodin arkea), vien koirat ulos (tai Tuukka vie, yleensä vuoroaamuin), juon lasin mehua, pakkaan laukun, vien koirat ja niiden aktivointilelut ja muut aktiviteetit alakertaan, lähdetään kotoa ja suunnataan autolle. Ajetaan töihin ja molemmat suuntaa omalle toimistolleen. Automatkan aikana vastailen yleensä kännykällä kommentteihin, luen uutiset ja katson ekan kerran työmeilit, jotta saan kuvan siitä, mikä tilanne töissä odottaa.

PÄIVÄ
Työpäivä alkaa yleensä aamupalalla, syön yleensä puuroa, joskus olen tehnyt eväsleivät valmiiksi kotona. Luen meilit ja teen työhommia, kunnes on aika mennä lounaalle. Syön lounaan yleensä työkaverini kanssa, joskus käyn lounaalla Tuukan kanssa. Lounas voi olla joko itsetehty salaatti tai kaupan keitto, ja joskus mennään johonkin lähiravintolaan syömään. Näin kesällä tulee syötyä enemmän ulkoterasseilla, kuin oltua sisällä. Lounaan jälkeen siirryn taas töiden kimppuun ja kahden maissa on välipalan tai iltapäiväkahvin / energiajuoman aika. Kun työpäivä päättyy, treffataan Tuukan kanssa autopaikalla ja ajellaan kotiin.

Jos pitää käydä ruokakaupassa, ajetaan kaupan kautta kotiin ja teen ruoan. Se, joka ei vienyt aamulla koiria ulos, vie töistä tullessa. Teen kotihommia, syön ja katson yleensä jotain sarjaa samalla. Kun olen syönyt, saatan kuvata tai kirjoittaa postausta. Saatan makoilla hetken sohvalla tai takapihalla auringossa ja höpsötellä koirien kanssa. Saatan lähteä esimerkiksi ripsihuoltoon, postiin tai pestä pyykkiä. Arkisin tapaan harvoin kavereita, sillä kaikkea muuta puuhaa löytyy kylliksi. Päivän ja illan mittaan olen koirien kanssa, ulkoillaan, hoidan niiden turkkia tms. perus juttua, mitä nyt koirien kanssa yleensä tehdään. Saatan käydä yksin tyhjentämässä päätä lenkillä tai venytellä/jumpata kotona.

ILTA
Illat sujuu leppoisasti, yleensä katson aina Salatut elämät, se on se hetki, kun viimeistään pysähdyn ja valloitan sohvan. Syön samalla iltapalaa, usein se on joko smoothie tai leipää. Salkkareiden jälkeen siirryn alakertaan, menen suihkuun, vaihdan yöasun päälle, valtaan sängyn noin klo 21 ja alan katsella tv:tä Tuukan kanssa. Yleensä nukahdan noin klo 23. Vielä viime vuonna menin arkisin nukkumaan jo klo 21-22 aikaan, silloin huomasin, että herääminenkin oli helpompaa. Mutta nyt tuo nukkumisrytmi on taas muuttunut valoisien iltojen myötä.

Nyt päästään niihin yöaktiviteetteihin. Rehellisesti sanottuna, en taida edes muistaa, milloin olisin viimeksi nukkunut koko yön heräämättä kesken unien. Minulle on aivan normaalia herätä 1-2 kertaa yössä ja näin on tainnut olla aina. Olen aiemmin kertonut täällä kärsiväni aika-ajoin pahoistakin valveuni-kohtauksista. Huomaan, että jos olen saanut tällaisen kohtauksen, olen seuraavana päivänä todella väsynyt ja elän kuin kuplassa. Yleensä valveunet tulevat juuri nukahtamisen yhteydessä tai heti nukahtamisen jälkeen. Lähiaikoina ne ovat olleet vahvoja ja saatan herätä / havahtua siihen, että huudan kurkku suorana ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa. Tästä aiheesta voisin sepittää vaikka kuinka, mutta jätetään tämä taas tältä erää tähän. Toinen kerta, kun herään, tapahtuu yleensä klo 4-5 maissa, kun on enää  pari tuntua aikaa nukkua. Herään yleensä siihen, että pitää mennä käymään veskissä - ei pitäisi juoda enää klo 20 jälkeen mitään, mutta en osaa olla juomatta. Tämä on asia, joka on ollut aina osa yörutiiniani. Tämän jälkeen nukahdan aina kuin tukki ja herään, kun kello soi. Tästä lähtee taas sama rumba uudelleen. Tällaista on minun arki tiivistettynä yhteen postaukseen.

Viikonloput ovat sitten asia erikseen, eivätkä noudata mitään selkeää kaavaa aikataulujen suhteen. Se on kyllä jännä, miten rutiinilla sitä arkea pyörittääkään, mutta itse koen sen hyväksi - tietää tarkalleen, että hommat sujuu ja aikataulu pitää. Tässä huomataan taas tämä minun lievä kontrollifriikkeys, on rennompaa kun tietää, ettei yllätyksiä tule.

Eletäänkö siellä arkisin vankalla rutiinilla vai vaihtelevalla kaavalla?

maanantai 30. toukokuuta 2016

Desenio - julisteita sisustukseen

Katso lisää inspiraatiokuvia: desenio.fi


Tällä hetkellä sisustuksen kuuma trendi ovat julistetaulut ja niitä onkin nähty jo monessa sisustusblogissa ja -lehdessä kuluneen vuoden aikana. Alkuun en ollut itse tästä "joka kodin" valloittaneesta ilmiöstä kovin innoissani, mutta niitä hetken aikaa muiden kodeissa toljotelleena tajusin, että juuri näillä edullisilla ja kevyillä ratkaisuilla saa kotiin kivaa vaihtelua - ne ovat niin helppoja, että niitä voi halutessaan vaihdella tai poistaa seinältä, kun siltä tuntuu.Tällä hetkellä meidän keittiötä koristaa pienempi julistetaulu, jossa kullanvärinen teksti: "start the day with a smile and finish it with champagne".

Julisteen ei tarvitse olla yhtä pysyvä sisustuselementti, kuin jättikokoisen taidetaulun. Lisäksi nykyään on trendikästä asettaa julistetauluja esimerkiksi lipaston päälle lomittain tuomaan persoonaa kotiin. Näiden ahaa-elämysten jälkeen lämpenin itsekin julisteille ja sain inspistä kodinlaittoon.

Deseniolta löytyy todella suuri valikoima erilaisia julisteista, kurkkaa myös esim. yksi suosikkini: graafiset julisteet.Meillä on vielä makuuhuoneen suuret julistetaulut kiinnittämättä, mutta laitan parempaa kuvaa heti tänne blogin puolelle, kun olemme saaneet kiviporan lainaan ja kiinnitettyä ne.

Alla olevan julistetaulun annoin ystävälleni lahjaksi, teksti sopii täydellisesti hänelle. Tällaiset taulut ovat mielestäni myös todella kiva lahjaidea.Oletko sinä jo innostunut julistetauluista ja niiden monipuolisista käyttömahdollisuuksista?

Yhteistyössä Desenio.fi

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Juhlahumua

Eilen oli ystäväni pitkään odotettu, suuri päivä, ja juhlimme hänen valmistumistaan insinööriksi. Juhlat pidettiin sauna- / juhlatilassa ja vieraita oli paikalla nelisenkymmentä. Pilvinen päivä ei haitannut, mielestäni juhlatamineissa olo helteellä on yhtä tuskaa ja siksi en pistänyt pahakseni edes pientä tihkusadetta. 

Oli ilo juhlia rakasta ystävää ja hänen suurta saavutustaan. Onnellisuus paistoi kyllä myös itse päivänsankarin kasvoilta aina ilon kyyneleiksi asti. Kun takana on suuri työ ja uskomattoman monet työtunnit, ja kun vie tien vihdoin päätökseen, saa olla todella ylpeä itsestään. Onnea vielä, rakas Heini!
Juhlat alkoivat jo iltapäivällä, itse olin juhlapaikalla kuuden kieppeillä. Juhlat olivat hyvin rennot ja paikalla oli sekä ystäviä että perhettä. Ystäväni oli tehnyt kaikkea ihanaa tarjottavaa ja ilta menikin syödessä ja santsatessa useaan otteeseen. Myöhemmin illalla lämpeni sauna ja halukkaat saivat käydä saunomassa ennen ravintolaan siirtymistä. Täytyykö edes mainita, että yksikään naisista ei mennyt saunaan, ja miehet valtasivat sen.

Miehillä on kyllä helppoa, kun voi vetää saunan jälkeen vaan juhlatamineen päälle ja he ovat jälleen juhlakunnossa. Naisilla meikkeineen ei mene ihan samalla kaavalla tuo kesken juhlien saunominen. Kun tarjoilut oli tuhottu ja saunomiset saunottu, oli puolen yön aikaan aika siirtyä jatkoille ja siellä viihdyttiinkin melkein pilkkuun asti, kunnes väsy iski ja lähdin kotiin nukkumaan. Ilta oli oikein onnistunut ja jäi taas mukavia muistoja mieleen.Päälle vetäisin  vuosia vanhan mustan mekon, joka on edelleen yksi suosikeistani. Kävin aiemmin tällä viikolla metsästämässä uutta mekkoa, mutta ei löytynyt yhtään mieluista. Onneksi kaapista löytyi yksi tilanteeseen sopiva mekko ja asukriisiltä vältyttiin. Ranteeseen pujotin Hipaneman ihanan rannekorun. Hiuksia en lähtenyt laittamaan sen kummemmin, jotenkin liiasta pynttäytymisestä tulee epämukava olo. Rento, simppeli tyyli on itselle paras ja mukavin vaihtoehto.

