keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Musta päivä, monella tapaa

Somessa on jo aivan tarpeeksi puitu aamun tapahtumia, joten käytän puheenvuoroni lyhyesti ja totean vain, että tämä päivä on mennyt aika uskomattomissa tunnelmissa. Moni voi varmasti allekirjoittaa sen, että tietyllä tapaa tämä Trumpin presidentiksi pääsy aiheuttaa karmivia väreitä selkäpiissä ja samaan aikaan heittää monia kysymyksiä ilmaan. Nähtäväksi jää, miten tämän maailman käy.

Aamu meni siis aika mustissa tunnelmissa, ja musta taisi olla päivän teemaväri, sillä löysin kaksi ihanaa mustaa vaatetta pikkujoulukauteen. Toinen oli upeasti leikattu mekko Gina Tricotista. En edes muista milloin olisin viimeksi ostanut niin mieluisan ja mukavan, mutta samalla juhlavan mekon - tämän saatan laittaa jo heti perjantaina päälle firman pikkujouluihin. Toinen löytö oli kaunis pitsipaita, jossa on korkea kaulus. Yleensä pitsipaidat ovat kovia ja kutittavia, mutta tämä oli ihanan joustava ja pehmeä päällä. Peukku tälle.Oli mukavaa käydä töiden jälkeen pyörähtämässä yksin vähän kaupoilla. Shoppailu on ihan parasta yksin, kun saa mennä minne haluaa, milloin haluaa, eikä tarvitse sovittaa nopeasti ettei toisen tarvitse odottaa. Ja kääntäen: on ihanaa kun ei tarvitse odottaa muita tai mennä muiden pillin mukaan ja samassa tahdissa kaupoissa. Yksin on ehdottomasti mukavinta käydä ostoksilla.

Lunta sen kun vaan tulee ja lujaa. Tänään kiitin korkeampaa tahoa siitä, että meillä on maasturi ja neliveto. Kuinka mukavaa on, kun  pääsee vaihtamaan kaistaa ilman että lumivalli aiheuttaa auton heilumisen puolelta toiselle, ja kuinka ihanaa on kun kinokset eivät haittaa, vaan niiden yli pääsee kevyesti kaasua painamalla.

Olen ollut taas tänään koko päivän ihan jäässä, pari vuotta sitten kehoni muuttui jotenkin niin, että entinen kuumakalle muuttui vilukissaksi. Ennen en tuntenut kylmää lähes koskaan, ja nykyään varpaita ja nenänpäätä paleltaa viltinkin alla. Aineenvaihdunta kai hidastunut, kun näitä vuosia vaan kertyy ;)

Nyt on aika hypätä sohvalle ja sukeltaa sen torkkupeiton alle katsomaan ihanan kevyttä hömppää, eli Salkkareita tietenkin. Lämmintä iltaa sinulle!

Onko mileipiteitä pressanvaaleista vai jaksaako enää edes ajatella koko asiaa?

18 kommenttia :

 1. Niin tyhmältä kun se kuulostaakin, niin uskon että kaikelle on tarkoitus. Pitää sillä hepulla olla päässä muutaki kun silmät, kerta se pääs noinki korkeelle.
  Nähtäväksi jää, mitä muuta niiden silmien lisäksi. Mutta pitää myös muistaa se, ettei hän yksin ole vastuussa kaikesta, on maapallolla muitakin maita, jotka omistaa pippurisempaa väkeä, joten varmasti (toivottavasti) heppu pysyy aisoissa.
  Eikä se äänestystilanne lopulta niin suuri ollut, joku 60 ääntä kai oli heittoa Hilaryyn. Ja sen ymmärsin, että Bill Clinton ei ole suuressa suosiossa jenkkilässä, joten se oli yksi syy miksi ihmiset eivät _todellakaan_ halunneet H:ta pressaksi, koska "siinä tapauksessa Bill olisi tavallaan vetänyt uutta kautta". Joten joten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jännityksellä seuraamaan mitä tapahtuu.. kiitos kommentista ja mukavaa iltaa sinne! 😊

   Poista
  2. Clinton sai 200 000 ääntä _enemmän_ kuin Trump. Vaalijärjestelmä on erilainen Yhdysvalloissa, jossa osavaltion valitsijamiesten enemmistö valitsee presidentin, ja kansa vain ainoastaan äänestää valitsijamiesten kautta. Ja koska valitsijamiehiä on eri määrä eri osavaltioissa, voi äänestystulos mennä jopa siten, että presidentiksi nouseva saa vain 1/4 kansanäänistä. Eli sillä tavalla äänestys oli tiukka, koska kandidaattien välillä oli vain yksi prosenttiyksikkö, mutta ero oli siis Hillaryn eduksi. Jos siis kansa olisi päättänyt, samalla tavoin kuin Suomessa, olisi Hillarysta tullut Yhdysvaltain presidentti.

