keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Bucket list - henkinen puoli

Vapaa suomennos: asioita, joita haluaa tehdä ennen kuolemaa. Itse kuitenkin inhoan, pelkään ja ahdistun sanasta kuolema, joten käytän tässä postauksessa suomennosta: asioita, joita haluan tehdä tai kokea elämäni aikana.

En ole ollut kai koskaan sellainen, joka suunnittelee tarkkaan tulevaisuuttaan tai listaa asioita, joita haluaa saavuttaa esimerkiksi tiettyyn ikään mennessä. Joskus muistan ajatelleeni, että 27 olisi hyvä ikä mennä naimisiin, noh miten kävikään, olin 26 -vuotias naimisiinmennessäni. Tämä on ainoa asia, jonka muistan liittyvän asioiden suunnitteluun. Fakta on se, että me emme voi päättää asioita etukäteen, tai ainakaan kovin tarkasti.

Siitä huolimatta, on hyvä haaveilla, suunnitella ja mietiskellä asioita ja elämää. On vain samaan aikaan hyvä tiedostaa, että suunnitelmiin on turha sitoutua liiaksi, sillä joskus, usein, ne eivät mene kuten on etukäteen maalaillut.

Olen vasta lähiaikoina herännyt siihen, että haluan kokea tiettyjä asioita tämän elämän aikana. Jollain tapaa elämän rajallinen aika on lyönyt vasten kasvoja ja se on ollut asia, joka on laittanut ajatusmaailmani oikeastaan aika täydellisesti uusiksi. En sinänsä koskaan luullutkaan elämän jatkuvan ikuisuutta - missään nimessä - ymmärsin asian oikeastaan jo todella nuorena, mutta vasta nyt olen alkanut miettimään sitä toiselta kantilta. Se, mikä on aina ollut selvää, on se, että mikään muutos tai onni ei tipahda nenän eteen, eikä sitä kukaan meille tarjottimella ojenna.

Sanoista tekoihin - monesti bucket listoilla on perinteisiä "haluan hypätä benjin" tai "haluan käydä jokaisessa maassa" -tyylisiä asioita. Joka on ihan loistava juttu ja on näitä samantyylisiä itsellänikin. Pyrin erittelemään fyysiset teot ja henkiset kokemukset omiksi, erillisiksi listoikseen. Tai ne eivät oikeastaan ole edes listoja, vaan tiedon tunne siitä, että tiettyjä asioita haluaa saavuttaa. Jollain tapaa nämä henkiset kokemukset ja tavoitteet natsaavat myös omien arvojen kanssa.

Oman itsensä henkinen kehittäminen on pitkä matka, jonka olen huomannut itselläni vasta jokin aika sitten alkaneen. Vasta kun itse tiedostaa, että haluaa tai ylipäätään voi kehittää omaa minuuttaan, omaa itseään, voi tuo pitkä matka alkaa. Tämän asian tiedostaminen on avannut minulle niin paljon ja tuonut rauhaa ja varmuutta jokapäiväiseen elämään.

Tällaisia asioita on monia, osa on kevyempiä ja osa todella syvällisiä. Voisin mainita tähän muutaman näistä.

Minulle on aina ollut tärkeää olla hyvä tyttöystävä ja vaimo. En tarkoita tällä todellakaan "täydellisyyttä", vaan sitä, että haluan olla sellainen ihminen kumppanilleni, johon itse olen tyytyväinen. Tämä on hyvin erilainen näkökanta, sillä usein hyvyys luokitellaan siten, kuinka kumppani todennäköisesti arvioisi toisen puoliskonsa. Kuitenkin olen vahvasti sitä mieltä, että oma onnistuminen ihmisenä, onnellisuus ja hyvyys lähtee siitä, että on itse omaan minään tyytyväinen. Tämä on aihe, jossa voi aina kehittyä - elämä on kehittymistä tavalla tai toisella, loppuun asti.

Toinen asia, joka on minulle tärkeä, ja kuuluu "listalleni" on positiivisuus. Olen peruspositiivinen ihminen ja haluan myös levittää sitä ympärilleni. Uskon siihen, että positiiviset ajatukset tuovat meille hyviä asioita eteen. Uskon myös vahvasti siihen, että ihminen voi tietoisesti ohjata omaa suhtautumistaan ja elämäänsä ajatuksilla ja asenteella. Negatiivinen asenne ja siinä kylpeminen usein aiheuttavat vain lisää ikäviä ajatuksia ja asioita ja positiivisuudella voidaan vahvistaa hyvää ympärillämme.

Haluan myös oppia entistä paremmaksi ihmisten kanssa. Olen herkkä aistimaan asioita, ja joskus se tuntuu jopa häiritsevältä. Olen kuitenkin oppinut käyttämään sen voimavarana ja haluan kehittyä tässä edelleen. Mielestäni tilannetaju ja ihmistuntemus ovat yhtiä hienoimpia piirteitä ihmisissä ja siksi haluaisinkin pyrkiä sitä kohti itsekin.

Se, että on ymmärtänyt oman elämän arvon, ja saavuttanut tietynlaisen rauhan, on auttanut pääsemään monista ikävistä asioista yli ja saanut tajuamaan, että niin kauan kun tasapaino sisällä säilyy, kaikki on hyvin. Kukaan ei pääse koskettamaan sisimpääsi siten, että tasapaino horjuisi. Luonnollisesti meillä kaikilla on välillä myös niitä huonoja hetkiä ja aikakausia, mutta kunhan sen oman sisäisen tasapainon taas löytää, ollaan hyvällä mallilla.

Miten tuon tasapainon ja hyvän olon sitten saavuttaa? Tämä on vaatinut itseltäni paljon sisäistä työtä, ajatusten järjestelyä ja pohdintaa. Ja kaikista tärkein apu on ollut näiden ajatusten ylläpito ja kertaus. Kun mieli horjuu, otan omaa aikaa ja palautan rauhan. Ja tähän pitää vielä todeta, että rauhallisen mielen voi ehdottomasti saavuttaa, vaikka ulkokuori paukahtelisikin. Minä, sosiaalinen ja supliikki tyyppi, joka tykkää räkänauraa ja riehuakin aika-ajoin, olen voinut saavuttaa sisäisen turvan tunteen ja mikä parasta, sen näen ja tunnen vain minä. Kun on kyse omasta henkisestä hyvinvoinnista, pitää olla itsekäs ja käyttää aikaa itseensä, juuri niin paljon kuin hyvältä tuntuu.

Vaikka paljon on saavutettu, matkaa on vielä jäljellä. Matka jatkuu niin kauan, kun henki meissä pihisee.


Millainen ihminen sinä olet? Kuuluuko sinun bucket listille tällaisia, hieman henkisemmän puolen asioita?

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäispuput & kuulumiset

Siinä ne taas tönöttää, kuin kaksi marjaa. Uusi peti on ollut molempien mieleen ja nukkuvat kerällä siinä joka päivä. Pääsiäinen meni koirienkin kannalta mukavissa merkeissä, kun saivat nauttia kevään auringosta terassilla ja parvekkeella mielin määrin. Kaapo voisi istua parvekkeella omalla paikallaan ja aurinkoa ottaen vaikka miten pitkään, ja Pilvikin nauttii lämmöstä. Pilvi tosin nauttii vielä enemmän kaiken maailman tikkujen ja lehtien syömisestä, sen kanssa saa olla tarkkana ettei ihan kilokaupalla vetele.

Mulla iski ihan älytön viherpeukalohimo pääsiäisen aikana ja ajattelinkin ehkä ensi viikonloppuna suunnata kukkaostoksille ja laittaa parvekkeelle muutaman väripilkun. Meillä on parvekkeella kivat "ikkunanlaudat", joille saa nätisti aseteltua vaikka narsisseja joihinkin kivoihin puulaatikoihin. En tiedä vielä mitä aion hankkia, mutta jotain pitää päästä värkkäämään ja pian!

Tämä eilinen pyhä vei multa jälleen ajantajun ja elän milloin maanantaita ja milloin keskiviikkoa (?!?). Tänään kun kävin hakemassa lounasta kaupasta, joku mieskin siinä puhelimeen tokaisi kovalla äänellä "ei perkele eihän tänään olekaan maanantai" ja siinä hymähdin, että enpä ole ainoa sekopää.

Töihinpaluu sujui yllättävän kivuttomasti miniloman jälkeen, ja muutenkin olin eilen reippaampi kuin olin pelännyt, pääsin jopa lenkille illalla. Olin varautunut vähintäänkin pieneen koomatilaan viikonlopun häslingin jälkeen, mutta onneksi jostain ihmeen syövereistä ne voimat kuitenkin löytyivät.

Nuo pitkät vapaat on huonoja ruoan kannalta, kun tulee herkuteltua monta päivää putkeen. Eilen illalla oikein odotin, että saan vetää tänään naamaan tomaattikeittoa lounaalla. Jotenkin sitä kaipaa ja oikein himoitseekin välillä kevyempää ruokaa pitkän mässäilyputken jälkeen. Onneksi nyt ei ole tiedossa hetkeen maratoonimässäilyä, vaan ruokarytmi pysynee hyvänä tästä edespäin ainakin vappuun asti.