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa myös kaikille muille tänä keväänä valmistuneille paljon onnea ja menestystä tulevaan. Onni harvoin tipahtaa nenän eteen, se saavutetaan kovalla työllä ja määrätietoisuudella. Niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Me itse olemme avain omaan onneemme ja menestykseemme. Mukavaa viikonvaihdetta muruset! :)

lauantai 28. toukokuuta 2016

10 random faktaa minusta / oudohkoja tapoja

Tällaiset postaukset ovat mielestäni oikein hauskoja lukea toisten blogeista ja päätin kasata myös tänne oman blogin puolelle vastaavan. Jokaisella meistä on omia hassuja tapoja ja mielestäni on aina hauskaa lukea ja tajuta joidenkin juttujen kohdalla, että itse tekee ihan samaa. Pidemmittä puheitta, let's go!

1. Laulan paljon ja joka paikassa. Laulan autossa, laulan sängyssä ennen nukkumaanmenoa, laulan töissä, laulan aurinkoa ottaessa, mutta ei, en laula suihkussa. Toisin kuin Tuukka, jonka lauku raikaa tälläkin hetkellä suihkusta. Tykkään laulaa varsinkin erilaisilla hassuilla ja ei niin hassuilla äänillä ja imitoida mm. Leijonakuninkaan "kookospähkinöitä mulla tässä on duudidiidi laita riviin kaikki pähkinät.." -biisiä ja pakko ehkä myöntää, että Leijonakuningas on muutenkin aika kova suosikki.

2. Tähän samaan aiheeseen liittyy toinen aika hiljattain "kukkaansa puhjennut" tapa, nimittäin kun laulan jotain biisiä, saatan alkaa keksimään sille uusia sanoja - joskus hieman kyseenalaisiakin sanoja.

3. Tykkään istua lattialla. Jos katsotaan esim olohuoneessa elokuvaa, istun usein lattialla ja nojaan sohvaan. En oikein ymmärrä tätä itsekään, mutta lattialla on hyvä olla. Tiedänpähän paikkani ;) Ja jos olen sohvalla, minun on pakko saada istua kulmassa, että saan jalat suoraksi. Oikeastaan haluan aina jalat suoraksi - tässä nytkin kun istun ruokapöydän äärellä, minulla on jalat vastakkaisen tuolin istuimella. Töissä olen kyhännyt työpöytäni alle laatikon, jotta saan jalat sen päälle aina tarvittaessa.

4. Olen tehokas siivoamaan, mutta myös hyvin tehokas sotkemaan. Varsinkin pöytäpinnat täyttyvät alta aikayksikön kaikenmaailman roinasta. Lisäksi pyykkien valtakausi kylppärissämme ei taida olla koskaan ohi...

5. Ei olla vieläkään keksitty Pilville omaa ääntä. Kaapolla on ollut pennusta asti oma ääni, jolla hän puhuu meille.... Eli jep, me myös imitoidaan meidän koiria. Fucked up? Not at all.

6. Päässäni napsahtaa helposti, jos joku käyttäytyy tyhmästi - inhoan silkkaa typeryyttä ja järjen käytön välttelyä. Karvat nousee pystyyn, jos joku esittää tyhmempää kuin on tai jos joku tekee itseään kohtaan huonoja valintoja. En voi ymmärtää, jos joku tekee tahallaan pahasti itselleen tai ympärillä olevilleen. Epäoikeudenmukaisuus myös laittaa hermot napsahtelemaan.

Seuraa Instagramissa: @cavagram2


7. Olen tosi tarkka tietyistä hygienia-asioista. Putsaan korvat aamuin illoin, vaikkei niistä juuri tämän takia ikinä mitään löydykään, inhoan rähmää ja  kaikkea muuta turhaa likaa kasvoissa. Pyyhin myös koirien rähmät pois aina kun näen, että sellaista on ja muutenkin ajatus likaisista kasvoista kenellä tahansa puistattaa. En myöskään pysty olemaan jos minulla on likaiset vaatteet - pakko vaihtaa heti mahdollisuuden tullen. Eli tahrat yms. on poissuljettuja. Tämän neuroosini takia mietin välillä, kuinka nopeasti tottuisin likaan jos minulla olisi lapsi, jonka suun ympärys ja koko kasvot olisi vähän väliä puurossa ja ties missä, kädet likaisena hiekasta ja vaatteet tahraisia tai rikki. Se olisi hyvää siedätyshoitoa minulle. Ja niin ne kädet - niitäkin pesen monta kertaa päivässä, jo meikkaamisen yhteydessä pesen noin kolme kertaa kädet. Pakko mikä pakko, muuten en kestä.

8. Olen tietyllä tapaa kontrollifriikki, haluan että asiat hoidetaan kuten pitää ja ajallaan - mielellään etuajassa. Päässäni myös lahoaa helposti, jos joku haluaa rajoittaa tätä piirrettä minussa ja hyvin helposti teen sitten eri tavoin kuin toiset, vaikka oltaisiin ryhmässä. Haluan pitää tietyn kontrollin omassa tekemisessäni, jotta voin olla rennosti ja nauttia. Ei kuulosta rennolta, mutta itseäni stressaa huomattavasti enemmän se, jos asiat ei ole reilassa, kuin se, että tiedän tarkalleen että kaikki menee oikein.

Yhtenä arkielämän esimerkkinä, pyykinpesukone tulee tyhjentää tietyllä tavalla: lajittelen heti koneesta pois ottaessani sukat, alushousut, bokserit, isot vaatteet ja pyyhkeet sekä lakanat omiin pinoihin, jotta voin ne järjestelmällisesti sitten laittaa kuivumaan. Tuukka laittaa samalle kuivausnarulle / tikulle kuivumaan mun ja hänen alusvaatteita, joka on mielestäni urpoa. Siksi, että kun vaatteet ovat kuivat ja siirretään kaappiin, olisi fiksumpaa että molempien olisi omissa paikoissaan, jotta ne voi nopeasti siirtää omiin kaappeihin ja laatikoihin. En kuitenkaan paasaa tästä Tuukalle, sillä asia ei ole niin vakava.

9. Opin konkretian kautta ja haluan ymmärtää kokonaiskuvan. Opettelen tällä hetkellä töissä uutta ohjelmaa ja uutta työtapaa. Haluan oppia kaiken kokonaisvaltaisesti, ennen kuin voin työskennellä "rauhallisin mielin". En esimerkiksi voi vain tehdä jotain, jos en tiedä mihin se konkreettisesti vaikuttaa ja missä tämä tehty asia näkyy. Kysyn mieluummin sata kysymystä, kun teen kertaakaan väärin.

10. Excelin ihanuus. Tämä on todella omituinen asia, mutta olen alkanut salaa tykkäämään excelistä. Se oli minun heikkouteni koulussa, mutta nykyään jopa nautin sen kanssa työskentelystä, sillä se on tietyllä tapaa niin järjestelmällinen työkalu. Lisäksi excelissä olen visuaalisesti todella tarkka ja saatan käyttää taulukkoni visuaalisen ilmeen parantamiseen paljonkin aikaa, jotta se helpottaa työskentelyäni jatkossa.

Rentouttavaa viikonlopun jatkoa! :)

torstai 26. toukokuuta 2016

LÖYLY - @saunahelsinki

Maanantaina lounastaessamme työkaverini kanssa Birgitassa taisin tokaista ääneen "ai perskule, eikös tuo puuhökkelö olekin Pääkkösen ja Vartian uusi sauna?!" Ja olihan se - en ollut seurannut prokkiksen edistymistä ja Hernesaaren uusi ykkösterassi Löyly oli juuri samaisena päivänä avannut ovensa lounas-, sauna- ja baarikansalle.

Eilen päätimme mennä testaamaan tuon erikoisen luomuksen lounaan ja tsekkaamaan paikat. Sijainti on ihan täydellinen, hyvä näköala merelle ja Hernesaaren sekä Eiran suuntiin. Löyly on kolmessa tasossa ja korkeimmalta tasolta on upeat näkymät ympäristöön. Suomen kesästä tulee nautittua ihan uudella tavalla, kun on näin mahtavat puitteet tarjoava lounasterassi lähellä. Pakko sanoa, että olin todella vaikuttunut ja paikka on loistava myös after workeille. Löyly oli vielä hieman kesken, ympärillä oli jonkinverran remppakamaa ja itse herra Pääkkönen säntäili edes takaisin Löylyn terassia, mutta eiköhän hänkin pääse pian rauhoittumaan ja nauttimaan hyvin onnistuneesta projektistaan. Good job!Lounas oli hieman hintavampi, kuin läheisissä lounaspaikoissa, mutta kyllä sen parin euron verran voi maksaa jo ihan tunnelmasta ja näkymistä. Söin kanasalaatin, jossa oli mm. avokadoa ja perunaa. Salaatti oli täyttävä, ja jouduin jättämään hieman lautaselle. Hinta annoksella oli 15 euroa. Salaatti oli selvästi hyvistä raaka-aineista valmistettu, ehkä ihan pikkuriikkisen olisin kaivannut lisää makua ruokaan. Muuten täyden kympin suoritus ja aion mennä ehdottomasti uudelleenkin nauttimaan lounasta Löylyyn. Siinä saa samalla ihanan aurinkopyrähdyksen keskelle työpäivää.

