torstai 18. elokuuta 2016

Kohdevinkkejä Mallorcan lounaiskulmaan

Lupasin kirjoitella tänne hieman infoa ja vinkkejä liittyen tuohon alueeseen, jossa tällä kertaa pyörittiin Mallorcan saarella. Viime kerralla Palman lähellä majoittuessamme vuokrasimme auton ja kiertelimme vuoristoa, tällä kertaa luotettiin paikallisbusseihin, niillä kun pääsee matkaamaan oikein kivasti pienemmällä alueella. Kuvituksena sekalaisia kuvia reissultamme, kuvan alla mainittu aina kohde, josta kuva on otettu.

Mallorcalle matkustaessa suosittelen todella lämpimästi Palman läheisyyteen majoittumista, sillä kaupunki on itsessään niin upea, että siellä jaksaa viettää useammankin päivän. Toki lapsiperheille mahtava kohde on esim. pohjoisosan Alcudia upeiden rantojensa ja lapsiystävällisyydensa ansiosta, mutta jos yhtään kaupunkihommelit kiinnostaa, niin Palma on the place to be. Ja Palma on toki myös lasten kanssa helppo kohde - eli no worries!

PALMA


PALMA

PALMA
Mallorcan eteläosassa sijaitsee saaren pääkaupunki, Palma. Palma on yksi suosikkikaupungeistani, se on todella viehättävä. Keskustassa on kaikki kaupat, joita etsiä saattaa luksusmerkeistä ketjukauppoihin, ja katedraalin taakse kätkeytyviltä pikkukujilta voi löytää vaikka mitä ihania putiikkeja. Putiikit ja pienet, tunnelmalliset kujat tuntuvat jatkuvan jatkumistaan, eli hyvät kävelykengät tänne mukaan on paras vinkki mitä voin antaa. Ja paksu lompakko ;)

Syöminen Palmassa on noin Suomen hintatasoa, juominen on edullisempaa. Hintaesimerkkejä Palman keskustasta: tapakset 4 euroa / kpl, Sangria lasi 4 euroa, kannu (1l) 12 euroa. Espanjassa jaetaan usein kannu kahteen pekkaan, ja yleisin kysymys sangriaa tilatessa onkin että kannu vai lasi. Kannattaa muuten maistaa myös shampanja-sangriaa, on omaa lemppariani. Hintataso kaupoissa noin Suomen tasoa, tosin Zarassa ja Mangossa sama tuote saattaa maksaa muutamia euroja vähemmän kuin Suomen liikkeissä.

Palmassa on ihanaa arkkitehtuuria ja kauniita rakennuksia, siellä jaksaa pyöriä ja katsella taloja vaikka miten kauan. La Seun katedraali on kaunis ja sen ympäristö myös. Kaikki suurimmat muoti- ja ketjuliikkeet ovat ihan ydinkeskustassa Passeig del Born sekä Av. de Jaume III -katujen varsilla. Kannattaa käydä myös Palmasta Cala Mayoriin päin sijatsevassa Porto Pi -ostoskeskuksessa. Sinne kävelee noin 15-20 minuuttia keskustasta, mutta sinne pääsee myös kätevästi paikallisbusseilla jotka kulkevat satamakatua (Avinguda de Gabriel Roca) pitkin.

PALMA
PALMA


CALA MAYOR
Cala Mayor sijaitsee heti Porto Pi:n jälkeen rannikolla seuraavana, pieni kylä, jossa myös espanjan kuninkaallisten kesäasunto sijaitsee. Cala Mayorissa majoituimme vuonna 2009 ja kylä oli saanut hieman modernimman ilmeen sitten viime käynnin. Pieniä kahviloita, ravintoloita ja leipomoita, pieni ja kaunis ranta, muutamia marketteja ja "rättikauppoja" sekä mm. Joan Mirón museo, jossa kannattaa käydä jos surrealistinen ja yllättävä taide miellyttää. Cala Mayorista pääsee todella nopeasti, noin 10 minuutissa Palmaan paikallisbusseilla.

PORTALS NOUS
"A little more luxurious" -kuvastaisi tätä paikkaa hyvin. Portals Nousin pieni, idyllinen kylä ja Puerto Portalsin luksusjahtisatama sopivat hyvin laatua kaipaaville. Myös hinnat ovat täällä kovemmat. Satamasta voi bongata maailmankuulujen tähtien jahteja. En ole majoittunut täällä, mutta käyty kävelemässä satama-alueella. Koko kylä on oikeastaan aika pieni ja satama onkin paikan keskus. Portals Nousista löytyy myös Marineland, jossa pääsee ihailemaan delfiinishowta ja katselemaan eksoottisia eläimiä flamingoista apinoihin. Liput 22€ aikuinen ja 13€ lapsi.