Miten teidän arkeenpaluu on sujunut? :)

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen riennot

Hellurei! Toivottavasti kaikilla on ollut tähän asti ihana pääsiäinen! Itsellä on ollut aika tiheätempoinen pidennetty viikonloppu. Torstaina juhlittiin Woolshedissä ystävän syntymäpäivää tyttöporukalla. Woolshed on siitä kiva paikka, että fiilis on rento, siellä on usein live-esiintyjiä, palvelu pelaa ja huomaa, että työntekijät tulevat muualta kuin Suomesta. Sellaista meininkiä harvoin saavat suomalaiset baarityöntekijät aikaan, kulttuuriero on niin suuri. Lisäksi hinnat ovat edulliset. Vietin omia syntymäpäiviäni siellä viime vuonna, ja oli kiva kuulla, että paikalla menee hyvin ja ovat kuulemma avaamassa nyt myös Turkuunkin, suosittelen käymään.

Perjantaina meillä oli treffipäivä Tuukan kanssa ja käytiin keskustassa syömässä. Käytiin Kampissa sijaitsevassa Coloradossa. Otin surf & turf burriton ja Tuukka tilasi ribsit. Siellä ilmeisesti määrällä koitetaan korvata laatua, ei oltu kovin tyytyväisiä kumpikaan. Ribsejä oli ihan tajuton kasa, liha irtosi hyvin luusta, mutta maku ei ollut kuulemma paras mahdollinen. Ilmeisesti kastiketta / makua ei oltu saatu kunnolla koko lihaan, vaan maku oli vain kastikkeessa ja sitäkin oli aika vähän.

Omassa annoksessa oli vaikka ja mitä (kuvan näette Instasta: @cavagram2), eli oli itse burrito, salaattia, jalopenoja, nachoja, avocadoa, jättikatkaravunpyrstöjä jne. Annos oli upean näköinen, mutta normaalille ihmiselle aivan liian suuri. Burriton sisällä oli kanaa ja kokonaisia kirsikkatomaatteja - ei esim. mitään kastiketta tai muuta, jota olisin ehkä toivonut ettei olisi ollut kuivaa. Nachoja oli todella paljon ja niistä jäi syömättä suurin osa. Jotenkin nyt vaan ei napannut, ja tuli juurikin sellainen olo, että määrä yritti korvata laadun - näin kuitenkin harvoin on. Mutta tulipahan ähky ja nälkä lähti. Ja muuten oli onneksi mukava ilta. Kyllä se vaan on tärkeää, että poistuu oman kumppanin kanssa välillä pois kotiympyröistä, löytää taas ihan uusia puolia toisesta.

Pääsiäispuput  //  lauantain lookki


Lauantaina sitten olikin vuorossa Urban XPRS miniristeily, jossa esiintyi Brädi ja Nikke Ankara. Lähdettiin pienellä tyttöporukalla liplattelemaan ja laittamaan jalalla koreasti, aamu seitsemään siinä menikin, sitten 2,5h katkonaista unta ja kotiin jatkamaan unia. Hauska kokemus, hyvä tunnelma ja musiikki. Mutta ei tuollaista kyllä jaksa kovin usein tehdä. Tuollainen pieni tila ja intiimi keikka on kyllä mun juttu, ihan erilainen fiilis kuin isommilla keikoilla tai isommissa tiloissa. Iltapäivällä mentiin vielä syömään Tuukan isälle ja illan otin rennosti, menin jo kahdeksan maissa sänkyyn ja katselin telkkaria muutaman tunnin. Sitten vetelin unta palloon kellon ympäri ja tänään onkin jaksanut siivota oikein kunnolla ja alkaa valmistautumaan ihanaan, nelipäiväiseen työviikkoon.

On se vaan virkistävää, kun on joskus tällaisia pidennettyjä viikonloppuja tai muutaman päivän vapaita, ehtii ihan erilailla tekemään kaikkea. Säätilakin näyttää hyvältä ja nyt kuulemma talvi on vihdoin takana. Tälle viikolle onkin luvattu lämmintä ilmaa, ehkä sitä voisi kohta jo alkaa valmistella pihaa ja terassia kesää varten. Kyllä kevät vaan on mukavaa aikaa, paras sesonki edessä ja aurinko paistaa. Tykkään!

Miten teidän pääsiäinen meni? :)

perjantai 25. maaliskuuta 2016

3 x uutta sporttia
Kirjoittelin tuossa kolmisen viikkoa sitten, että olin tilaillut hieman uusia urheiluvaatteita ja odottelin innoissani lenkkikauden alkua. Viime viikolla se sitten vihdoin alkoi, ja ehdin käydä pari kertaa lenkillä, ennen kuin kökkö takatalvi saapui. Meillä päin oltiin jo lakaistu tiet kivistä suurelta osin, ja tepastelu oli mukavaa.

Tilasin tosiaan itselleni uudet lenkkitossut, sillä vanhat olivat kirjaimellisesti kuluneet puhki. Monta vuotta niitä käytinkin, Niket kyllä kestää. Tällä kertaa vaihdoin merkkiä, en kuitenkaan kovin kauas - olin kuullut näistä Adidaksen Response Boost kengistä hyvää ystävältäni ja päätin itsekin testailla. Yleensä uusista lenkkareista saattaa alkuun kipeytyä jalat, mutta näiden kanssa ei käynyt samaa efektiä, onneksi. Tuo muotoilu on omaan jalkaani mukava, ja kenkä on hyvin hengittävä. Näin viileillä keleillä oikein tuntee, kun viileä ilma kiertää tossuissa.

Sitten halusin testata Elloksen omia sporttituotteita, tilasin topin ja urheiluliivit. Olen yleensä ollut näitä ns. saumattomia liivejä vastaan, sillä yleensä rintojen poikki menevä sauma on juuri se asia, jolla rinta tukeutuu hyvin - mutta ainakin näin suht. pienirintaiselle tuo saumaton malli sopii myös ihan hyvin. Monesti sitä luulee, että pienet rinnat eivät tarvitse tukea, mutta kyllä nekin yhtälailla kaipaavat tukea - samat kudoksethan kaikissa rinnoissa ovat, jotka voivat vahingoittua liiassa pomppimisessa tukemattomina. Eli plussat näille, hintaansa nähden oikein kelvot liivit!

Harmaa toppi oli myös kivan pituinen ja polyester-matskusta huolimatta ihan jees tuollaiseen kevyeen lenkkeilyyn. Topin malli ja pituus miellytti tosi paljon. Näiden kolmen lisäksi tilasin vielä Adidaksen Yogi Cover Up hupparin, joka on ihan lemppari jo nyt. Olen käyttänyt sitä lenkillä ja kotona venyttelyssä, todella kiva vapaa-ajan huppari kevyeen urheiluun ja oleskeluun.

Jos olet miettinyt uusien sporttivaatteiden hankintaa, niin näistä suosittelen mielelläni Adidaksen kenkiä ja Yogi-hupparia, sekä sporttiliivejä! Kyllä tuo toppikin on tosi kiva, mutta en suosittelisi sitä ehkä kovaan salitreeniin - enemmänkin kevyempään liikuntaan.

Koodilla: 335403 -30% alennus ostoskorisi kalleimmasta tuotteesta

Ehdot: Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa 30.6.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Guest Designer -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin

Sisältää mainoslinkkejä.

torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäisloma

Odotin kovasti pääsiäistä ja sitä, että saa levähtää ja rauhoittua. Mutta ei perskule, sitä ollaan taas menty sopimaan vaikka minkälaista puuhaa läpi loppuviikon. Onneksi maanantai on pyhitetty vain oleskelulle, veikkaan että se tulee tarpeeseen tämän viikonlopun jälkeen.  Nyt jo hengästyttää, kun mietin mitä kaikkea seuraavat 3 vuorokautta pitää sisällään. Mutta ei siinä, ihanaa nähdä ystäviä ja puuhastella kaikkea. 

Olin fiksu ja pidättäydyin kahdessa Kinder-munassa, kun kaupassa käytiin. Tämä pääsiäinen on itselleni aina aika heikko, nimittäin nuo suklaamunat vaan on niin hyviä. Noissa pinkkipäällysteisissä Kindereissä on ollut ihania leluja, muutama niitä on tullut tässä viikon mittaan avattua ;) Kunnon prinsessakamaa! Mutta nyt täytyy jo hypätä suihkuun ja alkaa valmistautua iltaa varten. Toivottavasti teillä on myös kivoja suunnitelmia?

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KOKO MEIDÄN POPPOOLTA - MUISTAKAA SYÖDÄ MUNIA! :)

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kirjaimellista pikaruokaa
Se fiilis, kun töiden jälkeen ei jaksaisi vääntää mitään pitkätekoista ruokaa vaan saada äkkiä suuhun jotain hyvää, nopeaa ja terveellistä. Aika haastava kombo eikö? Alla vinkki helppoon ja nopeaan, muutaman raaka-aineen ruokaan, joka maistuukin hyvältä!

Tarvitset:
katkarapuja (pakaste tai kylmähyllystä liemessä)
herkkusienipurkki (viipaleina)
pussillinen riisi-herne-maissi-paprika-porkkana sekoitusta tai vastaavaa
2 valkosipulinkynttä

Valmistus:
viipaloi / silppua valkosipulit
paista vihannessekoitus ja valkosipulinkynnet
pese / sulata katkaravut
heitä pannulle muiden ainesten sekaan katkaravut ja herkkusienet
anna paistua ja sitten hautua hetki
mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan

Näinkin yksinkertaiseksi "wokiksi" yllättävän hyvää, ja ennen kaikkea helppoa ja sitä nopeaa! Koko hommaan menee vain noin 10 minuuttia, ei paha ollenkaan.

Onko sinulla laittaa jakoon jokin hyväksi todettu pikaohje helppoon ja hyvään ruokaan?

