tiistai 2. elokuuta 2016

TAPAS RESEPTI - Espanja kohtaa Suomen



Koska suuntaamme tällä viikolla Espanjaan, tarkemmin sanottuna Mallorcalle, alkoi mieleni tehdä luonnollisesti tapaksia ja sangriaa - kahta espanjalaista herkkua, joita tulee aina Espanjassa nautittua. Jotenkin nyt kuumilla ilmoilla ei ole tehnyt mieli syödä mitään raskasta, ja ainaiset salaatit alkaa tulla korvista ulos. Siksipä päätin jälleen kerran tehdä jotain omasta päästä vedettyä tapashimoja sammuttaakseni. Pienten ja helppojen lihapullien kanssa voi tarjoilla rakkaita, kotimaisia vihanneksia - aina ei tarvitse raskasta lisuketta pääraaka-aineen kaveriksi.

Espanja kohtaa Suomen - helpot tapas-lihapullat ihanien kotimaisten vihannesten kanssa


Tarvitset:
  • 400g naudan jauheliha
  • 1 pss mozzarellaa
  • basilikaruukku
  • minitomaatteja
  • 1 cosmopolitan salaatti
  • 1/2 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä
Huom! Valitse kotimaisia vihanneksia, tällä hetkellä kaupoissa on hyvä tarjonta!



Valmistus:
  • Nosta naudan jauheliha noin 30 min ennen valmistusta huoneenlämpöön. Mausta raaka jauheliha suolalla ja pippurilla. Lorauta joukkoon öljyä.
  • Silppua basilika & sipuli ja sekoita jauhelihan sekaan
  • Pyörittele jauhelihasta pieniä, tasakokoisia lihapullia
  • Silppua valkosipulinkynnet ja laita kuumalle pannulle oliiviöljyn kanssa
  • Pyörittele lihapullat pannulla ja paista, kunnes pinta on ruskistunut ja lihapulla on makusi mukaan medium tai kypsä sisältä.
  • Viipaloi tomaatit ja mozzarella, asettele lihapullien kanssa tarjoiluastiaan / lautaselle
  • Tarjoile cosmopolitan salaattipedillä + koristele basilikalla
*kotimaisia vihanneksia





Olen tunnettu näistä hieman kokeilemalla tehdyistä resepteistäni - yleensä ne onnistuvat hyvin eikä tämäkään ollut poikkeus. Näitä voi myös tuunata helposti oman maun mukaan ja jauhelihan sekaan voi laittaa vaikka minkälaisia, erilaisia täytteitä. Tämä ruoka on nopea ja helppo valmistaa, täyttää juuri sopivasti, mutta ei liikaa. Aika täydellistä kesäruokaa siis, ja kotimaisia tuotteita suosien. Peukku tälle!

Yhteistyössä Puhtaasti Kotimainen ja Trade Tracker - kiitos, kun haastoitte kokeilemaan ja käyttämään kotimaisia vihanneksia ruoanlaitossa!

6 kommenttia :

  1. Lähtee kokeiluun, kiitos :) joko oot kokeillu muuten sitä lohiavokadopastaa, jonka reseptin jaoin täällä sulle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! No arvaa :'( Just eilen mietin sitä kun kaupassa pyörin - pitää nyt skarpata ja testata pian! Jotenkin näin kesäaikaan ei tee mieli pastaa yhtälailla kuin talvisin. Testaa ihmeessä, tuli hyvää :)

      Poista
  2. Heippa!
    En mistään nyt tähän hätään löytänyt vastausta, mutta odotitteko ranskis pentua kauan? Ja laitoitteko useammalle kasvattajalle viestiä, vaiko vain yhdelle? Ihanaa kun olet tehnyt paluun, blogisi oli (ja on) iha ehdoton suosikkini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ei odotettu, otin yhteyttä yhteen kasvattajaan ja tärppäsi :) Kiitos, ihana kuulla! Kiitos kun luet ja kommentoit :)

      Poista
  3. Espanjalaiset ruuat kiinnostaa minuakin joten jos laitat lisää reseptejä ne kiinnostaa. Tapaksia on varmaan helppo tehdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Pyrin tekemään aina aika-ajoin myös ruokajuttuja tänne :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.