Aikamoisen hienon rakennelman ovat kyhänneet - lämmöllä suosittelen pistäytymään.

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Sormet mullassa - keltanokan tunnustuksia

Olen tainnut mainita täällä blogin puolella pariin otteeseen siitä, kuinka en ole se suurin ja taitavin viherpeukalo. Oman pihan myötä olen kuitenkin ottanut askeleen kerrallaan kohti viherpeukalon titteliä ja pienin askelin koittanut opetella perusjuttuja pihan ja puutarhan hoidosta. Oma pihamme on ihanan helppo ja yksinkertainen, mutta samalla toivoisin sinne jotain pientä piristystä silmälle. Erityisesti etupihamme kaipaa mielestäni jotain eloa sekä väriä muuten simppelin visuaalisen asunsa rinnalle.

Otin itseäni niskasta kiinni ja marssin kukkakauppaan. Minulla oli visio, jonka halusin toteuttaa. Olin päättänyt istuttaa valkoiseen ruukkuun värikkäitä kesäbegonioita ja niitä oli saatava. Onneksi minua palveli hyvin auttavainen kauppias ja sain kattavat hoito-ohjeet. Myönsin heti ensimetreillä olevani keltanokka ja pahoittelin hyvinkin yksityiskohtaisia kysymyksiäni. Päätin, että nyt kun kerran teen, teen sitten kunnolla.

Huom! Älä laita kukan mukana tullutta suojaruukkua multaan, vaan irrota se varovasti ennen istutusta. Kuvassa mittaukset käynnissä.


Apua saatuani valkkasin mielestäni kauniit värit - otin pinkkiä ja koralliin taittavaa oranssia. Valitsin ruukkuuni neljä kukkaa ja parvekkeen amppeliin vielä yhden. Värit sopivat mielestäni kivasti yhteen ja lopputuloksesta tuli söpö. Liian monimutkaisia asetelmia en halua tehdä, sillä meillä niin kotona sisällä, kuin ulkonakin yksinkertaisuus vallitsee.Vaikka tällaiset kesäkukat ovatkin yleisimpiä talojen pihoilla, mielestäni myös esim. kaupunkiasunnon parvekkeelle sopii loistavasti erilaiset kesäkukat. Kyllä kesään kuuluu värit ja tuoksut ja kukilla jos jollain niitä juuri saa loihdittua. Kesäbegoniat ovat kestäviä kukkia ja siksi hyviä tällaisille aloitteleville viherpeukaloille.

Meidän etupiha on puolivarjoisa, joten begonia viihtyy siellä hyvin. Samoin parvekkeemme on hyvä paikka tälle kukalle, aurinko paistaa osan päivästä suoraan kukkaa kohti. Begonia viihtyy myös aurinkoisella alueella, joten kokopäivän aurinkokaan ei sitä säikäytä. Ja kuten kuvista näkyi, on meidän Kaapo-poikakin aika kova istuttaja, hän halusi olla koko ajan mukana touhuissa. Pilvi puolestaan keskittyi nurmikonleikkuuseen, eli syömiseen.Itse istuttaminen on hyvin yksinkertaista ja helpoilla ohjeilla pääsee hyvin alkuun. Kukkakauppiasta saa härnätä ja he vastaavat kyllä mielellään kysymyksiin - ovathan he alansa asiantuntijoita. Mielestäni on hyvä lähestyä paremmin tietävää suoraan ja kysellä reippaasti vinkkejä.

Pikaiset vinkit onnistuneeseen istutukseen:

 • laita ruukun pohjalle ruukkusoraa muutaman sentin verran
 • lisää ruukkuun valitsemaasi multaa
 • on hyvä laittaa kukka yhtä syvälle uuteen ruukkuun, kuin mitä sen suojaruukku on
 • lannoita kasteluveden mukana nestemäisellä lannoitteella (kukka saa mullasta alkuun ravinteita, joten lannoitus ei ole aina heti tarpeen)
 • multa tulee olla kuohkeaa, eikä liian tiiviisti paineltua
 • älä peitä kukan lehtiä mullalla

Vielä tähän loppuun haluaisin nostaa tärkeän seikan esille, joka liittyy tässä alla näkyvään Sirkkalehtimerkkiin. Tuosta merkistä nimittäin tunnistamme kotimaisen kukan ja tokihan haluamme tukea kotimaista työtä valitsemalla suomalaisen tuotteen. Kotimaiset kukat ovat lisäksi laadukkaampia, eivätkä joudu kärsimään pitkistä kuljetusmatkoista. Luonnollisesti myös kotimaisen kesäkukan valinta tukee suomalaisia kasvihuoneviljelijöitä ja työntekijöitä. Eli nyt kukkakaupoille Sirkkalehtimerkkejä bongailemaan!Tykästyitkö myös begonioihin? Kurkkaa lisätietoa ja hoito-ohjeita täältä.

tiistai 24. toukokuuta 2016

Marble overdose - uusia hankintoja kotiin

Minäpäs se mennä päräytin ja tilasin meille uuden sohvapöydän olohuoneeseen. Meidän olohuoneen sohvapöytä palveli loistavasti 1,5 vuotta, kunnes yksi jalka kremppasi niin, että pöytä on vinossa. Pohdin korjauttaisinko jalan vai laittaisinko pöydän kierrätykseen ja ostaisin uuden pöydän tilalle. Marmorin viehätys on niin kova, että päädyimme tilaamaan uuden. Näissä kuvissa se näyttää ihanalta, en malta odottaa että saadaan se kotiin ja käyttöön. Pieni muutos, ihanaa vaihtelua yleisilmeeseen.

Ja ettei vaan olisi liian vähän marmoria, päätyi tilaukseen eräs hyllykkö, jota olin katsellut jo aiemmin. Nyt kun hyllykkö oli alennuksessa, päätin tilata sen. Minulla on tälle kaksi paikkaa mielessä, saa nähdä kumpaan päädyn. Ja tottahan toki tilasin myös kuvassa näkyneet ruukut - mainoksen orja, minkäs teet. Kokonaisuus on varmasti ihana!

Aiemmin hankkimani Porto amppeli on osoittautunut hyväksi hankinnaksi, leikin eilen viherpeukaloa ja istutin amppeliin begonian. Istutussessioista tulee kuvamateriaalia todennäköisesti huomenna lisää.
Kaiken kaikkiaan tämä kesä on aivan ihanaa kodin- ja pihanlaittoaikaa. Nautin, kun saan riehua puskaleikkurien kanssa pihalla tai muutenvaan maata auringossa ja nyppiä ruohoa ja sotkea varpaat multaan. Pakko myöntää, että kerrostalosta maantasalle muutto on tehnyt hyvää ja huomaan olevani paljon onnellisempi, kun saan myllertää edes vähän ja olla enemmän ulkona. Ja mikä parasta: koirat nauttivat omasta pihasta ja ovat silminnähden onnellisia kun saavat telmiä nurmikolla ja syödä voikukkia.

Onko teihin iskenyt sisustus- tai puutarhakärpänen näin kesän tullen?

Oletko tilaamassa Ellokselta ensimmäistä kertaa?
Koodilla 339601 40% alennus tilauksesi kalleimmasta tuotteesta! Siirry tilaamaan tästä >
40%:n alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Etuja ei voi yhdistää muihin alennuksiin ja tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Sisältää kaupallisia linkkejä.

maanantai 23. toukokuuta 2016

Chicken dürüm kotona


Yksi herkullisimpia ruokia, joita jään aina Turkista kaipaamaan, on kana dürüm, eli rulla, jonka sisällä on kanan lisäksi tomaattia, sipulia, salaattia ja jogurttikastiketta. Päätin tehdä siitä hieman muunnellun version kotona ja ai että tuli hyvää. Suosittelen!

Tarvitset:
 • broilerin fileitä pieneksi pilkottuna
 • tomaattia
 • sipulia
 • salaattia
 • tzatzikia tai jogurttikastiketta
 • tortillapohjia

lisäksi halutessasi: basilikaa, pippuria tai korianteria

Valmistus:
 • paista ja pilko kana pieneksi
 • tee sipulista silppua, leikkaa tomaatti ja salaatti pieneksi
 • lämmitä tortillapohja mikrossa tai pannulla
 • täytä tortillapohja tzatzikilla ja em. aineksilla
 • rullaa koko komeus ja nauti

Kannattaa kokeilla, hyvää, nopeaa ja helppoa! Onko sinulla oma dürüm-suosikki? Laita ihmeessä jakoon! :)

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Matka-ajatuksia osa 2.