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Testitilaus Zaran verkkokaupastaKuullessani Zaran verkkokaupan auenneen (vihdoin!) Suomeen - tai lähinnä siis sen, että Zara toimittaa nykyään myös tänne perähikiälle, oli pakko mennä heti tutkimaan valikoimaa ja toimitusehtoja. Zara kuuluu suosikkikauppoihin ja oli kiva nähdä, että Zaran verkkokaupan valikoima vastaa myymälän valikoimaa aika hyvin. Halusin testata verkkokaupan toimivuutta, ja klikkailin edullisen pusakan ostoskoriin. En uskaltanut näin ensimmäisenä tilauksena tehdä mitään jättitilausta, jos jokin olisikin mennyt pieleen - vaikka toisaalta ei se ehkä tämän kokoisessa firmassa olisi kovin todennäköistä.

Zara siis toimittaa tilaukset kotiovelle hintaan 4.95€. Tällaista palvelua ei taida moni muu omata? Enemmän kuitenkin minua pölmästytti se, että mahdollinen palautus on maksuton ja se noudetaan kotiovelta. Aika hienoa, sanon minä!Tilauksen naputtelin sisään 17.3. klo 14 ja tilaus toimitettiin kotiin eilen, 21.3. klo 18 pintaan. Varasto näytti olevan Madridissa, sillä paketti lähetettiin sieltä DHL:n kuljetuksena, Saksan kautta Suomeen. Ja joka vaiheesta sain meilin: kun tilaus oltiin vastaanotettu, kun tilaus oltiin lähetetty ja kun tilaukseen oli saatavilla seurantantunnus. Seuraava viesti tulikin jo DHL:ltä, jossa pyydettiin valkkaamaan itselle sopiva toimitusajankohta. 4 päivän toimitus, varasto Madridissa ja loistava viesintä. Olen ehdottoman tyytyväinen palveluun.

Tämän positiivisen kokemuksen kruunaa vielä se, että tilaukseni oli pakattu kauniisti ruskeaan Zaran laatikkoon ja vaaleanpunaiseen silkkipaperiin. Eli jos mietityttää, niin suosittelen ja uskaltaa tilata.

Ja tuo paita oli muuten aikas kiva, tuollainen rento pusakka, jonka etumus solmitaan rusetille/solmulle. Tämä on sporttipuolelta, eli ilmeisesti johonkin kevyeen liikuntaankin soveltuva vapaa-ajan paituli.

Onko joku muu jo ehtinyt tilailla? :)

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Yllätyssynttärit

Viikonloppuna oli ohjelmassa ystäväni miehen yllätyssynttäreiden järkkäämistä ja juhlintaa. Yllätykset ovat aina mahtavia ja parasta on, jos yllätys säilyy loppuun asti salaisuutena, ja se että juhlan sankari kokee totaalisen yllätysmomentin. Meille kävi juuri näin, ja synttärisankarin ilme ja reaktio olivat kyllä ikimuistoiset!

Ystäväpariskunta oli ollut edellisen yön hotellissa ja koko lauantaipäivän shoppailemassa yms. kun me sillä välin valmisteltiin toisen ystäväni kanssa sankarin kotona yllätystä. Koristeltiin, tehtiin ruokaa ja täytettiin ilmapalloja. Aloitettiin valmistelut jo monta tuntia ennen, ja oltiin pyydetty kaikki vieraat paikalle ennen, kuin itse sankari tuotiin kotiin.

Saatiin tekstari juuri ennen sankarin tuloa, ja kokoonnuttiin kaikki kuoharit kädessä heidän eteiseen ottamaan juhlakalua vastaan. Avain kääntyi ovessa, ovi aukesi ja hieman pöllähtänyt sankari avasi oven - huudettiin kaikki yhteen ääneen omaperäisesti "YLLÄTYYYYS!", josta järkyttyneenä herra hyppäsi pari askelta taaksepäin ja tiputti repunkin kädestään. Ilme oli hyvin yllättynyt ja samalla tosiaan jopa aika järkyttynyt - hän kun luuli tulleensa viettämään rauhallista koti-iltaa sohvalla ja lätkää katsoen. Aivan mahtava reaktio, ja hieno ilta kaiken kaikkiaan!

Ehdin siinä tohinassa ottaa vain muutaman kuvan, mutta näistä näkee hieman teemaa. Yllätykset ja juhlien järjestely on kyllä ehdottomasti lempparipuuhaani - saa touhottaa ja pieni jännitys tekee aina hyvää. Itse sankarin ja meidän muidenkin kädet tärisi varmaan tunnin vielä yllärin jälkeen, oli hieman adrenaliinia verissä.

Joskus ajattelen, että olen varmasti ollut entisessä elämässäni juhlasuunnittelija tai vastaava, sillä nautin niin näistä järjestelyiden tekemisistä yms. Mutta kyllähän tuo on samalla myös aika väsyttävää puuhaa, itsellä alkoi nimittäin silmä luppasta jo 23 maissa illalla, ja kotiin taisin päästä jo ennen yhtä. Muut jatkoi vielä iltaa pitkälle yöhön.

Tällainen viikonloppu tällä kertaa, ensi viikonloppu onkin sitten pääsiäisviikonloppu! Ihanaa, kun on muutaman päivän "loma" edessä ja tämä työviikko on lyhyt. Eikä sillä, töissä on mukavaa, mutta niin on kotonakin. Millaisia suunnitelmia teillä on pääsiäiseksi? :)

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

SPOT-A-SHOP

Pääsin tutustumaan aika mielenkiintoiseen verkkokauppakonseptiin ja koska se oli itselleni tarpeellinen, uskon että teitä kiinnostaa tämä myös. Eli jos SPOT-A-SHOP on uusi tuttavuus, kannattaa kurkata postausta vähän pidemmälle.

Kaikkihan me tiedämme, että elämme verkkoshoppailun kulta-aikaa ja mitä erilaisempia verkkokauppoja löytyy jo meidän kotimaankin valikoimasta. Oikeastaan niitä löytyy niin paljon, että jos etsii jotain tiettyä asiaa, saattaa kaikkien verkkokauppojen selailuun kulua suunnattomasti aikaa.

Itse olen metsästänyt Niken valkoisia Air Maxeja jo viime syksystä asti, ja tuossa joulun tienoilla lopetin jo etsinnän, sillä joka paikasta oma kokoni oli loppu, tai ko. mallia ei löytynyt lainkaan. Kun minua lähestyttiin SPOT-A-SHOPin puolelta ja kuulin palvelusta, himotukseni Air Maxeihin heräsi uudelleen. Pieni toiveen poikanen syttyi ja arvatkaapa vaan, löysin kuin löysinkin etsimäni.

SPOT-A-SHOP.fi on kotimainen verkkosivusto, joka kokoaa todella monen Suomeen toimittavan verkkokaupan kaikki ALET yhdelle saitille. Sivusto on selkeä, ja sieltä voi määritellä hyvinkin tarkasti, mitä hakee. Määrittelyyn voi laittaa vaikkapa tuotemerkin, koon ja hintahaitarin, jota hakee. Määrityksen voi asettaa myös esim. ilmaisen toimituksen tai tietyn verkkokaupan mukaisesti. Nämä määrittelyt auttavat etsintää, sillä saitilta löytyy ihan tajuton määrä aletuotteita.

Siispä määrittelin etsimäni, selailin hetken aikaa ja boom, siinähän ne kaunokaiset olivat - nenäni edessä. Kauppa, josta löysin etsimäni, oli Zalando. Ja nyt saan tepastella näillä valkoisilla kaunokaisilla, juuri niinkuin olin haaveillut. Nämä minun löytämät kengät oli -20% alessa, joka on hyvä prosentti tämän hintaisille kengille, eli alea tuli kivasti. Oman käyttökokemukseni perusteella voin lämmöllä suositella palvelua, käy ainakin testaamassa selailua - ehkä palvelusta on hyötyä sinullekin.Jos sinäkin etsit kevääksi uusia lempparitennareita, kurkkaa SPOT-A-SHOPin jättimäinen tennarivalikoima tästä.

Jos tämänkaltainen palvelu tuntuu omaan käyttöön sopivalta, ja haluat pysyä kuulolla heidän parhaista eduista, kannattaa tilailla SPOT-A-SHOPin uutiskirje tästä.

Nyt tennarit ovat olleet käytössä viikon verran, ja ovat olleet hyvät jalassa. Koko vastasi normaalia, eli tilasin itselleni koon 38 ja on juuri sopiva. Harmi, että tänne Etelä-Suomeen pukkasi loppuviikolla lunta, mutta onneksi ensi viikolle on taas luvattu plussaa, ja pääsen vetämään nämä kaunokaiset taas jalkaani. Suojasin tennarit heti kosteussuojasuihkeella, jota suosittelen kyllä lämpimästi kaikille valkoisille, ja muillekin kengille. Suihketta voi ostaa myös nahkakengille sopivaksi, ja sellaista joka käy kaikille materiaaleille, tällöin voi suojata kaikki kengät samalla aineella - nopeaa ja helppoa. Toivottavasti tämä palvelu tuo myös teidän löytömetsästykseen uutta kulmaa ja apua!

Yhteistyössä SPOT-A-SHOP.fi

perjantai 18. maaliskuuta 2016

GIRLY FRIDAY

Osa kuvien kynsilakoista on saatu blogin kautta testiin.
Tänään on perjantai, ja se tarkoittaa mm. sitä, että on aika valita viikonloppukynsille väri ja tyyli. Heh, ehkä vähän naurettavaa, mutta itselle tämä on sellainen kivan rentouttava perjantaihetki, kun saa näpräillä hetken aikaa tyttömäisiä juttuja ja nauttia viikonlopun aloituksesta. Oon aika ihastunut tuohon uuteen, suloiseen meikkipussiini, se päätyi kynsilakkapussiksi ainakin nyt alkuun.