PALMA


PALMANOVA
Palmanova, paikka jossa majoituimme tällä kertaa. Monipuolinen lomakohde, kiva sekoitus espanjalaisia ja muita kansalaisuuksia. Paljon skandeja ja brittejä. Täällä britit kuitenkin vanhempia, nuorempi brittikansa löytyy Palmanovan kainalosta, Magalufista. Tämän postauksen loppuosassa on mainittu palveluita, joita Palmanovasta löytyy: Hotellimme Mallorcalla. Suosittelen majoittumaan Son Matias rannan kupeeseen, se oli mielestäni kaikista kolmesta Palmanovan rannasta mukavin, tilavin ja siistein.

MAGALUF
Magaluf on kuin Agia Napa kakkonen, päivisin teillä vaeltelee väsyneet nuorisolaumat tai yksittäiset laahustajat, iltaisin kaupunki herää eloon ja bailut on käynnissä aamuun asti. Täältä löytyy suurimmat clubit ja discot, joissa keikkailee kesäkaudella viikottain nimekkäitä artisteja ja DJ:itä. Bilekansa koostuu suurelta osin skandeista ja briteistä. Magalufissa on paljon kaveriporukoita, jotka ovat lähteneet kimpassa bilelomalle. Suurin ikäryhmä ehkä noin 18-25 -vuotiaat. Magalufissa on myös hotelleja, jotka on suunnattu nuoremmalle väelle ja niissä on pool partyt jo heti aamusta käynnissä.

CAMP DE MAR
CAMP DE MAR

CAMP DE MAR
Täät paikkaa odotin, kuvien perusteella upea, kokemus vähän plääh. Ranta aivan täynnä ja "meressä" sijaitsevaan ravintolaan ei mahtunut syömään, sillä kaikki pöydät oli varattu, vaikka ravintolassa oli asiakkaita vain 1/3 osaa. Todella paha rysä, ja itse kylä niin pieni, että sen näkee yhdeltä seisomalta. Pari hassua kauppaa ja ravintolaa. Näytti olevan paljon venäläisiä matkaajia. Myös brittejä oli paljon. Kaunis paikka jos olisi tyhjempi, mutta muuta se ei tarjonnut. Pettymys.

PORT ANDRATX
PORT ANDRATXPORT ANDRATX
Aivan ihana satamakaupunki kahviloineen ja putiikkeineen. Tämäkin kohde ehkä hieman vauraampi, paljon luksusasunnon välittäjiä ja taidemuseoita. Hintataso ravintolassa ihan samaa tasoa kuin Palmassa esimerkiksi. Paljon vaateputiikkeja, joissa myydään ihania puuvilla- ja silkkivaatteita. Täällä olisin voinut viettää enemmänkin, kuin yhden päivän. Tänne kannattaa tulla alkuillasta ostoksille, syömään ja nauttimaan sataman valoista. Vilkas liikenne rantakadulla.

PORT ANDRATX

PORT ANDRATX


Tässä nyt pienet esittelyt muutamasta kohteesta, kannattaa googlailla lisäinfoa tai kysyä lisätietoja minulta, jos joku paikka kolahti enemmänkin. :) Mallorca on kaunis paikka ja siellä riittää nähtävää monelle lomaviikolle.

Hintatasosta vielä sen verran, että koin Palmanovan edullisemmaksi kuin esim. Turkin Alanyan. Mm. juomien (niin holittomien kuin alkoholijuomienkin) suhteen hinnat ovat huomattavasti halvemmat Palmanovassa. Ravintoloissa virvoitusjuoma, esim. Cola Zero maksaa noin 2 euroa, olut saman verran (riippuen mitä ottaa, paikallinen tuoppi noin 2€ & Corona noin 3€). Joissain paikoissa näki tarjouksia 2 x pint (joka ei muuten ole pint vaan 0,5l tuoppi) yhteensä 5€. Drinkit 5 - 8€, yleisimmin halvempia, kuin kalliimpia. Sangria 4-5€/lasi ja 8-12€/kannu.

Salaatit, pastat, pizzat 5-7 euroa, pihvit 11-15 euroa, ribsit 11-16 euroa. Kaikkiin tarjoillaan ranskikset sivuun, eli kannattaa pyytää vaihtamaan ne salaattiin jos ei jaksa / halua syödä ainaisia ranskiksia. 

Bussilippu Palmanovasta Palmaan 3,10€, taksi Palmanovasta Palmaan 20€. Taksin aloitusmaksu noin 3 euroa riippuen kellonajasta. Takseissa aina mittarit päällä, voi luottaa takseihin.

Palmanovassa oli aika kalliit aurinkovarjot ja -tuolit rannalla, 2 tuolia + varjo 13€ / pv. Son Matias rannalla on paljon tilaa makoilla viltin tai pyyhkeen päällä, näin tehtiin melkein kaikkina päivinä.

Kaupoissa kiinteät hinnat merkittynä, ei sisäänheittäjiä (paitsi ravintoloissa iltaisin, kohteliaita eikä tyrkkyjä), hyvä ja mukava palvelu. Siinäpä päällimmäiset ajatukset. Suosittelen kohdetta kyllä kaikille mielelläni - on hyvä tukikohta, josta helppo retkeillä muuallekin saarelle.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.