Nyt olisi aika toiselle reissupostaukselle ja tässä ajattelin käydä läpi tiivistetysti eri osa-alueita. Tästä postauksesta löydät siis juttua meidän hotellista, Alanyan ravintolavinkkejä, shoppailujuttuja ja lisäksi vähän jotain muutakin.

HOTELLI
Majoituimme tällä kertaa Villa Sunflower 1 hotellissa, jonka varasimme Tjäreborgin kautta. Tänä vuonna Turkkiin on päässyt todella halvalla, ja meidänkin matkamme maksoi lentokenttäkuljetuksineen vain 313 euroa per nenä. Tällä kertaa meidän tyttöporukan kriteerinä oli "halvin minimissään 3:n tähden hotelli" ja tuo Villa Sunflower 1 oli tosiaan 295€/hlö ja tähtiä oli annettu 4.

Hotelli on hyvin perussiisti hotelli, jossa kiva allasalue ja palvelut. Oikeastaan tähdet tälle hotellille onkin kertynyt palveluiden määrän mukaan, ei niinkään itse paikan visuaalisen hienouden. Hotellista löytyy baari, ravintola, kampaamo / kynsistudio, hamam, kauppa, 24 h respa jne. Palveluiden osalta hotelli on todella kiva. Itse huoneistot (majoituimme huoneistohotellin puolella) ovat siistit, mutta hieman ahtaat. Lisäksi äänieristys ainakin huoneistohotellin puolella on mitätön, ja naapurin keskustelut kuuli oikein hyvin - tämä on siis hyvä paikka naapuristalkkereille ;) Lisäksi parvekkeen oven äänieristys oli järkky, nimittäin luulimme monesti oven olevan auki, mutta ei, kiinni oli ja visusti ja silti jokainen pienikin linnunlaulu kovemmista äänistä puhumattakaan kantautui korviimme. Tähän täytyy sanoa, että jos olisimme menneet nukkumaan joka ilta ajoissa, olisi unet jääneet hyvin vähälle. Tällä kertaa unet jäivät vähälle ihan muista syistä, sillä viihdyimme kaupungilla melkein joka iltamyöhään.

Sijainnista sen verran, että samalla tykkäsin siitä ja samalla toivoin hotellimme olevan lähempänä rantaa ja keskustaa. Hotellilta kävelee noin 10-15 minuuttia Atatürk -kadulle, eli pääkadulle. Satamaan noin 15-20 minuuttia. Ja rannalle noin 20-25 minuuttia. Onneksi taksikin kulkee, ja kyyti keskustaan maksaa vain 15 liiraa, eli 5 euroa. Se ei ollut paljoa, kun sen jakoi neljälle hengelle. Hyvää sijainnissa oli se, että ympärillä oli paljon paikallista elämää.

Siivous toimi kuutena päivänä viikossa ja siivoukseen kuului sänkyjen petaus, tiskien tiskaus sekä kylppärin siivous ja uudet pyyhkeet. Olisin toivonut, että tässä hotellissa käytetään "jos haluat uuden pyyhkeen, heitä se lattialle" periaatetta, mielestäni ei ole tarpeellista vaihtaa joka päivä pyyhkeitä ja se kuluttaa myös luontoa. Onneksi monessa hotellissa on tällainen periaate ja mielestäni se on toimiva.

Hotellin läheisyydessä oli marketteja, pari hyvää aamupalakahvilaa, paikallinen koulu, rukoushuone sekä kampaamoita ja muita palveluita.RAVINTOLAT
Nyt täytyy sanoa, että joskus lomalla unohtaa blogin aivan täysin ja täten myös unohtaa painaa mieleen hyvien ravintoloiden nimet. Yritän tehdä tässä välissä tutkimustyötä Googlen avulla ja koitan kaivaa mieleni sopukoista lempparipaikkojemme nimet ja sijainnit.

Ruoasta sen verran, että suosittelen syömään paikallisia ruokia. Yksi hyvä tieto on, että Turkissa kun tilaat kebabia, et saa välttämättä Suomessa totuttua siivulihaa, vaan kebab tarkoittaa yleisesti paahdettua lihaa. Se, mikä etuliite sanassa kebab on, kertoo sitten jo enemmän itse ruoan koostumuksesta. Sis kebab tarkoittaa lihavarrasta, kun taas döner kebab on veitsellä suuresta lihankimpaleesta veistettyä ohuempaa lihaa. Suosittelen kokeilemaan erilaisia kebab annoksia, oma suosikkini on hyvin esim. välipalaksikin sopiva chicken dürüm, eli rulla, jossa sisällä kanaa tai vaihtoehtoisesti lammasta tai nautaa. Sisään laitetaan lisäksi jogurttikastiketta, tomaattia, sipulia ja joskus myös salaattia. Dürümeita saa monesti eri kokoisina ja hinnat alkavat 1 eurosta ylöspäin. Kallein Dürüm, jonka söin tällä reissulla, oli 5 euroa, eli 15 liiraa.

Suosittelen maitohappojen syömistä, vaikkakaan itselläni ei ole koskaan mennyt vatsa sekaisin Turkissa. Hanavettä kannattaa välttää, mutta sillä voi hyvin pestä hampaat ja huuhdella suun. Usein lämpimät majoneesit eivät ole maitopohjaisia ja täten eivät mene huonoksi lämmössä, mutta halutessaan niitä voi myös yrittää välttää. Rahan käsittelyn jälkeen on hyvä pestä tai desinfioida kädet - Turkin raha ei ole puhtaimmasta päästä.

Ravintolasuositukset:
Punaisen tornin lähellä, Iskele Caddesilla (tien nimi) entisen Red Tower terassin tiloissa avannut uusi ravintola tarjoilee perinteisiä turkkilaisia ruokia ja mereneläviä. Itse söin katkarapupataa ja se oli aivan täydellistä. Lisäksi paikassa on hyvät näkymät alas satamaan. Hinnat ovat edulliset, oma ruokani maksoi 27 liiraa eli noin 9 euroa. Ateriaan kuuluu talon puolesta leipää, jogurttikastiketta ja toista, mausteisempaa mörsseliä sekä aterian jälkeen turkkilainen kahvi tai tee. Turkkilainen kahvi on muuten täysin erilaista, kuin meille tuttu kahvi ja sitä kannattaa maistaa mutta myös varautua siihen, ettei sitä saa alas kokonaan. Kahvi tarjoillaan pienestä espressokupista ja parhaiten sen makua ja koostumusta kuvaa sana kuravesi - on siis hyvin vesimäistä litkua, jossa seassa kahvinpurut. Osa tykkää, mutta ero suomalaiseen kahviin on suuri.

Ev - Atatürk kadulla (pääkatu, lähellä Atatürk-patsasta) sijaitseva paikallistenkin keskuudessa suosittu ravintola, jossa usein iltaisin livemusiikkia. Täältä suosittelen ehdottomasti pihviannoksia. Pippuripihvi maksoi 44 liiraa, eli noin 15 euroa. Vuosien saatossa palvelu oli hieman huonontunut, mutta ruoka oli edelleen todella hyvää.

Karikatür Bi Cafe - ihan keskustassa, Hükümet Caddesilla sijaitseva uudehko kahvila-ravintola, joka sisustettu hauskalla sarjakuvatyylillä. Todella edulliset ja hyvät ruoat ja hyvä palvelu. Paikallisten suosiossa. Turkkilainen ravintolaketju. Söin kanawrapin, johon kuului pari eri soosia, hyvin maustetut, herkulliset ranskalaiset ja vihersalaatti. Hintaa tälle annokselle tuli huimat 5 euroa. Alanyassa siis voi syödä todella edullisesti.

Bake & Cake -kahvilasta saa todella hyvän turkkilaisen aamiaisen. (Sevket Tokus Caddesi)

Herkuttelua ja hyvää kahvia: pääkadulla, eli Atatürk kadulla sijaitseva Vanilla Waffle tarjoilee ihania vohveli- ja jäätelöannoksia ja hyviä kahveja. Ison jättivohvelin hinta on noin 5 euroa, ja siitä riittää kahdelle mahantäydeltä. Kahveista suosittelen cappuchinoa ja lattea.Alanyaan on auennut muutaman vuoden sisällä mm. Starbuckseja ja muita kansainvälisiä kahvilaketjuja ja ne ovat todella suosittuja myös paikallisten keskuudessa. Alanyasta löytyy myös McDonalds sekä Burger King -ravintoloita. Itse koitan välttää ravintoloita, joissa liehuu kaikkien skandimaiden liput ja menut tarjotaan omaksi kieleksi - näissä on usein ollut myös kehnoin ruoka oman kokemukseni perusteella.

