maanantai 14. marraskuuta 2016

Meidän 4 kotiamme yhdessä postauksessa
Olen asunut kotoa muuton jälkeen neljässä kodissa, joista tämä viimeisin on se ensimmäinen ihan oma koti. Muutin kotoa pois melkein heti täytettyäni 18 vuotta, vuonna 2006. Alla pienet esittelyt kaikista kodeistani / kodeistamme, joissa olen asunut.

32 m2 / pieni violetti opiskelija-koti
Ensimmäinen kotini oli violetti. Siellä oli violetti tietokonepöytä ja pinkki-violetti suuri sohva. Tasot ja pöydät taisivat olla mustaa ja valkoista. Ensimmäinen kotini oli juuri rempattu 32 -neliöinen yksiö kerrostalon kolmannessa kerroksessa, jonne ei ollut hissiä. Yksiössäni ei ollut parveketta. Tuukka muutti luokseni melkein heti muutettuani, pikku hiljaa tavara kerrallaan. Vuokra oli huimat 360 euroa kuussa. Voisiko nykyajan opiskelijoille löytyä yhtä edullisia asuntoja yksityiseltä?! Asuimme tässä kodissa vuosina 2006-2008.

62 m2 / IKEA-koti tummalla sisustusmaailmalla
Toinen kotimme oli sisustettu lähes täysin IKEA:n huonekaluilla. Siellä oli kaikki tasot mustia, paitsi ruokapöytämme oli ruskeaa massiivipuuta. Tunnelma oli synkähkö. Makuuhuone oli ainoa, jonka olin laittanut valkoiseksi. Tuolloin musta ja valkoinen olivat muotia. Toinen asuntomme oli myöskin kerrostalossa ja se oli 62 -neliöinen kaksio suurilla huoneilla. Asunto sijaitsi kolmannessa kerroksessa. Tähän asuntoon Tuukka teki meille laminaattilattian. Tässä kodissa vuokramme oli 560-620 euroa / kk. Tämä oli asunto, johon Kaapo kotiutui, kun tuli meille kesällä 2011. Tässä kodissa asuimme vuodesta 2008 vuoden 2012 alkuun, kunnes kaipasimme siistimpää, uudempaa sekä suurempaa asuntoa.


74 m2 / suurien tapahtumien koti
Kolmas kotimme oli ensimmäinen, jonka sisustukseen oli varaa panostaa hieman enemmän. Tämä asunto oli 74 neliöinen kerrostalokolmio saunalla ja parvekkeella. Se oli myöskin kolmannen kerroksen asunto. Rakastin tässä asunnossa sitä, että meillä oli wc ja kylppäri/sauna erikseen. Tässä kodissa huonoa oli vain keittiöratkaisu, se että se oli kerrostalossa ja se, että se ei ollut oma. Tämä kodin sisustus oli vaaleahko, meillä oli harmaa sohva ja muutoin tasot olivat valkoiset. Vuokramme täällä oli 980 euroa / kk eli niin paljon, että sillä maksaisi helposti jo asuntolainaa. Tässä kodissa tein blogia työkseni ja perustin yrityksen. Tässä kodissa menimme kihloihin ja asuimme siellä vielä, kun menimme naimisiin. Tämä koti on ollut rakkain kolmesta ensimmäisestä kodista. Tässä kodissa asuimme vuosina 2012-2014.

71 m2 / ensimmäinen oma koti
Neljäs ja nykyinen kotimme on vihdoin se ensimmäinen oma koti, jota on uskaltanut alkaa laittaa kaikista eniten ja johon ollaan myös panostettu rahallisesti eniten. Tämä nykyinen kotimme on noin 71 -neliöinen rivitalokolmio etu- ja takapihalla sekä lasitetulla parvekkeella. Tämä koti on tunnelmallinen, mutta valoisa. Tähän kotiin on meidän pieni Pilvimme kotiutunut kun se meille saapui ja tämä koti on kaikista toimivin pohjaratkaisultaan meille. Ainoa pieni heikkous tässä kodissa on se, että meidän kylpyhuone / wc-tilat ovat pienehköt. Muutoin tämä hipoo omaa täydellisyyttäni ja rakastan tätä kotia aivan todella paljon. Kotimme on sisustettu vaaleilla, mutta kotoisilla sävyillä. Yläkerrasta löytyy harmaan ja beigen sävyjä ja sama linja jatkuu pääosin myös alakerran huoneissa. Tähän kotiin muutimme vuoden 2014 lokakuussa, eli meillä tuli juuri kaksi vuotta täyteen asuntovelallisina. En kadu tämän asunnon ostoa hetkeäkään.

Kaikissa kodeissa on omat tarinansa ja kaikkiin koteihin liittyy tunteikkaita muistoja. Jokaista kotiamme muistelen lämmöllä ja niiden kautta on mukava muistella omaa elämänkaarta ja -tapahtumia.