Mulla on ollut eilen ja tänään koko kroppa ihan jumissa, eilenkin iltalenkillä huomasin portaita ravatessani, että ei jalka nouse normaaliin tapaan. Kyllä se siitä vetryy varmasti pian, kun ei pysähdy vaan liikkuu ja muistaa venytellä. Jouduin eilen pitämään töissä pienen jumppatauonkin, onneksi löysin toimistolta hyvän kepin jumppaa varten. Toisaalta, nuo jumppahetket pitäisi ottaa kyllä ehdottomasti päivittäiseksi rutiiniksi töissäkin, lähtee veri kiertämään ja jaksaa taas paremmin istua paikoillaan.

Viikonlopusta tulee kiva, tiedossa on kaverin juhlat ja olenkin niitä valmistelemassa huomenna jo päivästä lähtien - blogi hiljenee siis viikonlopuksi, ainakin sunnuntaihin asti.

Nyt alan laittamaan purtavaa, perjantairuoaksi on mausteisia chicken wingsejä (nam!) ja fetasalaattia, masu kurnii jo siihen malliin, että täytyy mennä patojen ääreen. Oikein ihanaa viikonloppua teille ja kiitos kaikista kivoista kommenteista, joita olette laittaneet täällä ja myös Instan puolella! Toivottavasti teilläkin on kivoja viikonloppusuunnitelmia?! :)

torstai 17. maaliskuuta 2016

Täydellisen epätäydellinen

Monesti sanotaan, että täydellisyyttä ei ole, eikä sitä kannata havitella. Mutta usein pohdin, mitä se täydellisyys oikeastaan onkaan? Eikö täydellisyydellä - kuten millä tahansa muullakin asialla, voi olla meille kaikille oma ja yksilöllinen tarkoitus? Eikö jokin asia voi olla juuri minulle täydellinen? Ja miksi täydellinen tarkoittaa virheettömyyttä, eikö se voisi olla vain "sopiva", juuri minulle sopiva ja siksi täydellinen?

Tämä pohdinta pätee moneen asiaan, niin ihmisiin kuin vaikka koteihin tai mihin tahansa materiaan. Mutta erityisesti toivoisin, että nuoret tytöt ja pojat pääsisivät irti täydellisyyden tavoittelusta ja suuntaisivat siihen kuluvan ajan ja energian oikeasti nautinnollisiin asioihin, niihin mistä itse pitää ja mitä rakastaa.

Joskus jopa huonoista asioista voi tulla täydellisiä - joskus huono asia opettaa tai tekee meistä parempia ihmisiä itsellemme, ja täten tuo aluksi kamalalta vaikuttanut asia muuntaakin muotoaan täydelliseksi - juuri hänelle, joka tuon asian on kokenut.Jep, siinä on kaapelijohto ja se tykkää hengailla tuossa. Meillä on paska yhteys ja usein joudun laittamaan johdon tuohon, jotta tv näkyisi hyvin. Joskus, harvoin se saattaa toimia, kun johto on lattialla - siellä "missä pitääkin".Ja vaikka tämä karvalapsi tuossa, nukkuva prinsessa jota kauniimpaa ei mielestäni ole. Jollekin Pilvi on varmasti ihan kamala hirvitys, mutta minulle se on täydellinen. Tästä päästään siihen, että täydellisyydellä ei ehkä tarkoitetakaan pintapuolta, vaan sisintä. Kauneus ja täydellisyys voi olla muutakin, kuin pintaa, se voi olla tunne, rakkaus tai merkitys.

Kaikki tiedostamme, että meillä jokaisella on omat mieltymykset, omat tavat ja omat mielipiteet - miksi samalla hyvin usein sitten sorrumme siihen, että oletamme muiden täydellisyyden, mielipiteen tai tavan olevan täysin sama kuin meidän omamme? Ihminen voi olla samaan aikaan fiksu, mutta samalla hyvin naivi. Samalla haluamme pitää yksilöllisyydestämme kynsin ja hampain kiinni, kun jo seuraavassa lauseessa ruodimme jonkun muun tapoja tai tyyliä. Tyhmyyttäkö? Ja tähän asiaan on varmasti sortunut jokainen meistä, joskus.

Tämä postaus lähti todella pahasti lapasesta, tulin ensin kirjoittamaan kaapelijohdosta, mutta päätinkin ottaa hieman syvällisemmän otteen aiheeseen. Mikäs siinä, silloin pitää naputella, kun sitä tekstiä irtoaa.

Mitä mietteitä täydellisyydestä ja sen havittelusta?

keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Lenkkikausi avattu

Ah mikä raukea olo ja miten upea ilma! Mulla on ollut tänään taas vähän huono päivä, ärrimurri on ollut kylässä ja heti aamusta asti alkanut päänsärky ja kallonpohjan jäykkyys ovat antaneet lisäpotkua hieman negatiiviselle asenteelle tänään. Mulla on selvästi menossa jokin "huono" hetki, tällainen mulla oli viimeksi noin 1,5 vuotta sitten. Muista silloisen kollegani kertoneen, että kaikille meistä tulee aina tietyin välein heikompia hetkiä, jolloin kaikki pikkuasiat, ja jotkut suuremmatkin tuntuvat menevän pieleen. Yleinen mielentila on negatiivispainotteinen ja se edesauttaa asioiden mönkään menoa. Itse uskon täysin mielen vahvuuteen ja siihen, että positiivinen mieli ja asenne tuovat meille positiivisia asioita, mutta näinä hetkinä mieltä on vaikea muuttaa positiivisemmaksi - antaa siis ajan kulua, eikä stressata liikaa ja tämä aikakausi on pian taas ohi.Töiden jälkeen tarvitsin hieman omaa aikaa, ja mikä parempaa kuin lenkkareiden jalkaan vetäminen ja pihalle painuminen. Upea aurinkokeli teki lenkkeilystä normaaliakin parempaa, musat korvilla ja katse kohti sinistä taivasta. Kävelin suuren osan lenkistä paria juoksypyrähdystä lukuunottamatta, mutta lenkin loppuvaiheilla kidutin vielä vähän jalkoja ja tein pienen porrastreenin. Mahtia, kun lumet sulavat ja kevät tulee. Tosin hieman pelottaa tuo lupailtu takatalvi, onneksi ne eivät kuitenkaan koskaan kestä kauaa.

Nyt vetelen täällä bataattikeittoa naamaan ja katson hömppäsarjoja. Kohta taidan kellahtaa sohvalle ja ottaa Pilvin kainaloon ja alkaa odottaa illan tv-ohjelmia. Tänään ei jaksa sykkiä yhtään, pakko levätä ja koittaa suunnata ajatukset positiiviseen. Harmi kun en muista tuota nettisivua, josta näkee juuri minun "huonot" kaudet, olisi jännä katsoa osuiko yhteen - viimeksi nimittäin osui lähes päivälleen.

Mukavaa keskiviikkoa ja palataan pian!

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Sisustukseen sopiva peti karvamussukoille
Oih ja voih, miten iloinen olen meidän karvamussujen puolesta. Ja ehkä vähän itsenikin. Olen metsästellyt sisustukseen sopivaa ja suhteellisen edullista petiä näille meidän lapsosille ja vihdoin meitä onnisti.

Löysin tämän pedin oikeastaan ihan sattumalta, eikä ollut tullut mieleenkään katsella muualta, kuin lemmikkiliikkeistä tai lemmikkitarvikkeita myyvistä verkkokaupoista. Olin kurkkimassa BCC:n valikoimaa ja siellä oli menossa sisustuskamppis, josta sitten tämän bongasin. Hintakaan ei ollut päätä huimaava 41€ (ovh. 59€). Siellä oli kaksi erilaista petiä ja mietin pitkään kumman tilaan, mutta päädyin tähän pyöreään, reunalliseen malliin. Koko on ihan täydellinen, Pilvi ja Kaapo mahtuu siihen juuri sopivasti vierekkäin rullalle. Oli hellyyttävää katsella niitä eilen illalla, kun kuorsasivat kilpaa. Harmitti, että valo ei riittänyt siihen aikaan enää kunnon kuvaan - olisi tullut ihana kuva niistä. Lisäsin samasta hetkestä koirien omaan Instaan heistä hämäräkuvia, jos kiinnostaa kurkata: @frenchiestaff :)

Onneksi tilasin tuon, vaikka ensin mietin pitkään. Kuva oli ehkä vähän heikko, mutta itse peti on todella kaunis luonnossa - ja matsku on niin pehmeä, että tekisi mieli itse mennä rullalle siihen ja ottaa nokoset.. Jos etsit koiralle uutta ja nättiä petiä, niin tässä on kyllä kiva vaihtis. Peti löytyy täältä.

En tiedä ajatteletteko te näin, mutta minun mielestä on kiva hankkia juuri esim. koiran peti sisustukseen sopivaksi - jos vain hyvä löytyy. Toki se voi olla minkälainen tahansa, jos nättiä ja muuten hyvää ei löydy. Onneksi nykyään on niin hyvä tarjonta, että vaikka mitä ihanaa löytyy kodin sisustukseen sopivaksi.