Juomia: drinkit kalliita, usein jopa kalliimpia kuin suomessa: mojito, gin tonic jne. vaihtelee 20-45 liiran välillä. Eli noin 7-15 euron välillä. Olut (suosittelen paikallista Efestä) noin 5-13 liiraa riippuen missä juo. Siideriä tilatessa kannattaa olla tarkkana, heille myös Breezer ja Freezer ovat siidereitä, eli kannattaa kysyä löytyykö Strongbowta tai Sevilen siideriä, jos perus omenasiideriä haluaa. Muuten saattavat kantaa pöytään Breezerin ja siitähän soppa syntyy, jos ei juoma kelpaakaan. Ainiin, ja siiderin hinta yleensä noin 13 liiraa.

Yöelämästä lyhyesti: suosittelen piipahtamaan perjantaina tai lauantaina Summer Gardenissa, joka on suuri ulkoilmadisko Konaklissa, Alanyan ulkopuolella. Taksi maksaa noin 60 liiraa ja sieltä pääsee viiden jälkeen pois ilmaisella partybussilla. Myös sinne meno onnistuu bussilla, mutta en muista aikataulua. Summer Gardenissa oli ainakin meidän aikana paljon paikallisia, arviolta 95%. Siellä soi sekaisin turkkilainen ja kansainvälinen musiikki. Todella kiva ja hieno paikka, suosittelen!

Keskustassa suosittelen Lambada / Casablancaa - mukavat työntekijät ja hyvät juomat. Tosin siideriä ei saa. Istuskelun jälkeen kannattaa siirtyä Havanaan laittamaan jalalla koreasti. En suosittele Robin Hoodia, ja sitä kompleksia, sieltä vain huonoja kokemuksia ja myös lukenut paljon pahaa. Robin Hoodin vieressä uusi paikallisten suosima liveravintola Tunnel vaikutti mukavalta, siellä soi hyvät coverbiisit ja meno oli kohdillaan. Siellä ei pahemmin turisteja näkynyt, eli jos tykkää paikallisten meiningistä, niin sinne vaan! Baareihin ei maksa sisään. Huom: Happy Hour tarkoittaa kahta samaa cocktailia, ei esim. kaveruksille omia. Jos tilaatte eri cocktailit, teille kannetaan molemmille kaksi sellaista eteen joko samaan aikaan tai erikseen. Kannattaa siis tilata yksi sama cocktail jos haluaa mennä vain yksille. Tämän jo vuosia sitten oppineena vinkiksi.

Summer Garden


OSTOKSET
Alanyassa on paljon ostettavaa. Basaareja löytyy joka lähtöön, mutta useassa liikeessä on sama valikoima. Basaareilla kannattaa tinkiä noin puolet hinnasta pois - muista kohtelias ja iloinen kauppatapa. Pääkadun varrella on monia paikallisia, kiinteähintaisia liikkeitä kuten LC Waikiki, Sarar jne. Kiinteähintaiset liikkeet tunnistaa siitä, että ovat omia rakennuksiaan, eivätkä myy feikkitavaraa. LC Waikikia voisi verrata Suomen henkkamaukkaan. Oban puolella sijaitsevassa Alanyum ostoskeskuksessa kannattaa käydä, vain kiinteähintaisia kauppoja tarjolla. Alanyum on noin kolmen kilometrin päässä keskustasta ja taksi sinne maksoi hotelliltamme 27 liiraa, eli noin 9 euroa. Sieltä saa hyvin taksin myös takaisin keskustaan tai minne ikinä haluaakaan mennä. Alanyassa ei ole huippumerkkien liikkeitä - shoppailumatka Antalyaan kannattaa tehdä, jos bränditavaraa haluaa. Alanyan keskustasta löytyy myös aidot Niken ja Yves Rocherin liikkeet.MUUTA

Turkkilaiset ovat joskus aika herkkiä ottamaan itseensä, eli konflikteja voi tulla mutta niitä ei kannata pelätä. Hoitaa vaan homman kohteliaasti niin kaikesta selviää. Monet eivät siis suostu myöntämään virheitään. Laskut kannattaa tarkistaa ja jos jotain on luvattu ilmaiseksi niin sen tulee pitää. Esim. monesti luvataan ilmainen shotti, sisha tms. kun menee ravintolaan ja sitten laskussa onkin veloitettu ko. tuotteesta - sitten vaan hymy huulille ja pieni muistutus ja homma selviää usein itsestään. Vaihtoraha kannattaa myös tarkistaa ja tippiä kannattaa muistaa antaa noin 10% laskun loppusummasta. Turkkilaiset ovat todella ystävällistä ja avuliasta kansaa ja suosittelen keskustelemaan paikallisten kanssa myös muuta, kuin kertomaan mistä on kotoisin. Heiltä oppii paljon ja uusien kulttuurien tuntemus on aina rikkaus.

Alanyassa pärjää hyvin, kun pakkaa mukaan positiivisen mielen ja ämpärillisen huumoria. Paikallisille kädestäpito, poskipusut ja halit ovat tavallisia eleitä, joten niitä ei kannata säikähtää. Naisille tiedoksi, että paikalliset miehet ja pojat ovat kunnon hurmureita verrattuna suomalaisiin miehiin, ja moni heihin lomalla lankeaakin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pitää järjen mukana kaikissa tilanteissa ja muistaa säilyttää oman arvostelykykynsä myös näissä tilanteissa, kun miehet lähestyvät. Turismi on heille elinehto ja siksi jokaista asiakasta ja varsinkin naista pidetään kuin kukkaa kämmenellä. Kaupunki on todella kaunis ja se on yksi suosikkikohteistani. Myös Alanyan ympärillä oleva luonto on upeaa ja kannattaa lähteä tutkimaan paikkoja joko kävellen tai autolla. Vielä jäi paljon koettavaa ja tehtävää, eli uutta reissua pukkaa kun sille löytyy sopiva aika.

Ja loppuun vielä suositus: jos haikailet ottavasi tatuoinnin Alanyassa, suosittelen lämpimästä Cleopatra Ink tattoo & piercing -paikkaa, jossa todella ammattitaitoiset ja palkintoja voittaneet tatuointiartistit.

Toivottavasti tästä on apua sinulle, joka olet lähdössä tai suunnittelemassa matkaa Alanyaan!

lauantai 21. toukokuuta 2016

Matka-ajatuksia osa 1.Kiitos kaikille kommentoijille edelliseen postaukseen. Sinne saa edelleen toki kommentoida ja esittää kysymyksiä tai toiveita liittyen Alanyaan sekä reissupostauksiin. On ihanaa, että on toivottu mm. paljon reissukuvia, mutta nyt taidan tuottaa pettymyksen, sillä niitä ei ole sadoittain tänne jaettavaksi. Tähän on syynsä. Elin monta vuotta elämästäni "blogille" kantaen kameraa mukana miettien mistä saa mitenkin hienoja kuvia, jotka voin laittaa matkan jälkeen blogiin. Sellainen elämä on nyt ohi, enkä halua elää elämääni linssin läpi, vaan omien silmieni kautta. Toki minulla on paljon kuvia, mutta ne ovat kännykällä otettuja, aina kun on siltä tuntunut. Nykyään puhelimissa on niin hyvät kamerat, että niiden laatu riittää loistavasti muistoiksi ja Instaan / Facebookiin laitettavaksi.Tässä ensimmäisessä reissupostauksessa haluan käsitellä aihetta, joka on monen matkaajan mielessä tällä hetkellä. Nimittäin turvallisuustilanne. Moni pelkää lentää ja lähteä lomalle, siitä ovat pitäneet huolen erinäiset terrorijärjestöt ja levottomuudet. Pelko on ihan aiheellinen, ja joskus se ottaa meissä jopa vallan. En valehtele, kun kerron, että itsekin suunnittelin matkan vaihtamista toiseen kohteeseen. Mutta sitten tajusin, että tällä hetkellä pelottaa tietyllä tavalla matkustaa ihan mihin tahansa. Lentäminen pelottaa jo itsessään, nykyään vielä enemmän kaikkien uutisoitujen ikävien asioiden vuoksi. Lomailu turistikohteessa pelottaa mahdollisten iskujen takia. Mutta kannattaako jäädä kotiin pelkäämään?

Itse päätin pelosta huolimatta koittaa suunnata ajatukset lomaan ja hyviin asioihin - pohdin todennäköisyyksiä ja sattumaa. Olen iloinen, että lähdin. Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja olimme turvassa. Tulevasta ei tiedä, eikä mahdollisia levottomuuksia tai iskuja voi ennustaa - elämme tuuripeliä.

Mielenkiinnolla odotin, miten tämän vuoden turistien lasku on vaikuttanut Alanyaan. Pohdin, miten paikalliset kauppiaat ja sisäänheittäjät kohtelevat turisteja, olisivatko he normaalia agressiivisempia vai yrittäisivätkö entistä paremmalla palvelulla saada turistin tekemään kaupat. Oma kokemukseni oli, että kaikki oli täysin ennallaan. Itse en ole koskaan kärsinyt sisäänheittäjien tai kauppiaiden myynti-innosta, lähden matkaan aina huumorilla ja avoimella mielellä varustettuna - omalla asenteella voi vaikuttaa paljon. Jos minua ei kiinnosta ko. huutelijan kauppa tai ravintola, kävelen rauhallisesti ohi, vastaan kuulumiskysymyksiin ja kysyn itse kauppiaan tai sisäänheittäjän kuulumiset, kiitän kohteliaasti ja sanon, että ei tällä kertaa kiitos. Tällä tavalla en ole koskaan saanut Turkissa tai muuallakaan osakseni paskaryöppyä tai huutoja. Ihmisiä hekin ovat ja ovat ansainneet kohteliaan vastaanoton. En näe mitään syytä katsoa myyjiä pahalla silmällä ja kiukutella heidän höpinöistään. Kun pitää positiivisen mielen itsellä, ovat kaikki tyytyväisempiä. Kohteliaisuudella pääsee pitkälle - luonnollisesti myös Alanyassa.