Minkälaisissa kodeissa sinä olet asunut? 🏡

22 kommenttia :

 1. Hei! Tosi kiva postaus. Saako kysyä missä nämä aikaisemmat kotinne sijaitsivat? Vuokrat kuulostavat niin edullisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Pk-seudulla olemme asuneet. Kyllä, kahden ensimmäisen kodin vuokrat olivat todella edullisia, myöskin sen aikaisen vuokratasoon ja sijaintiin nähden! Nuo kaksi ensimmäistä olivat yksityiseltä vuokranantajalta. Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 2. Mä olen muuttanut elämäni aikanan yllättävän vähän. Mun koko lapsuus meni samassa kerrostaloasunnossa. Viisihenkinen perheemme asui kolmiossa monta vuotta ja vasta viimeiset vuoteni siinä sain oman huoneen.
  Sitten muutin ensimmäiseen omaan kotiin, vuokra kaksioon saunalla. Siinä tuli elettyä muutama vuosi, kunnes mieheni kanssa päätettiin, että ostetaan oma, kun samalla hinnalla saisi tosiaan maksettua omaa kämppää hurjan hyvin pois.
  Näin muutimmekin täysin paikkakunnalta toiselle. Meidän ensimmäinen oma kotimme oli rivarikaksio saunalla. Remontoitiin se lattiasta kattoon ja me tykättiin siitä hurjasti. Kuitenkin kävimme vahingossa katselemassa eräs sunnuntai päivä omakotitalonäyttöjä ja silloin tulimme ensimmäistä kertaa tähän nykyiseen kotiimme. Rakastuimme molemmat ensinäkemällä pihaan ja miljööseen. Joo, talo on kamalassa kunnossa, remonttia pitää tehdä tuhottoman paljon, mutta me nähtiin tässä potentiaalia. Nyt tässä kohta kolme vuotta asuneena ei olisi voitu parempaa päätöstä tehdä. Odotetaan esikoistamme saapuvaksi tässä parin kuukauden sisään ja tämä koti täyttyy superrakkaudesta <3 Eli tämä on vasta kolmas oma pesäni, mutta kun se ihana paikka löytyi, niin pakkohan se oli muuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Janet! <3 Kiva ku kerroit teidän kotijutuista :) Ihanaa vauvaonnea teille <3

   Poista
 3. Itse olen muuttanut todella monesti. Vuosina 2007-2016 olen asunut yhteensä 2:ssa alle 25 neliön yksiössä, 5:ssä 35-60 neliön kaksiossa, 2:ssa 70-80 neliön kolmiossa sekä yhdessä melkein 100 neliön omakotitalossa :) kaikki ovat olleet vuokra-asuntoja ja täällä meillä päin on halpaa asuminen joten kallein, tämän hetkinen kolmiomme on vain 650€. Halvimmillaan vuokrani on muistaakseni ollut 260€ :) Rakkaimpia koteja ovat tämä nykyinen ja tätä edeltävä, edeltävään syntyi esikoisemme sekä hankimme yhteisen koiran, tässä nykyisessä asuessamme menimme naimisiin :) ikiomaa kotia vielä odotellaan löytyväksi.

  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Hanna! Kiva kun kommentoit :) Kyllä se omakin löytyy, jos niin toivotte! <3 Ihanaa alkanutta viikkoa teille :)

   Poista
 4. Heippa, onko sinulla mitään kuvia näistä vanhoista asunnoista? :) olisi kiva nähdä :) ja muutenkin tykkäisin jos postauksissa olisi hiukan enemmän kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos toiveesta, kyllähän sitä mielellään katsoisi paljon kuvia toisten kodeista yms., mutta kaikilla meillä on se oma tyyli ja rajat, mitä haluaa noudattaa. Joskus postauksissa on enemmän kuvia, joskus vähemmän :) Kiitos kommentista ja mukavaa alkuiltaa!

   Poista
 5. Muutin pois kotoa 16 vuotiaana ja sen jälkeen tullut asuttua 5 eri asunnossa. Tulevana keväänä aloitamme omakotitalon rakennusprojektin, jonka jälkeen kuulun myös tähän "velallisten" porukkaan. Meille tulee 137 neliöinen talo, isoilla ikkunoilla, korotetuilla katoilla ja vaaleilla pinnoilla. Olen 22 vuotias, joten ikääni nähden tuntuu hurjalta rakentaa iso talo. Mutta kuten sanoit itsekin, suurella vuokralla lyhentää jo mukavasti asuntolainaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa, onnea ja voimia rakennusprojektiin! :)

