torstai 21. heinäkuuta 2016

Te kysyitte - minä vastasin

Hellurei ja suuri kiitos kaikille kysymyksiä jättäneille - ne olivat mielenkiintoisia! Jaan tämän vastausosion kahteen erilliseen postaukseen. Tässä ensimmäisessä vastaan minä itse teidän esittämiin kysymyksiin ja toisessa osassa pääsevät ääneen Tuukka ja kaksi parasta ystävääni.

Here we go!

Miten saat inspiraatiota postauksiin? Varsinkin niihin syvällisempiin?

Rehellisesti, joskus saatan havahtua unissani siihen, että olen pohtinut jotain tiettyä aihetta ns. syvällisesti puoliunessa, ja sitten tokkuraisena kirjoitan aiheen ylös puhelimeeni. Joskus taas lenkillä aivot alkavat työstää jotain aihetta, ihan tyhjästä. Useimmiten saan idean aiheeseen, kun näen tai koen jotain. Ja osa aiheista on sellaisia, mitä olen itse pohtinut jo vaikkapa vuosia, mutta en ole osannut laittaa ajatuksia ylös. Ja nyt kun osaan, teen sen mielelläni.

Jos olisit matkakohde, mikä matkakohde olisit ja miksi?

Lähdin miettimään tätä siltä kantilta, minkälainen mielestäni persoonana olen ja mitä itse matkakohteelta haen. Persoonana olen mm. kupliva, lempeä ja varma. Haluan, että tietyt asiat ovat järjestyksessä ja hoidettuna. Matkakohteelta haen lämpöä, hauskanpitoa, lepoa ja tiettyä turvallisuutta / järjestelmällisyyttä. Siksi valitsisin matkakohteeksi jonkun, joka tarjoaa tätä kaikkea. Siksi vastaukseni on Palma de Mallorca.

Miksi päädyitte juuri staffiin ja ranskikseen?

Molemmissa oikeastaan kävi niin, että oltiin nähty ko. rotu jollain tutullamme / toisella henkilöllä, tutustuttu sitä kautta rodun ominaisuuksiin ja ihastuttu. Lisäksi koiran koko vaikutti meillä päätökseen molemmissa.

Jos sinun pitäisi syödä loppuelämänsä vain yhtä ruokaa, mitä se olisi?

Muistan sanoneeni juuri pari viikkoa sitten, että "voisin elää nepalilaisella ruoalla". Eli vastaukseni on nepalilainen. Mutta jos saa valita vain yhden ruoka-annoksen, se voisi olla vaikkapa kanatortillat kaikilla mausteilla ;)

Kuinka monta selfietä otat päivässä?

Riippuu todella paljon päivästä, menee monia päiviä, kun en ota selfieitä lainkaan, ja joinain päivinä, jos on vaikkapa juhlat tms. saatan ottaa useamman ja lisäksi myös ystävien kanssa yhteisiä. Nuorempana tuli otettua kymmenittäin, että sai yhden hyvän, ns. "julkaisukelpoisen". Nykyään esim. Snapissa ei tule otettua uusintoja lähes lainkaan. Jollain tapaa koen, että bloggailu / instagrammailu vaatii selfieitä tietyn määrän, että homma pysyy kiinnostavana seuraajien mielestä - itsekin tykkään että seuraamani henkilön kanavissa näkyy joskus myös hän itse, ei vain esim. ruoat, lemmikit, maisemat jne.

Se pitää tietynlaista persoonaa yllä näissä kanavissa. Ja kuten jo vuosia sitten tuli monelle faktana se, että kasvoilla kirjoitettu blogi kerää enemmän mielenkiintoa, kuin sellainen, missä kuvista on leikattu pää pois. Koen, että selfiet ovat nykypäivää ja tuovat kasvot someen. Mutta liian paljon niistä ei mielestäni saa ottaa paineita, eikä niiden takia saa missään nimessä elää. Tähän asiaan pitää olla terve suhtautuminen. Mielenkiintoinen aihe, kiitos!