Kaduilla näkyi paljon poliisiautoja, mutta kun muistelin taaksepäin, olen tainnut aina kiinnittää huomiota Alanyan poliisien suureen määrään. Poliisit sekä Zabitat partioivat myös iltaisin mm. baarikadulla sekä basaareilla ja huolehtivat siitä, että kansa käyttäytyy asiallisesti. Mutta on tuossa poliisin toiminnassa mielestäni myös omituisuuksia, joita ei Suomessa näkisi koskaan. Yhtenä iltana todistettiin, kun baari-illan jälkeen ilmeisesti jotkut paikalliset rähinöivät (vertaa: suomen baari-illan jälkeinen kähinä känniläisten kesken) ja poliisit juoksivat porukalla lopettamaan tilanteen. Tämän kahakan seurauksena yksi paikallinen mies kulki poliisiasemaa kohti ilmeisesti protestoiden ystävänsä putkaanjoutumista ja tähän vastauksena yksi poliiseista hyökkäsi tönien ja huutaen tämän protestoijan kimppuun. Suomessa ei taida usein nähdä poliisin käyvän käsiksi henkilöön kovin ottein, joka huutaa käyttämättä väkivaltaa. Paikallisen poliisin toimintaa voisi kuvailla uhmakkaammaksi, kuin mitä kotimaassa on tottunut näkemään. Mutta ei siinä, kahakka loppui lyhyeen ja homma oli ohi muutamassa minuutissa. Lisäksi erilaista on se, että poliisit partioivat Alanyassa usein suurissa (jopa 10 poliisin) ryhmissä. Tämä baaritappelu oli uhkaavin tilanne, johon törmäsin matkamme aikana, eikä sekään osoittanut uhkaa turisteille, vaan oli paikallisten kärhämä.Sesonki ei ollut vielä kuumimmillaan ja turisteja oli aika vähän keskusta-alueella - syrjemmällä olimme lähes poikkeuksetta ainoat turistit. Söimme paljon paikoissa, joissa paikalliset söivät, se on mielestäni aika hyvä nyrkkisääntö jos etsii hyvää paikallista ruokaa kansainvälisten pizza ja pasta-annosten sijaan. Hotellimme sijaitsi alueella, jossa saimme seurata paikallisten elämää ja koululaisten kouluun menoa aamuisin. Meidän lähellä oli mm. koulu, rukoushuone sekä paljon paikallisasutusta. Mielestäni on todella mukavaa istuskella omalla parvekkeella aamuisin ja katsella paikallisten aamupuuhia, liikkeiden ja kahviloiden avaamista ja pyykkien kuivattelua toisilla parvekkeilla. Samalla sitä pohtii, miten erilaista elämänmeno siellä on. Miten paljon kulttuurieroja on ja miten se, mikä meille on hyvin eksoottista, on heille yhtä arkista kuin meille mikä tahansa meidän jokapäiväinen puuha tai tapa. Mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä asioita.Kun lomailee Alanyassa, voi sen tehdä niin monella eri tavalla. Voi liikkua pääkadulla ja hotellin läheisyydessä ja viettää illat Suomi-baareissa. Voi lähteä tekemään retkiä luontoon, vuokrata auton tai skootterin ja etsiä autioita rantoja ja nauttia lounasta rantaviltin päällä. Voi lenkkeillä aamuisin ja kavuta vaikka Kale-kukkulalle ihailemaan maisemia tai voi vain nauttia auringosta ja hotellin All Inclusivesta. Kaikenlaiset lomatyylit ovat yhtä hyviä ja me kaikki valitsemme sen, miten haluamme lomaamme viettää. Ainoa asia, jonka haluan sanoa vinkiksi tässä yhteydessä on se, että joskus voi kokea jotain uutta ja upeaa poikkeamalla niistä totutuista rutiineista. Joskus voi löytää matkakohteesta täysin uusia puolia, kun ottaa pään pois puskasta ja lähtee seikkailemaan myös sen pääkadun ulkopuolelle. Kannattaa keskustella paikallisten kanssa, oli se sitten ravintolan työntekijä tai taksikuski - heiltä kuulee niin paljon mielenkiintoisia asioita ja oppii taas uutta elämästä. Joskus voi yllättyä, miten ennen "paska mesta" voikin muuttua oman käytöksen myötä paremmaksi. Pienimässäkin matkakohteessa voi olla täysin uusi maailma, kun sille antaa mahdollisuuden. Matkailu avartaa, kun sen antaa tehdä niin.Alanya on aina tuntunut kotoisalta ja mitä enemmän sitä tutkin, sen mukavampi paikka minulle on. Löydän aina uutta kaunista katseltavaa ja viidesti päivässä kajahtava rukouskutsu (adhaan) tuo aina hyvän mielen. Hyvän mielen siksi, että se tuo mieleen kulttuurien rikkauden ja tapojen erilaisuuden. Se tuo mieleen uuden oppimisen ja erilaisuudesta nauttimisen. Adhaan kuuluu Turkin matkailuun, eikä sen kuulemiselta voi siellä välttyä.

Maailmassa on paikkoja ja matkakohteita vaikka millä mitalla, mutta varmasti tulen vielä palaamaan myös Alanyaan kun sille löytyy oikea aika. Edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt kolme vuotta, ja tuona aikana Alanyaan oli tullut vaikka mitä uutta - näistä uusista ravintoloista jne. kerron seuraavassa postauksessa mielelläni ja annan omat suosikkini vinkiksi myös teille muille.

Jos tämän postauksen myötä tuli kysymyksiä, jätä ihmeessä viestiä kommenttiboksiin :)

perjantai 20. toukokuuta 2016

Kotona taas

Heippa pitkästä aikaa! Täällä ollaan kotiuduttu eilen takaisin Turkin reissulta ja nautiskelen tässä (valitettavasti) itsetehtyä aamiaista ruokapöydän äärellä. Kyllä se ruoan nenän eteen tuleminen on aina yksi loman parhaista asioista.

Takana on jälleen yksi unohtumaton reissu täynnä hauskoja, jännittäviä ja uusia muistoja. Viikon aikana oli kolme pilvistä päivää, joka tuntui alkuun todella ärsyttävältä, sillä olimme odottaneet altaalla makoilua ja pulikointia kuin kuuta nousevaa. Päätimme kuitenkin ottaa ilon irti myös pilvisistä päivistä ja kävimme mm. Hamamissa, uimassa sateella, ostoskeskuksessa ja shoppailemassa sekä kävelyretkellä Kale-kukkulan ympäristössä. Pilviset päivät tuovat oikeastaan myös paljon hyvää lomaan: auringon paahteessa kun ei useinkaan jaksa kävellä ja tutkia paikkoja, ja pilvisellä säällä tulee tehtyä sitäkin enemmän.Olen käynyt Alanyassa ja Turkissa useita kertoja, ja aina jää jotain, mitä voi seuraavalla kerralla tehdä ja kokea. Alanyasta ollaan montaa mieltä, ja omasta mielestäni tähän vaikuttaa paljon se, mitä siellä tekee ja kokee. Matkailu avartaa ja tietynlaisen avoimen mielen ja huumorin mukana pitäminen avaa silmiä uudella tavalla. Minulle Alanya on hyvin kaunis ja kotoisa paikka, johon tulen varmasti taas palaamaan.

Olen saanut paljon matkapostaustoiveita Instan ja sähköpostin puolella, ja ajattelinkin kysyä teiltä, mitä te haluaisitte kuulla? Toki kerron meidän reissukuulumisia ja puuhailuja tulevissakin postauksissa, mutta onko jotain tiettyä, jota haluaisitte tietää minun näkökulmastani liittyen Turkkiin ja / tai Alanyaan?

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Lomalla

Heippa, julkaisen lomani aikana kommentteja aika-ajoin, mutta vastailen teille lomani jälkeen. Ihanaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! :) Kannattaa laittaa @cavagram2 Insta seurantaan!

Skindinavia - kestävyyttä meikkiinOlen yrittänyt saada käsiini hyvää meikinkiinnityssuihketta jo pitkään. Mietin kauan Kicksin suihketta, jota olin saanut testailla ystävältäni, mutta jostain syystä en saanut aikaiseksi hankkia sitä, koska "ei ole välttämätön"... Noh, kuitenkin asia on kaihertamaan mieltäni ja nyt, kun sain mahdollisuuden päästä testaamaan eleven.fi -verkkokaupan Skindinavian suihkeita, alkoi sukat pyöriä jaloissa vimmatusti.