   Poista
 6. Muutin pois kotoa samana vuonna kun täytin 19v kun vanhemmat muuttivat Etelä-Suomesta Keski-Suomeen ja minulla oli lukiota abivuosi jäljellä enkä enää siinä vaiheessa halunnut vaihtaa koulua. Aluksi asuin vuoden serkkujemme kotona, sillä opintotukeni olisi ollut niin pieni. Sen jälkeen olen asunut yhdessä täysin uudessa 46m2 kaksiossa yhdessä serkkuni kanssa, 73m2 kimppakämppä-kolmiossa ja nykyisessä 49m2 kolmiossa (kyllä, se on kolmio :D) miehen kanssa. Nämä on olleet vuokra-asuntoja ja vuokra vaihdellut 800-1200e. Kaikissa asunnoissa olen huomannut, että merkitsevintä ei lopulta ole se, miltä siellä pintapuolisin näyttää, vaan se, keitä siellä asuu. <3 Nyt etsitään miehen kanssa ensimmäistä omistusasuntoa, kolmiota pääkaupunkiseudulta. On muuten yllättävän hankalaa löytää kriteerien mukaista asuntoa, tai sitten meillä on liian tiukat kriteerit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Tsemppiä metsästykseen 😊❤️ Kyllä se oikea sieltä tulee! Muistan tuon kriteereiden asettamisen ja jännityksen että löytyykö niillä.. jännää aikaa ☺️ Kivaa päivää Mona!

   Poista
 7. Olisi ollut kiva jos kotiesittelyihin olisi liitetty enempi kuvia? Ainakin silloin kun aloit pitämään blogia työksesi olisi varmasti kuvia löytynyt myös kodista ja tietenkin nykyisestä myös. Vai onko kodin kokonaisvaltainen esittely maailmalle turhan intiimiä? Ymmärrän kyllä senkin :)

  Itselläni koteja on ollut viisi
  1. Ensimmäinen oli pieni yksiö tupakeittiöllä.
  2. Suurehko kaksio parvekkeella ja runsaalla kaappitilalla
  3. Kimppakämppä tuosella puolella suomea ystättärien kanssa
  4. Muutto poikaystävän kotiin
  5. Pieni omakotitalo saunalla ja omalla pihalla. Remontoitu yhdessä katosta lattiaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klikkaa tuota koti & sisustus tägiä ja sieltä näet lisää kotikuvia tästä nykyisestä kodistamme :) Vanhojen kotien kuvat taitaa olla ulkoisella muistinmötikällä varastossa. Kiitos kommentista ja mukavaa päivää 😊

   Poista
 8. Ihan hirvitti laskea, sillä tajusin, että olen oikeasti muuttanut ainakin 12 x, joista 8 oli aikuisiällä. Silti sellanen tunne,että unohdin jotain. Eniten rakastin Töölön yksiötäni. Sen pohjaratkaisu oli unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mulla myös 12-13 muuttokertaa vähän miten laskee yhteensä :D hullua!

   Poista
 9. Itsekin olen asunut jo kolmessa eri asunnossa kotikotoa muuton jälkeen, ja nykyiseen kotiimme olenkin kotiutunut niin hyvin, että en edes halua ajatella enää muuttoja! :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, mulla ihan sama fiilis! :D Se on ihanaa kun on kotiutunut hyvin <3

   Poista
 10. Muistan sen teidän tumman kodin vieläkin :o ja muistan ihailleeni sun sisustustyyliä toki ihailen vieläkin :)

  Tämä taitaa olla kuudes asunto, missä asun ja ensimmäinen yhteinen asunto poikaystävän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tyylit muuttuu! 😊 Kiva kun kommentoit! Kerrankin olin vielä hereillä eikä mennyt vastailut aamuun 😅

   Poista
 11. Blogissasi ei mikään muutu. Joka postaus jollain_aiheella_kehuskelua (et sitä aina tosin edes tajua), pinnallisuudesta täysi kymppi. Ehkä jokin joskus palauttaa sinut "tavallisten" ihmisten tasolle. Ällöttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sinä olet täysin oikeutettu olemaan mitä mieltä tahansa - tiedäthän sen? Sinun ei tarvitse ilkeillä tuodaksesi eroavaa mielipidettäsi esiin, sinun ei tarvitse verhoutua negatiivisuuteen toimimalla näin. Turhaan provosoitua toisten blogeista, keskity omaan, ihanaan elämään ja voit paremmin! Toivon sinulle avointa mieltä ja lämpöä joulun odotukseen. Suosittelen katsomaan tämän puheen joku hetki, kun löydät avointa mieltä: https://www.ted.com/talks/rory_sutherland_perspective_is_everything#t-6963 Se on ihan loistava ja opettaa meitä meidän oman mielemme sekä käytöksemme ymmärtämisessä - myös muutenkin kuin blogimaailmassa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.