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Luonnollisempi minä

Olen tehnyt ison työn tässä muutaman viime kuukauden aikana. Olen opetellut tietoisesti olemaan arkisin vähemmällä meikillä, lähinnä panostaen meikkipohjaan ja kulmiin. Ennen minulla oli tapana meikata tummat silmämeikit joka päivä, myös arkena. Nykyään vietän 90% arkipäivistä lisäten vain alaripsiin ripsiväriä, ja jättäen muun silmämeikin tekemättä.

Tätä ei varmasti olisi tapahtunut, ellen olisi hurahtanut volyymiripsiin. Ensimmäiset volyymit otin viime kesänä, mutta jotenkin vanhoihin tapoihin kangistuneena meikkasin edelleen silmiä päivittäin. Tuo silmien meikkaus myös heikentää ripsien pysyvyyttä. Ja nyt osaan olla ilman vahvaa silmämeikkiä, ja se on helpottanut myös arkiaamuja huomattavasti.

Ripsiä olen käynyt laittamassa siis viime kesästä asti ystävälläni Kristalla ja on ollut kiva huomata, että ripsiäkin voi muokata erilaisiksi fiiliksen mukaan. Volyymeita voi säädellä, ja tupsut voidaan tehdä vaikka 2-3 kuidulla ja niitä voidaan lisäillä jopa 10 kuituun / tupsu. Jos haluaa luonnolliset, tehdään ripset siis pienillä tupsuilla, ja jos kaipaa tuuheampia, räväkämpiä ripisiä, voin pyytää isompia tupsuja.

Omat volyymit tehdään 10-15 mm kuiduista, tosin harvemmin tulee tuota 14 tai 15 pituutta käytettyä ja useimmiten ollaan pysytelty 13 mm kuiduissa. Mulla yleisin kuitumäärä on 4-5 kuitua / tupsu. Viimeksi pyysin hieman tuuheammat, kun tiedossa oli synttärijuhlat ja nyt huollon jälkeen mennään taas hieman naturellimpana. Monesti sitä vaan menee makaamaan ripsiteknikon penkkiin, mutta tosiaan omiin ripsiin voi vaikuttaa pyytämällä tuuheampia tai harvempia tupsuja.

Ja lämmöllä suosittelen Hius ja Kauneus Lähdettä, ripsien lisäksi Krista ja Lähteen uusi kosmetologi Linda loihtivat ihania kasvohoitoja, hierontoja, meikkejä yms. Hiuspuolella Noora ja Riitta tekevät hiushoitoja ja -käsittelyjä ammattitaidolla ja Riitta on erikoistunut hiusten ekohoitoihin, eli Lähteestä saa myös ekohoitoja, värjäyksiä kasviväreillä sekä intialaista päähierontaa.

Halusin vielä vinkata, että aina hemmottelussa käynnistä ei tarvitse maksaa paljoa, ja pientä luksusta arkeen saa myös edullisemmin. Viime viikolla ripsihuollon jälkeen päätin vielä jäädä hetkeksi rentoutumaan Kristan käsiin kasvohierontaan. Alla edulliset lempparihoidot:

 • kasvohieronta (sis. alkupuhdistuksen ja rentouttavan kasvojen sekä hiuspohjan hieronnan) 28€
 • baby feet jalkahoito 35 min 35€
 • intialainen päähieronta alk. 20€ (vaihtohtoina 15min, 30min, 45min hieronnat)
 • selkä-niska-hartiahieronta 30 min 45€

Lisätietoja ja hinnaston löydät Lähteen nettisivuilta: hiusjakauneuslahde.fi
Hius ja Kauneus Lähde sijaitsee Espoon Lähderannassa, Lähderannantie 22, 02720 Espoo / p. 0400 585 272

Yhteistyössä Hius ja Kauneus Lähde

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Katkos

Tiedättekö, kun yksi pieni asia menee pieleen, alkaa oikea lumipalloefekti ja moni muukin asia tuntuu menevän päin peetä samana päivänä? Mulla oli tällainen päivä eilen. Eilisen ohjelmassa oli vaikka ja mitä, ja kesken kaikkien valmisteluiden, ihan puskista, pamahtaa sähkökatkos päälle. Tukka märkänä, täysin valmistautumattomana ja tiukalla aikataululla se tuntui kyllä isolta ongelmalta, vaikka samalla naureskelin, että aikamoinen ensimmäisen maailman ongelma se tämäkin on. Se on vaan fakta, että nykypäivänä moni asia pyörii sähkön ja netin ympärillä. Meillä siis kosahti myös netti samalla hetkellä, eikä toimi edelleenkään. Nytkin tässä kirjoittelen kännykästä jakamallani yhteydellä - thank god for 4G.

Jotenkin eilen sattui vaan niin monta pientä ärsytystä herättävää asiaa ja mikään ei meinannut toimia, että tällaisen, normaalisti 99% positiivisen ihmisen suu oli sellaisella norsun kamelinvarpaalla että. Onneksi ilta oli todella onnistunut ja tuli sitten vastapainoksi naurettuakin paljon. Ystävät ne yleensä pelastaa tilanteen kuin tilanteen.Eilen oli ekaa kertaa "tennarikeli", eli tiet oli suhteelliset sulat, eikä ollut märkää. Kuvistakin näköjään huomaa, että ei ihan hirveästi tätä tätiä hymyilyttänyt vielä tuona hetkenä.

Ihana auringonpaiste on hellinyt meitä ja kevät ja tuleva kesä ovat kieltämättä kovasti jo mielessä. Ollaan myös lähipäivinä saatu tulevaisuudensuunnitelmia hieman selkeämmiksi ja käyty mielenkiintoisia keskusteluja tuon rakkaan kanssa ja täytyy sanoa, että olen sisäisesti aika todella innoissani siitä, mikä meitä vielä odottaa. Jotenkin sitä vain välillä herää siihen, että me ei todellakaan olla tällä maapallolla ikuisuutta, ja tämän meille suodun elämän aikana pitää tehdä jotain, jonka vuoksi elämä on ollut elämisen arvoista. Uusien kokemuksien hankkiminen ja oman elämän eläminen juuri sellaisena, kuin toivoo, on joskus haasteellista, mutta niin sen kaiken vaivan arvoista. En halua herätä eläkeikäisenä ja tajuta, että en ole elänyt täyttä elämää - toista mahdollisuutta kun meistä kukaan ei saa.

Tällaisia juttuja kuuluu tänne, nyt levätään vielä tämä ilta ja aloitetaan taas uusi työviikko uudella energialla. Toivon kaikille mukavaa viikonvaihdetta ja sunnuntai-iltaa. :)

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Pilvin ensimmäinen synttäripäiväPilvi täytti eilen yhden vuoden. Tasan vuosi sitten makoiltiin Tuukan kanssa Kanarian saarilla rannalla, ja saatiin tekstiviesti, että kaikki pennut ja mamma selvisivät synnytyksestä hengissä ja voivat hyvin. Samalla varmistui, että meille siunattiin yksi näistä pienistä karvapalleroista, ja kyllä sitä toista koiraa oltiin odotettukin. Loppumatka menikin hymyssä suin, alkuloma oltiin saatu jännittää koska ne vauvat oikein syntyy, ja syntyvätkö terveinä.

Muistan kuin eilisen, kun haettiin Pilvi muutaman kymmenen kilometrin päästä ja Pilvi oli sylissäni automatkan kotiin. Se oli niin pieni, paljon pienempi kuin oltiin osattu edes ajatella ja Kaapoon verrattuna ihan pikku hiirulainen. Muistan ajatelleeni, miten pärjätään näin pienen elävän olennon kanssa, ja miten Kaapo ottaisi vastaan uuden tulokkaan.

Ensimmäisen viikon Kaapo oli silminnähden loukkaantunut, ja katsoi Pilviä inhoten. Viikon jälkeen nähtiin, kun Kaapo koski ensimmäistä kertaa Pilviin ja siitä lähti näiden kahden paita-peppu taival. Kaapo pesi Pilviä tosi usein Pilvin ekoina viikkoina ja vielä nykyäänkin ne jää joskus kiinni yhteisestä pesuhetkestä. Istuvat jonossa ja Kaapo pesee Pilviä niin, että Pilvin turkki on ihan läpimärkä. On ne ihania yhdessä, ja päätös ottaa toinen koira oli ehdottomasti hyvä, vaikka Pilvin ekat kuukaudet olivatkin meille aika tuskaa - ei ollut nimittäin ihan helpoin pentu tämä tytteli.

Paljon onnea Pilvi, rakas ruttuturpa, "itse Saatana", pikku murunen <3

torstai 10. maaliskuuta 2016

Tablettitaisto

Mulla on kyllä hassu karma pöytätablettien kanssa. Olen löytänyt parhaimmat tabletit aina Pentikiltä, tykkään litteistä muovitableteista, jotka näyttää silti näteiltä, eikä niin muovisilta. Lisäksi niiden pitää olla helppohoitoiset ja pysyä jonkin verran paikoillaan. Meillä ei siis ole nähty koskaan kankaisia tabletteja. Olen ostanut nyt kolmena sesonkina tabletit Pentikiltä, ja aina olen saanut hakea niitä kissojen ja koirien kanssa, mutta pakko, koska ne vain ovat meille parhaat. Olen aina joutunut varaamaan / hakemaan niitä useammasta, kuin yhdestä paikasta, niin myös tällä kertaa. Mutta sainpas!
Nyt on taas keväisempi ilme ruokailutilassakin, kun tummansiniset tabletit pääsivät kaappiin piiloon. Päädyin oikeastaan aika yllättävään ratkaisuun, kun ostin kermanvalkoiset tabletit valkoiselle pöydälle. Viime keväänä oli vaaleanharmaat, nyt en halunnut harmaita. Enkä tosin minkään muunkaan värisiä.

