keskiviikko 17. elokuuta 2016

Hotellimme Mallorcalla

Näkymä parvekkeeltamme


Olen ollut jokseenkin pettynyt pariin viime hotelliimme Mallorcalla, ja tälläkään kertaa ei siis odotukset olleet kovin korkealla hotellimme suhteen. Mutta heti aulaan astuttaessa tajusin, että nyt taitaa tulla iloinen yllätys.

Hotellimme oli huoneistohotelli Nova, joka sijaitsee Palma Novan ja Magalufin taitteessa, Son Matias Beachilla. Palma Nova koostuu kolmesta rannasta, ja tämä meidän hotelli sijaitsi kaikista viimeisimmällä rannalla Palmasta päin katsottuna. Nova on 3 tähden huoneistohotelli ja siinä on 5 kerrosta.

Saimme huoneen korkeimmasta kerroksesta. Saavuimme hotellille yöllä ja kurkin heti parvekkeelta ja ikkunoista ulos, mutta säkkipimeässä en mitään nähnyt, joten painuin pehkuihin. Aamulla herätessäni, juoksin puolialasti parvekkeelle ja AH mitkä näkymät siellä odottikaan. Rajoitetuksi merinäköalaksi kai sitä kutsutaan, vaikka emme olleet sellaista varanneet. Mutta yhtä paljon, ellen enemmän, nautin myös toiseen suuntaan katsottaessa näkyneistä vuoristomaisemista. Vuoret ja meri, ne ovat vain niin vaikutusvaltaisia. Ja kuten ensimmäisen, aloitin myös kaikki muut loma-aamut istuskelemalla parvekkeellamme katsellen upeita maisemia.

Parvekenäkymä toiseen suuntaan


Huoneet olivat hyvin perinteiset huoneistohotellin huoneet; yhdistetty olohuone ja keittiö sekä erillinen makuuhuone. Molemmat huoneet olivat tilavia ja parasta näissä huoneissa oli kaappitila - sitä nimittäin riitti ja henkareita oli paljon! Tämä olisi siis esim. tyttöseurueelle täydellinen hotelli kaappitilan suhteen. Myös kylppäri oli tilava ja moderni. Sisustus huoneistoissa on vaatimaton, simppelit pöydät ja sohvat ja  aika huonot sängyt, mutta niihin on totuttu matkustaessa, eikä niistä sen kummemmin välitä. Lisäksi suihkun paine oli (kuten melkein aina hotelleissa) aika kehno. Muutoin todella hyvä huone, tilava ja siisti. Äänet kantautuvat toisista huoneista, mutta sekin on normaalia matkustellessa. Siivous tehtiin meidän loman aikana viisi kertaa viikossa. Siivous oli hyvin perinteinen, ei mitään ylimääräisyyksiä.

Novan allasalue


Hotellin aula ja yleiset tilat oli tosi hyvät ja siistit, ja allasalue oli todella kaunis. Hotellin aulassa oli myös pieni market alue, josta sai ostaa juomia ja pientä syötävää, esim. sipsiä ja herkkuja huoneeseen. Uloskirjauduimme lähtöpäivänä klo 12, ja koska lento oli vasta myöhään illalla, saimme käyttää hotellin yleisiä suihkuja rannalta tullessamme. Tämä on kiva lisä, niin voi ottaa viimeisestäkin päivästä kaiken irti.

Altaalla järkättiin ohjelmaa päivittäin aikuisille (mm. joogaa) ja lapsille (mm. tanssia ja pelejä). Hotellin asiakkaat koostuivat suurelta osin perheistä tai aikuisista pariskunnista. Allasalueella oli myös edullinen allasbaari / ravintola, josta sai juomia ja syötävää. Hotellissa oli paljon brittejä ja skandeja. Allasalue oli harmiksemme vain todella varattu kokoajan, eli tuolit varattiin heti aamusta ja allas oli täynnä porukkaa. Siksi päätimmekin viettää kaikki päivät tien toisella puolella sijaitsevalla, ihanalla rannalla.

Hotellin etupihalta


Hotellista hyvän teki sen sijainti ja kaunis ympäristö. Hotellin piha-alue oli kuin pientä sademetsää, paljon palmuja ja vehreyttä ympärillä ja linnut sirittivät kauniisti. Heti hotellin vierestä meni paikallisbussit sekä Palmaan, että toiseenkin suuntaan ja kaikki Palma Novan ja Magalufin palvelut ja viihdykkeet oli kävelymatkan päässä hotellista.

Hotellin välittömästä läheisyydestä löytyy ainakin pankkiautomaatteja, ruokakauppoja, ravintoloita ja baareja, bussipysäkit, leipomo, ranta ja vaateliikkeitä. Noin 15 min kävelymatkan päästä löytyy paljon viihdykkeitä lapsille, lisää rantoja, Magalufin bilekeskus ja suuret clubit joissa esiintyy kansainvälisiä huppuartisteja ja DJ:itä (meidän aikana esim, David Guetta & Nicky Romero), paljon erilaisia ravintoloita ja baareja. Kohde soveltuu siis loistavasti sekä lapsiperheille, että sellaisille jotka kaipaavat kovempaa menoa lomaltaan juhlien merkeissä. Ja paljon näkyi myös vanhempaa matkaajaa, eli on myös ihan aikuisten ja vanhempienkin suosiossa tuo paikka. Jos aitoa espanjalaista kulttuuria ja ruokaa kaipaa, kannattaa hypätä bussiin tai taksiin ja suunnata Palmaan, noin 15 km päähän Palma Novasta. Siellä aukeaakin jo aivan erilainen maailma sitten, suosittelen!

Plussat ja miinukset:

+ sijainti
+ siisteys
+ pihapiiri
+ hyvä palvelu respassa

-  täysi allasalue
- äänet kantautuu huoneisiin

Suosittelisin tätä hotellia muillekin, ja miksen itsekin menisi sinne uudelleen, jos samaan kohteeseen lähtisin. Hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä hotelli. Jos hotelli kiinnostaa, niin tästä pääset kurkkimaan lisäkuvia mm. itse hotellihuoneesta ja yleisistä tiloista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.