   Poista
  3. Pidän itsekin tuota järjestelmää urpona :/

   Poista
 2. Täällä ollaan myös päivitelty kuinka kummassa Trump nousikin presidentiksi... Veikkaanpa, että Kanadan väkiluku tulee kummasti kasvamaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääseeköhän Kanadan maahanmuuttoviraston sivuille taas jo 🙈

   Poista
 3. Hieno löytö.
  Ajattelen niin ettei Amerikka ollut valmis vastaanottamaan naispresidenttiä, onneksi kuitenkin Suomessa on ollut naispresidentti. Liian monissa maissa ajatellaan yhä ettei nainen ole tarpeeksi vahva johtamaan maata, harmi. Olen tosi ylpeä Euroopan maista. Ennen ajattelin että Amerikassa on aika mahtavia kohteita, mutta nyt ajattelen toisella lailla. Euroopassa on ilmeisesti vähemmän ilmansaasteita ja kuitenkin fiksummat poliitikot. Mutta kuten jossain jo kirjoitettiin voi olla että byrokratia puuttuu peliin eikä Trump saa läpi kaikkia toivomuksiaan/aikeitaan. Odotan toki myös innolla aikaa kun Trump vaihtuu toiseen presidenttiin, joka on toivottavasti sitten fiksu ja hyväkäytöksinen. Pahikset voittaa joskus ja sille ei vaan mahda mitään, toisilla on rahaa ja valtaa ja sen kautta etenemistä ja Amerikassa sellainen on tyypillistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta! Olen kanssasi samaa mieltä :) Aika näyttää! Kivaa päivää :)

   Poista
  2. Mielestäni on liian mustavalkoista ajatella, Amerikka ei ollut valmis naispresidenttiin. Eihän sukupuolella tulisi olla väliä tälläisissä asioissa: sama ilmiö oli havaittavissa Suomen edellisissä vaaleissa. Ollaanpa niin ahdasmielinen ja suvaitsematon kansa kun ei valittukaan Haavistoa presidentiksi. Ihan kuin ehdokkaan seksuaalinen suuntautuminen olisi jotenkin valinnan kriteeri.
   Politiikka ei ole yhtään meikäläisen juttu, mutta kahdesta pahasta olisin itse äänestänyt Clintonia ihan hänen poliittisen kokemuksensa takia. Vaikeita juttuja, jännä nähdä miten paljon Trump aikoo paukutella henkseleitään ja toteuttaa niitä lupauksiaan kun hän todella on presidentti. Vai jäävätkö vain suuriksi puheiksi :)

   Poista
  3. Samaa odotellaan täällä jännityksellä.. 😊 Ei tässä muutakaan voi kun haistella tuulia ja odottaa mitä tapahtuu..

   Poista
 4. Musta tuntuu, et en oo tarpeeksi perillä kummastakaan ehdokkaasta et voisin kovin jyrkkiä mielipiteitä ladella. Rehellisesti sanottuna, en kyllä uskonut että Trumpista voisi ihan oikeasti tulla presidentti :D mutta en tosiaan pidä Clintonia yhtään parempana vaihtoehtona. Luin juuri muutama viikko sitten, että suomessa tai ylipäätään euroopassa ei uutisoida Clintonista juuri mitään negatiivista, eli yritetään vaan leimata Trump täysin sekopääksi ja mahdottomaksi vaihtoehdoksi. En ihan hirveästi oo vielä ehtinyt perehtyä, mutta kyllä vaan Hillaryllakin on melkoisia luurankoja kaapissaan, eikä suinkaan vaan hänen miehellään.

  Mutta, kuten sanottu, aika näyttää mitä tapahtuu ja mihin suuntaan amerikka ja koko maailma nyt muuttuu!

  Ja loppuun vielä vähän ot, et sulla on kyllä maailman kauneimmat silmät :) upea olet! Ihanaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Tiia! On totta, että media myllyttää ja mustamaalaa Trumpia - molemmilla on tosiaan vaikka mitä takanaan. Ihanasti sanottu, kiitos paljon kauniista sanoista <3 Sinne myös oikein kivaa ja lumista päivää! :)

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä Tiian kanssa. Iltalehti olisi voinut uutisoida myös niistä Hillaryn sähköposteista, mutta kun media on Hillaryn puolella, niin niistä ei uutistoida..

   Poista
  3. Iltasanomista itse luin niistä 😊

   Poista
 5. Tuohon pressanvaaliasiaan ei voi juuri muuta kuin sanoa, että pelottavaa ei niinkään ole se, että Trump voitti, vaan se, että yksi maailman supervalloista on sellainen, jossa suurimman osan ihmisistä mielestä rasismi, seksismi, misogynismi, öykkäröinti ja yleinen huono käytös on hyväksyttävää. Pistää ajattelemaan. Mutta kuten tuolla aiemminkin jo todettiin, molemmathan olisi olleet huono valintoja pressaksi. Mielenkiintoisia aikoja edessä ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, samaa mieltä tästä asiasta.. Kiva kun kommentoit :)

   Poista
 6. Oliko se sun mekko sellanen pitkähihainen trikoomekko, jossa on sellanen "solmu" tuossa rinnan alla/mahassa? Mä otin sen sovitukseen ja oli pakko ostaa sekä harmaana että mustana, oli niin superkiva malli päällä!! =) -Mervi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Mervi! :) Ei ollut se, mutta solmu siinä minunkin mekossa on! Ja sellaiset puolipitkät hihat ja polvimittainen pituus :) Kivaa viikonlopun jatkoa sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.