Paljaalla silmällä tabletit erottuvat onneksi hieman paremmin, kuin näistä kuvista. Tykkään pelkistetystä ilmeestä näin vaihtelun vuoksi. Ostettiin Tuukan kanssa kotiin tulppaaneita, mutta ne pienet poloiset olivat ihan ryytyneen näköisiä ja valuivat pitkin poikin maljakkoa - jouduin sitomaan ne yhteen, että ne pysyivät edes vähän muodossaan. Kukista puheen ollen, pian alkaa pionikausi ja aion kyllä ostaa läpi kesän vaaleanpunaisia pioneja meille kotiin, ne muistuttavat ihanasti hääpäivästä.

Meidän häistä tuleekin pian jo kaksi vuotta, tuntuu kuin ne olisi olleet vasta eilen. Se päivä pistää aina vaan hymyilyttämään, en vaihtaisi. Harmittaa oikein, että en muista tiettyjä yksityiskohtia päivästä, kun olin tietyllä tavalla koko päivän ajan pienessä shokissa ja jännityksessä. Mutta senkin edestä on ihania muistoja mielessä ja kuvia katselemalla aina tulee mieleen uusia muistoja.

Ollaankos siellä jo laitettu kevättä kotiin? Ja sattuuko langan päässä olemaan tulevan kesän morsiamia? :)

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kolme ei niin itsestäänselvää adjektiivia minusta - haaste

Kun pyydetään kuvailemaan omaa, tai toisen luonnetta, on usein vastaus hyvin pintapuolinen. ”Iloinen, sosiaalinen, reipas, hauska...” Mitä oikeastaan edes teemme tällaisilla määrittelyillä? Tällaisia asioita kysytään usein esimerkiksi työhaastatteluissa tai seurapeleissä – aivan päinvastaisissa tilainteissa, ja näihin tuleekin miettiä vastaus hieman eri asioita painottaen, eikä ihan kaikkea voikaan esim. työhaastattelussa möläytellä. Totuushan on se, että ketään meistä ei riitä kuvailemaan esim. pyydetty kolme adjektiivia. Eikä varsinkaan ne jokaisen suusta pääsevät kliseet – vaikka tottahan ne varmasti ovat myös. Tämän ajatuksen innoittamana lähdinkin haastamaan itseni, ja itsetutkiskelun osana mietin itsestäni kolme erilaista, kuvaavaa adjektiivia / asiaa.

MINÄ OLEN...

 • Aikaansaava: Olen ehdottomasti hands-on tyyppi. Teen mieluummin kaiken heti, kuin jätän roikkumaan. Nuorempana palautuin koulutyöt lähes poikkeuksetta etuajassa, ja opettajat moittivat, että nopeasti ei saa hyvää jälkeä. No kyllä sai. Olin aina koulussa hyvä oppilas, vaikka suoritinkin sitä osittain vasemmalla kädellä - koulu ei ollut koskaan mun juttu, vaikka menestyinkin kiitettävästi. Olen myös lähes aina etuajassa, missä ikinä pitääkin olla. Olen myös ihminen, joka rakastaa järjestää asioita: juhlia, tapahtumia, matkoja jne. Pääni räjähtää, jos on liikaa tekemättömiä asioita.
 • Herkkis: Ehdottomasti herkkä ihminen monellakin tapaa. Vielä muutama vuosi sitten olin myös todella herkkä pahastumaan, mutta tätä kokoajan harjoitelleena aletaan olla jo ihan hyvällä mallilla. Ennen vedin moneen asiaan henkilökohtaisen näkökannan ja nykyään taas painan hyvin monet asiat villasella ja jätän ajatuksista pois. Nykyään olen useinkin "ei jaksa kiinnostaa" -mode päällä, siis sellaisissa asioissa, jotka eivät todellakaan itselleni kuulu tai omaa elämääni horjuta. Herää myös niiltä osin, että aistin todella herkästi eri tilanteista energioita ja jos on esim. jännittynyt ilmapiiri, tunnen sen saman tien. Aistin myös ihmisistä paljon ja huomaan kiinnittäväni huomiota pieniin yksityiskohtiin ja pyörittelen niitä mielessäni - tälle ei ole mitään tarkoitusta, mieleni vain toimii niin. Tämän asian takia ehkä itse pyrinkin välttämään turhia jännittyneitä tilanteita, sillä niiden aistiminen ei ole aina mukavaa. Mutta ehdottomasti mieluummin tämä, kuin se, että olisi aivan pihalla tilanteessa kuin tilanteessa, ja kuulisi vain sanat, eikä aistisi tunnelmaa. Herkkä lisäksi siten, että tunteilen helposti ja saatan purskahtaa itkuun vaikka kesken elokuvan. Tästä esimerkkinä Sinkkuelämää 1 elokuvan kohtaus, jossa Carrie hakkaa kukkapuskalla Mr. Bigin - se kohtaus on vaan jotenkin niin aito ja hyvin näytelty Sarahilta. Olen myös herkkä muuttamaan tunnetiloja, olen ehdottomasti yleensä tyyni, mutta tarvittaessa nollasta sataan kiihtyvä ja yhtä nopeasti laantuva. Olen myös herkkä asettamaan itseni toisen asemaan ja mietin monia asioita toisten kannalta.
 • Kylmä: En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut kuvailevani itseäni tällä sanalla. Vieläkin inhottaa, mutta totta se on. Olen ilmeisesti kehittänyt itselleni erinäisten elämänkokemusten myötä jonkinlaisen suojamuurin, joka esiintyy tietynlaisena kylmyytenä. Tähän en valitettavasti voi antaa suoraa esimerkkiä, mutta sanotaanko vaikka näin, että jos joku tekee minua kohtaan epäoikeudenmukaisesti tai loukkaa pahasti (tässä kohtaa en puhu esimerkiksi  parisuhteestani, tai ystävyyssuhteistani) olen jollain tasolla anteeksiantamaton, tai ainakaan en unohda. Ja tämä asia on se, jonka myötä rakentuu kylmä kuori, jota ylläpitää taho sisälläni, joka haluaa suojella. Kylmyys ei esiinny töykeytenä, tai pahana ihmisenä, vaan se alkaa järjestelmällisesti, kaikessa hiljaisuudessa sulkea ko. ihmistä pois elämästäni ja muuri, joka välille rakentuu, on muuten todella vankka. Tällaisia tapauksia ei ole onneksi monia, mutta olen löytänyt ja tiedostanut tämän pitkään minussa olleen ominaisuuden itsestäni vasta hetki sitten. Meillä kaikilla on varmasti elämässä asioita, joiden vuoksi on vuodattanut kyyneleitä tai ollut surullinen, ja niitä ei voi enää vetää takaisin. Mieli on todella mielenkiintoinen asia, jota ei useinkaan itsekään ymmärrä ja kun huomaa mielen toimineen itsenäisesti ja tajuaa mitä "se" on saanut aikaan, on kiinnostavaa pohtia miksi mieli teki niin ja mitä hyötyä tai haittaa siitä on minulle. Mieli on joskus mielenkiintoista eristää muusta itsestään ja miettiä syvällisemmin, miksi ihmismieli reagoi eri asioihin milläkin tavalla.Haastan teidät kertomaan kolme ei niin itsestäänselvää adjektiivia itsestänne kommenttiboksiin. Myös muut pohdinnat aiheeseen ovat erittäin tervetulleita. Tämä aihe on mielestäni mielenkiintoinen ja siitä on aina mukava kuulla myös muiden mietteitä.

Kiitoksena ottamisesta osaa keskusteluun, haluaisin arpoa haasteeseen osallistuneiden kesken Guess korun. Palkinto ei ole sponsoroitu tai saatu blogin kautta. Arvon korun 12.3. la, joten vastaathan ennen sitä. Jätä nimimerkki ja sähköposti kommenttiisi. Otan voittajaan yhteyttä viikonlopun aikana ja lisään voittajan nimimerkin tämän postauksen yhteyteen. Jos et halua jättää sähköpostiosoitettasi, tarkkaile postausta viikonloppuna, jotta tiedät ottaa yhteyttä, jos voitto osuu kohdalle. Arvontaan voi toki myös jättää osallistumatta, jos haluaa muuten vain kommentoida aihetta :)

*Edit: Kiitos kaikille kommentoijille! Tällä kertaa arpaonni suosi Jattaa! Otan sinuun yhteyttä :)

maanantai 7. maaliskuuta 2016

Lenkkikelit nurkan takana + alennuskoodi tennareihin!

Sormet jo syyhyää, ihan pian pääsee taas lenkkipoluille. Toki lumilenkkeilykin onnistuu, mutta itse saan enemmän kiksejä sulalla tiellä ja metsässä lenkkeilystä. Tänne Etelä-Suomeen on luvattu plussakelejä niin pitkälle, kuin Foreca näyttää ja kunhan vain tuo lumen ja rännän tulo lakkaisi, ja ilma hieman kuivuisi, voisi vetäistä taas lenkkarit jalkaan ja sujahtaa ulos.