Skindinavia oli uusi tuttavuus minulle ja lähdin kokeilemaan tuotteita todella innostuneena. Sain testiin yhden primer-suihkeen, eli meikin alle suihkautettavan tuotteen ja lisäksi kaksi erilaista kiinnityssuihketta - toinen öljyyntymistä vastaan ja toinen taistelee, noh, oikeastaan ihan mitä tahansa vastaan ;) Alla vielä pieni infopläjäys tuotteen teknologiasta:

"Mitkä kaksi ovat meikin tärkeimmät tuotteet? Tietenkin kunnollinen pohjustus ja pettämätön viimeistely!
Skindinavia on ainutlaatuinen yritys, joka keskittyy valmistamaan kahdenlaisia meikkisuihkeita: täydellistä pitoa pohjustukseen ja superkestävää suihketta viimeistelyyn. Skindinavian tuotteiden teknologia perustuu lämmönsäätelyteknologiaan, joka ottaa huomioon ihon lämpötilan ja sen vaikutuksen meikin pysyvyyteen.
Mikä aiheuttaa meikin katoamisen kasvoilta? Ihon luonnollinen lämpötila haihduttaa meikin sisältämän kosteuden nopeasti, jolloin iho ja meikki kuivuvat. Tästä seuraa ihotyypistä riippuen meikin värin vaihtelua (tummumista), runsasta öljyisyyttä, kiiltoa kasvoilla tai kuivaa, halkeilevaa meikkiä. Pahimmillaan iho voi kärsiä näistä kaikista haittavaikutuksista päivän aikana!
Skindinavian mullistava teknologia suihkeiden takana on erityinen, kosteutta hitaasti vapauttava "verkko", joka asettuu ihon ja meikin päälle. Kosteus haihtuu iholta hitaasti, jolloin ihon lämpötila ei nouse meikkiä vahingoittavan korkeaksi. Näin meikki pysyy raikkaana ja täydellisenä jopa 16 tunnin ajan!
Skindinavian suihkeet ovat hengittäviä, kevyitä, hypoallergeenisia ja öljyttömiä eikä niistä aiheudu iholle epäpuhtauksia. Pohjustussuihke saa meikin kiinnittymään ihon pinnalle täydellisesti ja viimeistelysuihke pitää niin kiillon kuin kuivuudenkin täydellisesti kurissa. Enää sinun ei tarvitse huolehtia meikin kestosta tai korjailla sitä päivän mittaan: Skindinavia on täällä!"

Halusin laittaa tämän infon kokonaisuudessaan postaukseen, sillä en osaisi itse paremmin kuvailla tuotteen toimivuutta ja sen taustalla olevaa ideaa.Alla ajatuksiani tuotteista ja niiden käytöstä:

 • Pesin aamulla ennen meikkiä kasvot, kuivasin ne ja suihkautin muutaman kerran Skindinavia primeria kasvoille. Ohjeessa opastetaan suihkauttamaan X ja T muotoon tuotetta noin 20 cm päästä kasvoista.
 • Suihke tuntui kevyeltä eikä kastellut ihoa märäksi. Kasvojen iho oli heti kuiva ja pehmeä. Tässä välissä tein meikkipohjan - en huomannut mitään kitkaa tai muuta eroa meikkipohjan tekovaiheessa (tai muulloinkaan).
 • Kun meikki oli valmis, suihkautin kiinnityssuihketta ja tässä oli sama tunne: kevyt, eikä jättänyt ihoa kosteaksi. Tuotteesta ei siis jäänyt minkäänlaista epämiellyttävää tai häiritsevää tunnetta. Tässä kohtaa pohdin, voiko näin "olematon" ja "tunnoton" tuote todella toimia ja pitää meikin parempana jopa 16 tuntia?
 • Ensimmäisenä päivänä huomasin, että meikki saattoi päivän aikana kulua hieman ja mennä läikikkääksi, jota tapahtuu siis joskus ilman primer- ja kiinnityssuihkeita. Päätin laittaa suihketta hieman enemmän seuraavana päivänä ja johan alkoi toimia.
 • Suosittelen laittamaan primeriä noin 4-5 kertaa ja kiinnityssuihketta muutaman kerran enemmän, ehkä noin 6-7 kertaa, mikäli teistäkin tuntuu, että suositeltu suihkautuskerta ei ihan riitä.
 • Näillä suuremmilla määrillä meikkini on pysynyt hyvänä koko työpäivän ajan ja vielä iltaan saakka. Mielenkiinnolla otan nämä tuotteet mukaan Turkkiin ja kokeilen, kuinka tehokas tuo Bridal suihke on - siellä nimittäin on kuuma iltaisinkin.
 • Pidän suihkutettavasta primeristä enemmän kuin voidemaisista, joita olen aiemmin käyttänyt, sillä suihkeen käyttö on nopeampaa ja lisäksi se on pakkauksensa ansiosta hygienisempi vaihtoehto.

Koodilla CAVA11 saat eleven.fi verkkokaupasta 11% alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista.
Koodi on voimassa 19.5. asti.

Omat testituotteeni olivat:

 • Skindinavia The Makeup Primer Spray
 • Skindinavia The Makeup Finishins Spray Oil Control
 • Skindinavia The Makeup Finishing Sray Bridal (suosittelen tämän kesän morsiamille!)
 • Katso kaikki Skindinavia -tuotteet täältä

Yhteistyössä eleven.fi

tiistai 10. toukokuuta 2016

Koivu perhana! Ja rakkaushöpinää.


..enkä nyt tarkoita Leijonajengin kapteenia ;) Mulla pamahti nimittäin viime viikon torstaina ensimmäistä kertaa elämässäni allergiaoireet päälle ja vahva veikkaus on koivu. Sain perjantaina lekurilta jos jonkinmoisia pillereitä ja suihkeita, mutta tuntuu, että olo sen kun huononee. Lauantaina lähti ääni ja eilen töissä viihdytin kanssaihmisiä kaikuvalla yskällä. Tänään oli aika luovuttaa, kun Tuukka tokaisi vakavaan sävyyn, että en ole työkuntoinen. Tottahan hän puhui.

Tässä sitä nyt makoillaan keuhkot tulessa sängyssä, koirat kainalossa. Vältän ulosmenoa, etten ruoki allergiaoireita. Sain onneksi päivän viimeisen puhelinajan perjantaina minua hoitaneelle lääkärille ja kyselen vähän, onko mitään tehtävissä, että saisin nämä oireet kuriin. Voisin verrata tätä oloa influenssaan. Pian on lähtö reissuun ja toivon, että viimeistään siellä oireet helpottaa, kun koivuja ei taida olla mailla halmeilla.

Kun Tuukka lähti töihin, hän tuli mojauttamaan vielä pusun otsalleni ja toivotti hyvää toista hääpäivää. Kyllähän minä sen eilen vielä muistin, mutta valvotun ja yskityn yön jälkeen mielessä oli lähinnä nukkuminen. Eipä olisi se 16 -vuotias tyttö salibandykentän laidalla pian 12 vuotta sitten uskonut, että se hikinen nuori mies, joka tarjosi puhelinnumeroaan matsin väliajalla, olisi vielä minun aviomieheni. Täytyy sanoa, että herran charmi puree edelleen kovaa, ja elämä on vienyt kyllä hyvään suuntaan meitä. Olen onnellinen.

Tänään otan iisisti, ja koitan levätä mahdollisimman paljon. Olen onneksi saanut hoidettua työasiat siihen malliin, että mitään suurta ja akuuttia ei ole. Mutta sen sanon, että en yhtään tykkää olla pois toimistolta ja "pelistä". Pakko välillä luovuttaa, varsinkin nyt, kun reissu häämöttää ihan nurkan takana enkä halua olla siellä sairaana. Aloittelin pakkaushommia jo sunnuntaina hieman, ehkä yhden koneellisen pyykkiä aion pestä, mutta muuten saan kaiken kasaan pienellä vaivalla.

Onko muita allergiaoireista kärsiviä? Parhaat selviytymisvinkit jakoon nyt! :)

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Nostalgiaa ja lapsuusmuistoja


Istuskelen tässä koneen äärellä, katselen olohuoneemme ikkunnasta puiden taa laskevaa aurinkoa ja pöydällä makaavista kuulokkeista kuuluu tuttu sävel.. Kappale on Hectorin Yhtenä iltana. Jollain tapaa tämä vanha, vanha kappale tuo minulle nostalgisen fiiliksen. Tämä kappale henkii sitä turvallista, rakasta lapsuutta. Se on jännää, kuinka yksi kappale voi maalata mieleen niin monia muistoja ja mielikuvia menneisyydestä.

Kesä, mökki, kesätanssit, liehuvat mekot, nauru, haikeus, vanhemmat, isovanhemmat. Näitä asioita tulee mieleen, kun uppoan taustalla soivien soittimien tanssiin. Haitari tuo mieleen pitkät kesäillat ja nurmikon tuoksun.

