keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Miniloma Hotelli Rantapuistossa

Sain kutsun päästä tutustumaan Vuosaaressa sijaitsevaan, merelliseen hotelli Rantapuistoon. Kutsu tuli oikein hyvään aikaan, sillä tiesin, että sekä minä että pari parasta ystävääni tarvitsimme pientä irtiottoa arjesta - mikä olisikaan ollut parempaa, kuin viettää rentoa tyttöjen minilomaa yhdessä nauttien hyvästä ruoasta, seurasta ja hemmottelusta. Siispä nappasin marraskuun alussa ystäväni mukaan ja lähdimme katsomaan, mistä hotelli Rantapuisto on tehty.

HOTELLI
Pohjoismaiden Yhdyspankin koulutuskeskuksesta täyden palvelun hotelliksi. Kun hotelli Rantapuiston käytävillä kävelee, voi tuntea erityisen tunnelman. Siitä huomaa jo pitkälle, että rakennusta ei ole alkujaan rakennettu hotellia varten - vaikkakin se nykyään palvelee tarkoitustaan loistavasti.

Pitkät, lähes lasiseinäiset käytävät johdattavat vastaanotosta huoneisiin sekä ravintolan tiloihin, kynttilöitä ja lyhtyjä palaa joka paikassa - aivan kuin ne olisivat ikiliekissä. Luonnonvalo pääsee kauniisti sisään suurten ikkunoiden ansiosta. Puuta on käytetty hyvin paljon sisustuselementtinä ja se tuo omanlaisen kodikkuuden tunteen hotelliin.

Kun istuin saunaosaston takkahuoneessa nauttien kylmää juomaa, ja siirtyessäni merinäköalalla varusteltuun paljuun, en voinut uskoa olevani hotellissa ja vieläpä niin lähellä Helsingin keskustaa.


HUONE
Meidän huone oli Superior King-huone, josta oli suora näkymä merenrantaan, rantasaunalle ja laiturille. Huone oli tilava ja kylpyhuone moderni. Superior-huoneeseen saa kolmannen sängyn lisävuoteesta, jos sinne haluaa majoittua vaikka tyttöporukalla tai perheen kesken. Parasta tässä huoneessa oli muhkein tyynyin varustellut sängyt ja upea ikkunaseinä leveine ikkunalautoineen ja merinäkymineen.

Hintaesimerkki joulukuulle: Superior King huone merinäköalalla, 1 yö alk. 89€ (riippuen hlö määrästä)

RANTASAUNA

Rantasauna kurkistaa kuvan vasemmassa reunassa, vaalea puurakennus.


Alkuillan vietimme rantasaunalla saunoen ja paljussa möllötellen. Se oli aivan ihana ja niin tarpeeseen tullut rentoutumishetki, että palaisin tuohon hetkeen koska vain. Saunatilat olivat suuret, mietimme, että siellä voisi järkätä kivasti vaikka polttari-illan. Saunalle saa nimittäin tilattua ruokia ja kylmää juomaa löytyy isommallekin porukalle. Jos mökkireissuun ei ole aikaa, on siis tämä ihan mahtava vaihtoehto: olo on kuin olisi hyvin varustellussa mökissä ja palju merinäköaloineen on ihan mahtava. Rantasaunan pukuhuoneessa / takkahuoneessa on pitkä pöytä, jonka ääreen mahtuu illallistamaan saunomisen yhteydessä. Valitettavasti en saanut saunasta ja paljusta valoisan aikaan kuvia, mutta Rantapuiston sivuilla löytyy lisätietoja ja kuvia saunalta.

Lisätietoja sekä hintaesimerkin saunasta ja paljusta löydät Rantapuiston nettisivuilta, täältä.

RAVINTOLA

Ravintola osoittautui koko hotellilomamme kohokohdaksi. Olen edelleen aika äimistynyt siitä, kuinka hyvää palvelua ja ruokaa saimme. Tunnelma ravintolassa oli leppoisa ja mukavan rento. Palvelu oli hyvää ja mm. meidän ruokarajoitteinen allergikko otettiin ihanasti huomioon - kokki kävi pöydässä asti kertomassa mitä hänelle tarjottiin.

Itse söin alkuruoaksi punajuurta ja vuohenjuustoa. Annos oli kaunis ja sen tekstuuri oli hyvä - sopivasti pehmeää ja rapeaa, ja makumaailma oli toisiaan täydentävä. Juuri sopivan kokoinen alkuruoaksi. Pääruoaksi otin ylikypsää karitsan entrecôtea - liha oli suussa sulavaa ja niin mureaa. Lisäksi karitsa oli maustettu sopivasti, usein karitsa tai lammas voi jäädä mauttomaksi, jos ei uskalla maustaa tarpeeksi. Jälleen kerran nappivalinta ja annoskoko oli tosi hyvä. Jälkkäriksi vetäisin ihan perinteisen jäätelöannoksen, mutta ei millä tahansa jäätelöllä, vaan Fazerin Fazerinalla - yksi parhaista jätskeistä, mitä tiedän tällä hetkellä. Palveluun ja ruoan laatuun nähden hinnat olivat mielestäni oikein kohtuulliset.

Viihdyimme ravintolassa yli kolme tuntia syöden, juoden ja rupatellen kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tämä on ravintola, jossa kannattaa käydä syömässä vaikkei yöpyisikään hotellissa. Vaikka en ole käynyt kuin kourallisessa Helsingin keskustan ravintoloissa syömässä, uskaltaisin sanoa, että tämä vetää aika hyvin vertoja monelle ns. keskitason paikalle, ja miksei paremmillekin paikoille - jos vain menu iskee, niin kannattaa käydä kokeilemassa itsekin. Ravintolassa on tarjolla myös oikein maukas sunnuntai-brunssi, jota on kehuttu kovasti.

Ravintola Rantapuiston ruokalistan hintoineen ja lisätietoja ravintolasta löydät Rantapuiston nettisivuilta, täältä.

KOKONAISKUVA

Kokonaiskuva Rantapuistosta on positiivinen, tänne voi lähteä viettämään joko romanttista yötä rakkaan kanssa tai järkätä vaikka ne polttarit tai tyttöjen illan saunatilalla. Ravintola jäi mieleen ylitse muiden - sitä suosittelen lämmöllä kokeilemaan.Kiitos Hotelli Rantapuistolle, että saimme viettää yhteistyön merkeissä rentouttavan illan ja yön hellässä huomassanne.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.