Mitkä ovat top-3 unelmalomakohteesi ja miksi?

Hmm, tämä on todella vaikea, koska luulin esim. ennen että Thaimaa olisi unelma, mutta se osoittautui toiseksi. Siksi on vaikea sanoa paikoista, missä ei ole ollut. Sanonpa siis näin, että haluaisin kokea jonkun tajuttoman paratiisirannan, suurestakin suuremman suurkaupungin esim. Aasiassa ja sitten vielä joku sellainen kohde, jossa pääsee tutustumaan täysin erilaiseen luontoon, esimerkkinä vaikkapa Islanti.

Miten kuvailisit tyyliäsi?

Yksinkertainen, mukava ja suhteellisen väritön. Tykkään käyttää maanläheisiä sävyjä vaatteissa, mutta joskus, esim. kesäisin saatan räväyttää ja laittaa päälle kirkkaan pinkin tai keltaisen puseron.

Lemppariherkkusi?

Taitaa olla tuo minun bravuuri jälkkäri, eli juustokakku ilman liivatetta. Resepti ja ohje löytyy täältä.

Jos palkalla eikä kouluttautumisella olisi mitään väliä, niin mikä olisi unelma-ammattisi?

Aina ennen olen halunnut jotain matkailuun liittyvää, mutta koska kaikki rakkaat ovat täällä Suomessa, en haluaisi liikkuvaa työtä. On varmasti osittain myös kummallista, että tämä on minulle vaikea kysymys. Olen jo kerran tehnyt rakkaasta harrastuksesta työn, eikä se ollut pidemmän päälle hyvä valinta. Siksi koen, että olen periaatteessa kerran jo ollut unelma-ammatissani, nykyään vain ajatusmaailma on eri. Haluaisin vain työn, jossa viihdyn ja jossa ihmiset ovat mukavia. Tällä hetkellä onnekseni saankin työskennellä näin. Kyllähän esimerkiksi sellainen unelmamatkakohteiden testaaminen olisi hienoa, mutta pidemmän päälle kamalaa, koska ei olisi koskaan kotona. Jotain hyvää olisi myös ihana tehdä, vaikkapa eläinten parissa. Mutta toisaalta taas sydämeni ei ehkä kestäisi sitä, jos näkisin liikaa surullisia tapauksia. Todella hyvä, vaikea kysymys. Ehkä vastaus on se, että sellaista ammattia ei ole. Minun kohdallani.

Millainen on koirienne ja samalla teidän päivärytminne? Miten koirien tarpeiden huomiointi näkyy arjessanne?

Aiheesta löytyy postaus täältä :) Koirat näkyvät meidän arjessa kokoajan.

Uskotko horoskooppeihin ja kuvaako omasi Sinua? Entä Tuukan häntä?

Tämä on aika vaikea juttu, nimittäin joskus minulle on katsottu joku ns. oikea horoskooppi joka perustui syntymäaikaani jne., mutta vaikea sanoa uskonko siihen. Enkä osaa sanoa kuvaako ne meitä, sillä en muista meidän horoskoopeista juurikaan mitään. Kiinnostunut olen, mutta en osaa sanoa uskonko. Ainakin tarvitsisin lisää tietoa aiheesta, että voisin sanoa tarkemmin. Jos tiedät aiheesta enemmän, niin minä olen vesimies ja Tuukka on härkä - ehkä osaat kertoa tästä kombosta jotain? :)

Millaisia tulevaisuuden haaveita/unelmia sinulla on? (ei tarvitse vastata konkreettisesti jos koet että on liian henk.koht. kysymys)

Näistä olenkin täällä puhunut jonkin verran, haaveissa on terve ja onnellinen elämä, ehkä joksikin aikaa ulkomaille muutto, sellaisen työn tekeminen mistä pidän ja normaali ja tasapainoinen elämä - niistä unelmoin.