On jotenkin ihan absurdia ajatella, että niissä mielikuvissa pyörinyt pieni tyttö olen minä, ja että olen joskus ollut tuo lapsi. Se tuntuu niin kaukaiselta. Voi, kun lapsen aivot osaisivat tallentaa enemmän tarkkoja muistikuvia koko lapsuuden ajalta - muistan paljon, mutta paljon olisi vielä muistettavaa. Näillä nostalgisilla kappaleilla voi kaivella muistin sopukoita ja joskus mieleen tulee ihan hassujakin asioita.

Toinen, jonka kappaleista nousee karvat pystyyn hyvällä tavalla, on Gipsy Kings - tuon bändin kappaleet Volare, Bem Bem Maria ja Bamboleo ovat ehdottomia suosikkikappaleitani vielä edelleenkin. Näistä tulee mieleen hyvin vahvasti isäni.

Lapsuuteen mahtuu niin paljon kaikkea, hyviä ja huonoja muistoja, elämyksiä, tunteiden vuoristorataa ja lähellä olleet ihmiset. Muistelen omaa lapsuuttani hyvin haikeana ja onnellisena. Olisipa mielenkiintoista päästä elämään yksi päivä uudelleen, mutta se ei ole mahdollista. Siksi on ihanaa joskus uppoutua muistelemaan omaa menneisyyttä. Sitten voi taas nostaa katseen kirkkaana kohti tulevaa ja osaa myös pysähtyä nauttimaan tästä hetkestä.

Törmäsin sattumalta nopeasti laskettuna 16 vuoden jälkeen erääseen vanhaan koulukaveriini. Muistin hänet, mutta en muistanut meidän olleen ystäviä. Nainen kertoi, että meillä oli kirjari (vihko, johon molemmat kirjoitteli vuorollaan ja annettiin toiselle luettavaksi), johon olin viimeisinä sanoinani kirjoittanut: "en voi olla enää ystäväsi, sillä et pysty olemaan vain kaveri poikien kanssa".

Tuon kuultuani repesin nauruun, peitin suuni kädelläni ja taisin sanoa "ei voi olla totta!" ja pahoittelin, jolloin molemmat nauroimme ääneen. Mutta kun ajattelin asiaa pidemmälle, tajusin, että minulla on ollut oma persoona ja tämä sama luonne jo tuolloin. Puhun suoraan ja olen hyvin tarkka ystävistäni. Ilmeisesti olen omannut tuon piirteen jo lapsena, ala-asteikäisenä.

Joka tapauksessa, näiden muistojen kautta olen myös miettinyt, miten paljon sitä jo kokee nuorena, lapsena. Miten vanhalta tuntui teininä ja miten äärettömän nuorilta teini-ikäiset tuntuvat nyt. Miten tein sellaisia asioita nuorena, joita en toivoisi oman lapseni tekevän saman ikäisenä - jo tämän muuttuneen maailman takia olisin varmasti ylisuojelevainen äiti.

En tiedä onko sattumaa, että juuri näin äitienpäivänä aloin miettiä omaa lapsuuttani ja nuoruuttani - ehkä se oli vain se Hectorin biisi, joka pärähti kuulokkeistani soimaan.

Pointtina ehkä haluaisin nostaa lapsuuden nostalgisuuden ja sen, että joskus tekee hyvää pohtia oikein syvällisesti mennyttä, jotta voi keskittyä nykyhetkeen ja tulevaan taas eri silmin. On hyvä muistaa, kuka täällä oman kropan sisällä oikein on. Hyvällä mielellä kohti uutta viikkoa.

Synttärihumua

Aurinkoista huomenta!

Eilinen päivä meni oikeastaan aamusta iltaan järjestellen Tuukan syntymäpäiväkekkereitä. T halusi viettää pienellä, hyvällä porukalla merkkipäiväänsä, joten olimme kutsuneet muutamia parhaita ystäviämme meille grilli-iltaan.

Sää suosi meitä ja heti aamulla alkanut auringonpaiste mahdollisti meille onnistuneen illan terassillamme. Meitä oli yhteensä kahdeksan hengen porukka, johon meidän grilli ja terassikalustus sopi oikein kivasti - kaikki mahtui syömään ja osalle oli auringonpalvontapeditkin valmiina. Tuukka toimi grillimaisterina, yhdessä vaiheessa piti ihan patistaa itse sankariakin syömään.Vedettiin oikein kunnon sikamätöt, oli kaikkea uusista perunoista grilli-ribseihin ja makkaroista sinappisilliin. Aika hyvin upposi kaikki ja rohkeimmat santsasi vielä myöhemmin illalla uuden kierroksen, kun oltiin jo vetäydytty sisälle istuskelemaan. Olin väsännyt nopean marjapiirakan, joka katosi kuin tuhka tuuleen - kesä on siitä ihanaa aikaa, että jälkkäriksi toimii hyvin yksinkertaisimmatkin reseptit. Kunhan on paljon marjoja, kaikki hyvin.Aloin itse olla kymmenen maissa jo ihan sippi, kun oltiin aloiteltu grillipuuhat jo neljän jälkeen. Osa halusi lähteä vielä parille baariin, joten päätin siirtyä siinä vaiheessa limulinjalle ja lähteä mukaan. Ainoa keino estää mua nukahtamasta oli napata heti yksi cappucino baarista. Baarimikkojen ilmeet on aina niin näkemisen arvoiset, kun tilaan kahvia, kaakaota tai muuta alkoholitonta.

Puhuttiin juuri itseasiassa eilen selvinpäin olosta baareissa - itselle se ei ole mikään ongelma, ja joskus siirrynkin vesi- tai limulinjalle kun päästään baariin. Mulla on myös ystäviä, jotka ovat käyneet paljon baareissa ilman alkoholia ja se on mielestäni tosi kiva juttu. Ymmärrän toki myös sen, että osa ei jaksa katsella kännimenoja selvänä, mutta sitten taas on kivaa jos osa jaksaa - ei tarvitse loppua kenenkään ilta siihen, että osa haluaa lähteä baariin. Ulkomailla saatan useinkin siirtyä puolen yön maissa energiajuomaan tai zeroon, silti jaksaa riekkua valomerkkiin saakka. Eipähän tarvitse kärsiä kamalia olotiloja aamulla.Kaiken kaikkiaan eilen oli oikein onnistunut päivä ja ilta - kiitos kuuluu kaikille iltamiin saapuneille ystäville ja tietenkin itse sankarille. Pienemmällä sekaporukalla on tosi kiva istua iltaa ja hyvää vaihtelua isoille juhlille ja tyttöjen illoille.

Täällä ollaan suuntaamassa iloisin mielin kohti uutta viikkoa, se onkin työpäiviltään lyhyt, sillä kesken viikon sujahdan etelän lämpöön lomailemaan. Vaikka täällä kotimaassakin on aivan loistokelit, on silti aivan ihanan rentouttavaa ajatella, että kohta saa viettää viikon altaan reunalla ja rannalla. Kyllä se reissu tuo aina loman tunnun ihan eri tavoin.

Miten teidän viikonloppu on mennyt? Pääsittekö nauttimaan ihanasta säästä?

perjantai 6. toukokuuta 2016

Suojaa itsesi

Vähiin käy ennen kuin loppuu.. työpäivät nimittäin ennen reissua.

Muutama vuosi sitten päätin, että mikään rusketus ei ole sen arvoista, että polttaa ihonsa ja altistaa itsensä ihosairauksille. Lopetin solariumissa käynnin kokonaan ja aloin käyttämään kunnon suojakertoimia ja after sun -voiteita altistuessani auringolle.

Mikään ei ole ihanampaa, kuin rannalla tai altaalla löhöily ja auringossa oleminen, mutta ilman suojakertoimia en astu aurinkoon enää edes Suomessa pidemmäksi aikaa. Koti-Suomessa käytän suojakerrointa 15-20 ja etelässä suojakerroin on aina 30-50.

Aurinkosuojavoide ei estä ruskettumista, tästä on ihan omakohtaista kokemusta.

Kaikkien aikojen lempparini ovat Hawaiian Tropicin aurinkotuotteet - ne on helppo levittää, tuoksuvat hyvälle ja antavat hyvän ja pitävän suojan. Lisäksi ne ovat usein vedenkestäviä.


Katso kaikki Hawaiian Tropic -tuotteet tästä.

Olen muuten käyttänyt jo useamman vuoden ajan tuota after sun -voidetta ihan normaalina kosteusvoiteena vartalolle - se on aivan ihana tuote ja iho on silkkisen pehmeä sen käytön jälkeen. Siitä huomaa, että kosteus pysyy iholla pitkään, ihon silti olematta nihkeä. Suosittelen lämmöllä tuota ihan perus kosteusvoiteeksikin, jos uusi on etsinnässä. Nyt on hyvä aika hankkia aurinkovoiteet tulevaa kesäkautta varten.

ALENNUSKOODI
Loppuun vielä 40% alennuskoodi, jos olet harkinnut tehdä tilauksen Ellokselle.
Huom! Koodi voimassa vain 8.5. asti.

Koodi: 335456
40% alennusta* tilauksesi kalleimmasta tuotteesta. Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennus on voimassa 8.5.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Sisältää mainoslinkkejä