Tästä tulevasta keväästä innostuneena klikkailin vähän uusia lenkkikamoja ostoskoriin ja niiden pitäisi tällä viikolla saapua. Uudet trikoot löysinkin jo Ginasta (tästä lisää Instagramissa: cavagaram2). Tilaukseen lähti mm. seuraavat tyypit.
Olin oikeastaan alunperin tilailemassa kodin tavaroita Ellokselta, kun samalla eksyin kurkkaamaan vaatepuolelle ja huomasin, että siellä oli yllättävänkin kattava urheiluvaatevalikoima. Tykkäsin siitä, että Adidaksen osastolla oli paljon tuotteita, ja mulla menikin tovi näitä omiani valkatessa. Toinen juttu, josta pidin, oli Elloksen oma Sport-mallisto. Mielestäni oli kiva huomata, että Elloksen oman urheilumalliston tuotteet on pitkälti teknisestä materiaalista valmistettuja, eli hengittävät hyvin ja kestävät urheilun aiheuttamaa rasitusta. Mielelläni kerron myöhemmin, miten nuo tuotteet on toimineet käytössä.

Jos olet suunnitellut hankkivasi uudet lenkkeilykengät tai muut tennarit, saat nyt Ellokselta 20% alennusta kaikista normaalihintaisista (myös merkki) tennareista koodilla: 335439 (koodi voimassa 20.3. asti)

Kun saan paketin, laitan tuotteista kuvaa in action. Innolla odotan jo, että pääsee taas hölkkäilemään ja hikoilemaan metsään. Odottaako siellä joku muukin jo sulia teitä ja lenkkeilykauden alkua? Innostutko tai saatko sinä potkua uusista treenivaatteista?

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Printtipaita

Heissulivei! :) Viikonloppu on sujunut täällä päässä todella mukavissa merkeissä, on tullut levättyä, nähtyä ystäviä, syötyä hyvin, shoppailtua ja vaikka mitä! Käytiin eilen Tuukan kanssa pyörähtämässä Jumbon pyöreillä päivillä (tietämättämme) ja siellä oli vaikka mitä tarjouksia.

Tarkoituksena oli löytää pari uutta käyttöpaitaa töihin ja kerrankin löysin heti sen, mitä etsinkin. Tämä paita varsinkin yllätti todella. En usein löydä KappAhlista mitään, mutta tämän näyteikkunassa nähtyäni piti juosta sovittamaan sitä, ja onneksi menin.Täydellinen pituus ja printti. Tämä printti on mielestäni siitä kiva, että nopeasti katsottuna ei edes tajua mitä kuvioita siinä oikeastaan onkaan. KappAhlissa oli kaikki norm. hintaiset tuotteet -30%, joten paidalle jäi hintaa vain reilut pari kymppiä.

Shoppailujuttujen jälkeen tultiin kotiin, nukahdin ja vedin melkein kolmen tunnin päikkärit. Heräsin puoli kahdeksan jälkeen illalla ja lähdettiin ystäväni Nooran kanssa extempore syömään, jonka jälkeen treffattiin vielä toista ystäväämme ja käytiin parilla. Ajoissa kotiin, pesin vielä illalla myöhään molemmat koirat, vedin pitkät yöunet ja aamulla oli taas energiaa jakaa vaikka pienelle kylälle. Tänään on pyykki- ja siivouspäivä, jotta uusi viikko alkaa siistissä kodissa.

Toivottavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu tähän asti! :)

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Nykyajan ajanvieton vaarat

Tuli tuossa eilen koettua hetkellinen säikähdys, kun illalla hengailin olohuoneessa ja otin karkkipussista karkin. Olin syönyt samaisesta pussista jo muutaman muun karkin, mukaanlukien näitä samaisia nameja. Heitin karkin suuhun normaalisti ja muutaman sekunnin sitä pureskeltuani alkoi kieltäni polttaa ja maku oli jotain aivan hirveää. Voisin kuvitella, että joku myrkky maistuu tuolle. Sylkäisin karkin äkkiä pois suusta, aloin huuhdella kieltä ja suuta vedellä ja huomasin, että kieltä pistelee ja se alkoi turpoamaan.

Äkkiä huuto alakertaan Tuukalle, otin kännykän käteen johon avasin toiselle välilehdelle myrkytyskeskuksen sivut ja toiselle ensiapuohjeen myrkytykseen. Seisoin kylppärissä peilin edessä ja seurasin kielen turpoamista ja hengityksen pysymistä hyvänä ja päätin odottaa hetken, ennen kuin alan toimiin. Tuukalla oli kuulokkeet päässä koneella, mutta hän onneksi kuuli mitä sanoin.

Mielessäni kävi, mitä jos olisin vaikka nielaissut karkin ja / tai oireet olisivat alkaneet nopeammin, hengitystie olisi turvonnut umpeen ja olin eri kerroksessa, ja toinen alakerrassa kuulokkeet päässä? Mitä jos olisin tukehtunut hiljaa yksin yläkerrassa, toisen tajuamatta mitään? Mitä jos itse katson sarjaa läppäriltä kuulokkeet päässä ja Tuukalle käy jotain eri huoneessa, enkä kuule avunpyyntöä?

Nykyään me teemme niin paljon koneen äärellä asioita, jotka vievät jonkin aistimme "pois" hetkeksi:
 • sarjojen, Netflixin tms. katselu
 • musiikin kuuntelu
 • pelaaminen
 • jne., ja kaikki tämä usein kuulokkeet päässä

Moni teistäkin varmasti nostaa käden ylös ja sanoo edes jonkin yllämainituista kuuluvan omiin vapaa-ajan puuhasteluihin. Ja osa näistä puuhista voi kestää tunteja: mikä olisi parempaa, kuin lempisarjan maratonikatselu? Moni kuuntelee kuulokkeilla musiikkia samalla, kun vaikka kirjoittaa blogia, tekee töitä, selailee netistä ruokaohjeita tai ihan mitä tahansa. Näinä hetkinä on hyvä pitää pieni huomio takaraivossa: aina ei voi elää "pelossa", mutta pieni huomioiminen silloin tällöin ja kuulokkeiden nappaaminen korvilta voi olla kriittisessä asemassa jonain päivänä.

Tällä haluan ehkä muistuttaa, että meille on luotu aistit, jotta selviämme normaalista elämästä - jos olemme niin onnekkaita, että saamme nauttia edelleen kaikista aisteistamme, ei "tukita" tai rajoiteta niitä tuntikausiksi. Tokihan on paljon yksineläviä, joilla ei ole vierellä sitä, jolle huutaa avunpyyntöä, mutta tällainen ajatus minulle tuli omaa elämääni ajatellen eilen siinä tohinassa. Ehkä voisimme olla tarkaavaisempia silloin tällöin? Ei se ole ainakaan keneltäkään pois.

Eilinen tilanne jatkui siten, että kieleen turposi "patti" sille sivulle, jolla olin karkkia mussutellut ja koko kieli turposi hieman. Se kuitenkin loppui, ehkä osasyynä oli aktiivinen kielen ja suun huuhtelu, ehkä ei. Edelleen tunnen jännän kihelmöinnin kielessä, mutta turvotus laski yön aikana.

Pussitin karkin ja aion lähettää sen ko. merkille tutkittavaksi. Ja tuo loppupussi lähtee mukaan myös. Pakko sanoa, että kyllä se ajatus hengitysteiden turpoamisesta vähän säikäytti, enkä tiedä milloin uskallan taas syödä juuri samoja karkkeja. Voihan toki nami olla vain jollain tapaa pilaantunut (?) mutta ihmetyttää tuo reaktio ja se järkyttävän vahva maku, joka siitä tuli. Tämä muistutti myös siitä, miten kemiallisesti karkit tehdään, ihan kuin olisin syönyt jotain kemiallista yhdistettä, ja maku ei ollutkaan onnistunut.

Tällaisia ajatuksia tuli esiin, eikä tämä ole todellakaan jokapäiväistä hommaa, mutta ehkä tämä herättää joitain "olemaan" kuulolla enemmän, jos mahdollista. Nyt toivottelen mukavaa viikonlopun jatkoa ja lauantapäivää sinne kaikille! :)

torstai 3. maaliskuuta 2016

Koirakodin "sisustaminen"

Tämä postaus ei ole heikkohermoisille ;) Miten sisustaa koirakotia? Vastaus: ei tarvitse sisustaa, kun täystuholainen tekee sen puolestani. Pilvin tulon jälkeen meillä on aloitettu seuraavanlaisia siustus- ja somistusprojekteja:

Useamman lattialistan, seinälistan ja ovenkarmien jyrsiminen, Pilvin sisustussilmää miellyttää erityisesti "sieltä täältä" remppaaminen, eikä tule kuuloonkaan että vain yhtä listaa pureskellaan, vaan remonttiin pääsee osittain yhteensä kuusi listaa. Oven karmit myös ovat selvästi olleet liian siistit, niihin piti myös tehdä pienempiä ja isompia koloja.

Päiväpeitto oli ilmeisesti täysin tyylitön ja yksinkertainen, nyt sitä koristaa ylpeydellä tehdyt 3 läpireikää kooltaan noin 20 cm x 20 cm. Myös torkkupeiton reunat oli liian tasaiset, nyt ne muistuttaa lähinnä reikäjuustoa. Yöpöydän laatikon kulma kaipasi myös pientä somistusta. Pilvi arvostaa valkoisen sijaan puun sävyjä ja haluaa tuoda niitä esiin mahdollisimman moneen paikkaan.

Näiden lisäksi yksi tyyny on avattu päädystä ja sieltä oleva täyte ripoteltu kauniiksi sisustuselementiksi pitkin lattiaa. Muistinko jo mainita, että pussilakanoiden päädyssä olevat napit ovat suurta herkkua ja kahdeksasta on jäljellä yksi. Mistä lähtien koira on luokiteltu jyrsijäksi?