Jos saisit/voittaisit miljoonan mitä tekisit/ostaisit ensimmäisenä?

Todella haastava ajatus, eikä tiedä miten mieli toimisi jos voitto osuisi kohdalle. Mutta nyt äkkiseltään mietittynä laittaisin varmaan tämän meidän nykyisen kodin sijoitusasunnoksi, eli vuokraisin sen. Ostaisin meille uuden, todennäköisesti omakotitalon. Sitten lahjoittaisin osan yksittäisille tahoille / henkilöille joiden koen rahaa / materiaa / apua tarvitsevan, matkustelisin ja laittaisin säästöön. Näin saattaisin sen miljoonan käyttää kokonaisuudessaan. Eli oma käyttö, sijoitus, lahjoitus, matkailu ja säästö. Ne olisi kohteet.

Tässä nämä tältä erää, aivan ihania kysymyksiä ja niihin oli hauska vastailla - kiitos kovasti! Julkaisen arvonnan voittajan vastauspostaus nro. 2. yhteydessä. Ihanaa loppuviikkoa ja palataan linjoille taas pian!

8 kommenttia :

 1. Miksi Thaimaa ei ollutkaan unelmakohde? Itselläni on taas positiivisia kokemuksia Thaimaasta, mutta ehkä se myös riippuu siitä missäpäin Thaimaata on käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Juuri näin, varmasti kohde, omat kokemukset, odotukset jne vaikuttavat siihen mitä mistäkin kohteesta ajattelee 😊 Jollain tapaa Thaimaa ei sillä kertaa luonut kokonaisvaltaista vau-efektiä. En oikein osaa eritellä syitä siihen, ei vain jäänyt sellainen olo. Yksi syy voisi olla se, että odotin paikallisten olevan todella ystävällisiä kuulemani perusteella, ja saimme tekohymyjä jne. Toisaalta taas sen ymmärtää kun olimme turistialueella, kaikessa on kaksi puolta. Alue, jolla majoituimme oli likainen, vaikkakin hotelli ja ranta olivat upeat. Paras kokemus oli luonnon ranta, jota ei ollut kansoitettu aurinkotuolen ja lähellä oleva viidakko ja sen upeat äänet. Silti, jotain jäin kaipaamaan 😊 kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Haha hauskaa kun sanot, että voisit syödä vaan Nepalilaista ruokaa. Mun mies on Nepalista ja niin hyvää, kun se ruoka onkin niin mä en pystyis syömään sitä joka päivä ja usein huomaankin, että jos mies on jo monetta päivää kokkaamassa niin hienovarasesti vihjaan, että haluaisin ite kokata tänään jotain perussuomalaista :D Mutta sama toisinpäin mies monesti kyllästyy Suomiruokaan ja valittaa, että tällä viikolla vaan Nepalilaista :D Meillä on aina ruokataistelu meneillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Mahtava lisäetu että hän tekee kotona nepalilaista! Voin kuvitella taiston :D kiitos kommentista!

   Poista
 3. Minullakaan ei ole unelma-ammattia, oikeastaan en tiedä miksi, ehkä siksi kun on niin paljon erilaisia aloja, miten niistä voisi valita vain yhden parhaan. Unelmarannoista tuli mieleeni Malediivit, Karibia, Polynesia tai Sardinia :)

  VastaaPoista
 4. Mullakaan ei oo unelma-ammattia. Lukiossa sain ahaa elämyksen, että haluan tradenomiksi. Tuo ajatus on jo muuttunut nykyisen työn myötä, mutta edelleen oon sitä mieltä, että haluan työn jossa on viikonloput vapaat ja sellaisen jossa yksinkertaisesti viihtyy. Joustavuus on myös plussaa. Olisi hienoa jos päätyisi työhön jota kohtaan tuntisi intohimoa, mutta vielä en ole keksinyt mikä se voisi olla. -Rosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavoin itse ajattelen :) kiva kun kommentoit! Mukavaa iltaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.