Jos pidettäisiin Pilviä vapaana koko kodissa sen yksin ollessa, olisi meidän koko koti varmaan rempassa. Tämän tuholaisen vuoksi emme siis voi tehdä ihan mitä tahansa ratkaisuja sisustuksen suhteen ja yläkerta on se, johon voin panostaa enemmän. Yksin ollessaan Pilvi on alakerrassa makuuhuoneessa ja alakerran "pikkuaulassa" ja tuon isommalle alueelle en halua tätä sisustusintoilijaa päästää valloittamaan ja käyttämään luovuuttaan.

Haluaisin kovasti ostaa hienoja sisustustyynyjä sohvalle ja sängyn päälle, mutta niiden kohtalo voisi olla aika karu, joten elellään toistaiseksi ilman ylimääräisiä tyynyjä. Uutta päiväpeittoakin olen tässä haaveillut, mutta rehellisesti sanottuna en tiedä, onko järkevää ostaa uutta, jos siitäkin löytyy pian läpireikiä. Alakerran "pikkuaulan" karmit ja listat ollaan suunniteltu vaihtavamme kevään tai kesän aikana, nyt Pilvi ei nimittäin ole niitä enää aikoihin syönyt. Tällä hetkellä suosiossa ovat siis kankaiset materiaalit. Ja Kaapo taas on sellainen, että rakastaa leipoa itselleen pesää jokaisen tyynyn päälle, minkä tassuihinsa saa - eli tässä toinen syy miksi en ole hankkinut hienoja sisustustyynyjä esim. sohvalle.

Yksi fakta on myös se, että koirista lähtee karvaa, likaa / hiekkaa, erinäisiä eritteitä ja muuta kivaa, meidän koti ei siis todellakaan ole mikään monen sadan euron torkkupeitto- tai tyynylandia. Sohva on hankittu erikoiskankaalla, joka on "eläinystävällinen", ts. helppo puhdistaa eikä ime ihan älyttömästi karvaa sisuksiinsa. Viime vuonna vietettiin monta kuukautta ilman mattoja. Onneksi meillä on hyvä laminaattilattia, parketti ei tulisi kuuloonkaan. Nämä kaksi kovakyntistä saa ihan rauhassa riehua ja hyppiä, eikä lattiassa näy naarmun naarmua. Olohuoneen sivuverho sai yksi päivä kyytiä, kun se "vahingossa tarttui" Pilvin hampaisiin leikin lomassa. Että tällaisia sisustusrakaisuja meillä.

Kaiken kaikkiaan koirat rajoittaa sisustusta tiettyyn pisteeseen asti, mutta olen kyllä ehdottomasti valmis luopumaan tietyistä asioista näiden kahden karvakasan tähden.

Ja tähän loppuun vielä huomio; luonnollisesti meillä on tiedossa keinoja, millä tätä Pilvin tuhovimmaa saa hallittua ja niitä on myös päivittäin käytössä, mutta tämä prinsessa ei ole valitettavasti se maailman helpoin tapaus. Matka jatkuu, kaiken hyvän eteen pitää nähdä vaivaa ja lopussa kiitos seisoo.

Miten teillä sisustetaan? ;)

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ajatuksia blogista

Lisää kuvia Instagramissa: @cavagram2


Fiuh, sinne hujahti 7 kuukautta. Reilut 7 kuukautta sitten pistin tämän blogin kapistuksen uudelleen pystyyn ja kyllä pitää sanoa, että hyvä että pistin. Hyvä siksi, että olen onnistunut tekemään tästä juuri sellaisen, kun toivoin. Joskus saa taputtaa itseään olalle, eikö? Te ette ehkä tiedäkään, millä kriteereillä ja visiolla lähdin tätä uutta blogia kirjoittamaan ja rakentamaan, valotanpa siis hieman tätä kunnianhimoista suunnitelmaani, jonka viime kesänä tein.

 • tee blogia vain silloin, kun mieli tekee ja inspistä on
 • älä ota blogista stressiä, äläkä päästä läpi juttuja, jotka on mielestäni syntynyt vasurilla tehden
 • älä tee lyhyitä, turhia postauksia, postaa vain jos postauksella on idea ja inspiraatio taustalla
 • back to basics: älä ota liikaa stressiä kuvanlaadusta tai yritä tehdä blogista taideteosta
 • pidä blogi enemmän rentona, pinnallisena päiväkirjana, kuin ammattiblogin tasoisena (tällä siis vältetään sitä stressiä)
 • panosta perusasioihin: tekstisisältöä, joka on helppolukuista, sekä mukavia ja havainnollistavia kuvia
 • halusin myös ottaa lukijat erityisesti huomioon; itse arvostan sitä, että mm. kommenttiini vastataan, silloin harvoin kun jotain blogia kommentoin - haluan siis tehdä niin, kuin toivoisin itselleni tehtävän
 • tavoitteena ei ollut haalia mahdollisimman paljon lukijoita, vaan haalia sopiva määrä sellaisia lukijoita, joille juuri tällainen sisältö uppoaa
 • ole rehellinen, älä pelkää kertoa esim. pahasta mielestä tai niistä ilon hetkistäkään
 • älä ole mitään muuta, kuin oikeasti olet
 • älä aseta tavoitteita, tee blogia silloin ja niin kauan kun se tuntuu hyvältä
 • ole ihminen ihmiselle, bloggaajat eivät ole muita parempia - näytä se ja pidä inhimillisyys blogissa


Okei, huomaan että tämä ajatuslista voisi jatkua vaikka kuinka pitkään, joten tyssätään se tältä osin tähän. Mutta pääpointtina oli luoda blogi, jossa itse viihdyn ja jonka sisällön voin allekirjoittaa täysin. Halusin vaalia omia arvojani ja luoda blogin, jota itsekin lukisin. Noh, ehkä voin sanoa, että tähän asti ei ole ollut päivää, kun blogi olisi ahdistanut tai tuntunut millään tasolla pahalta. Ja olen siitä todella iloinen.

Tällaisia ajatuksia tuli mieleen ja halusin ne jakaa myös teille. Ja nyt on tietenkin hyvä hetki myös kommentoida, lähettää terkkuja tai antaa postaustoiveita, jos sellaisia sattuu löytymään. Toteutan niitä mielelläni omien arvojeni ja mieltymysteni mukaisesti, kuten kaiken tämän blogin sisällön.

Loppuun haluaisin kiittää todella lämpimästi teitä kaikkia, jotka käytte täällä kurkkimassa kuulumisiani, kommentoitte täällä tai Instagramin puolella ja kerrotte omia kuulumisianne - ihan mahtavaa, että tänne on rakentunut "pieni yhteisö" ja että annatte voimaa ja iloa tänne blogin editoripäähän.

Hyvää maaliskuun alkua, tästä se kevät alkaa! :)

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Aikamoinen takkilöytö

No nyt on pakko tulla vähän tuulettamaan! Kävin eilen palkkapäivän kunniaksi Fidassa pyörähtämässä ja tein aikamoisen löydön. Nimittäin täydellisen, sinisen seilorihenkisen jakkutakin. Tiedättekö mikä tässä oli parasta? Hinta oli uskomaton: 4 euroa. siis 4 euroa? Kävin takin läpi moneen otteeseen, kaikki napit oli paikoillaan, ei reikiä ei kulumaa. Uskomaton tuuri. Takki on siinä kunnossa, että itse myisin sen ihan vähintään kympillä eteenpäin. Ehkä parhaiten käytetty 4 euroa ikinä.Takin materiaali on kivan joustava, eikä lainkaan sellainen villakangasmainen. Sopivan kevyt maalis-huhtikuulle käyttöön. Malli istui mun vaikealle kropalle hyvin ja takin helma yltää pepun päälle. Onneksi ensi viikolle on luvattu taas plussakelejä, niin saan takin käyttöön.

Takin lisäksi löysin kivan rantamekon biksujen päälle laitettavaksi 3,5 eurolla. Mekko oli mielestäni uudenveroinen ja sekin jälleen, hyvä löytö. Joskus käy tuuri! Olen tehnyt Fidasta hyviä löytöjä muutaman kuukauden sisällä enemmänkin, viikottaisessa käytössä on Adidaksen huppari ja neulemekko, josta on tullut ihan lemppari. Harmittaa ihan, että olen löytänyt kirpparit ja niiden hyödyllisyyden vasta nyt lähiaikoina. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan, vai mitä!

Ja rantamekosta puheen ollen, mietiskeltiin taas eilen meidän kesälomakohdetta. Kroatia on ollut ehdoton ykkönen, mutta huomasin että meidän katsoma hotelli oli nostanut hintaa ja saman tasoiseen tai parempaan hotelliin pääsisi esim. Espanjaan huomattavasti edullisemmin. Meidän lempipaikka Espanjassa on Mallorca ja sieltä tarkemmin Palman alue. Sinne voisin kyllä todella mielelläni lähteä vaikka joka vuosi, uutta nähtävää riittää ja saari on todella ihanteellinen rennon tai aktiivilomankin viettoon. Kolmas paikka, joka on jäänyt mieleen, on Cannes. Vietettiin häämatkalla päivä Cannesissa ja vannottiin, että sinne pitää palata pidemmäksi aikaa takaisin. Cannesin reissulla voisi käydä katsomassa myös Nizzan ja Monacon. Mutta mietinnät jatkuu vielä, saa nähdä mihin päädytään.

Onko teidän matkan varrelle sattunut hyviä kirppislöytöjä lähiaikoina? Entäpä suunnitellaanko siellä jo kesälomareissuja kotimaahan tai kauemmas? :)