torstai 14. heinäkuuta 2016

Kesäillan burgerit

Kesä on siitä ihanaa aikaa, että lempipuuhaani, syömistä voi harrastaa myös omalla takapihalla. Eilen alkoi tehdä mieli grilliruokaa, mutta perinteiset makkarat ja pihvit tulee jo hieman korvista ulos. Siispä intouduin tekemään hampparipihvejä ja grillattiin illalliseksi siis hampurilaisia. Parempia kuin mitkään ravintoloiden burgerit, kyllä omatekemät vaan voittaa aina!

Siispä eikun grilli kuumaksi ja purilaiset tulille, nämä valmistuu todella nopeasti, joten nälkäisimpienkään ei tarvitse odottaa kauaa. Näitä samaisia ajattelin grillailla ensi viikon viikonloppuna, kun vietetään tyttöjen kanssa kesäjuhlia meillä. Jos siis sää sallii ulkona syömisen ja ruoan valmistuksen. Suomen ihanaakin ihanampi kesä.

Hamppareiden kylkeen väsäsin vielä muutamat täytetyt herkkusienet, mutta yhden syötyäni alkoi maha jo täyttyä niin, että piti luovuttaa. Jälkkäriksi olin ostanut meille mansikkaeskimot - parasta jätskiä kesään. Ja kyllä ne karvalapsetkin sai osansa, nimittäin nuolla tikut.

Nuo tyypit on niin rakkaita. Ja päivällishetki oli mukava. Ei turhan hienoa, vaan juuri sellaista rentoa mistä pidän. Näitä hetkiä muistelee aina lämmöllä, kun kesä on ohi.

Jos muuten tekee mieli grillata burgereita, niin suosittelen ihan superhelppoa pihviohjetta. Sekoita naudan jauhelihaan hieman öljyä, suolaa ja pippuria. Pihvejä ei kannata maustaa liikaa, jos käyttää esim. ketsuppia ja lisänä vielä jotain toista kastiketta. Meillä oli ketsupin lisäksi ihan perinteistä kurkkumajoneesia, cheddaria, salaattia ja tomaattia hamppareiden välissä. Punasipulia jäätiin hieman kaipaamaan, sitä siis ensi kerralla myös!

8 kommenttia :

  1. Itse tehdyt hampparit on kyllä niin nannaa, pitäis useemmin niitä vaan tehdä! Nää reseptipostaukset on muuten erittäin mukavia, niitä lisää;) testasin viimeviikolla sitä sun ohjetta tuorepastasta ja toissapäivänä ananasnacho ohjetta, täydellisiä ruokia molemmat, kiitos<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ihan mahtavaa, kiva kun niistä on hyötyä! Täytyykin itse tehdä pastaa taas joku päivä :) Kiitos sinulle, kommentista, ja kun jaksat käydä täällä lukemassa höpinöitäni! Mukavaa päivää :)

      Poista
  2. Me ollaan myös tehty omia hamppareita tosi usein nyt kesällä! Varsinkin kun löysin mahtavan ohjeen briossi-hampparisämpylöihin ja niiden jälkeen ei enää ole paluuta ollut (tai tule :D) valmiisiin kaupan hampparisämpylöihin :)

    -Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Salla! Et viitsisi laittaa ohjetta jakoon? :) Kiva kun kävit kommentoimassa!

      Poista
    2. Toki voin laittaa ohjeen! Ohje vaikuttaa pitkältä ja työläältä, mutta ei kannata pelästyä, se ei ole sitä ja on varmasti työn arvoinen vaikka nyt onkin vähän normaalia sämpyläohjetta pidempi/työläämpi :)

      -Salla

      BRIOSSISÄMPYLÄT 12 kpl

      9-10 dl vehnäjauhoja
      1/2 dl sokeria
      1 1/2 pss kuivahiivaa
      2 tl suolaa
      5 kananmunaa
      1 1/4 dl maitoa
      200 g aitoa voita

      Ensimmäiseksi pilko voi kuutioiksi ja jätä huoneenlämpöön pehmiämään.

      Sekoita yleiskoneessa 8 dl jauhoja, sokeri, kuivahiiva ja suola yhteen.

      Lämmitä maito reiluun +42 asteeseen ja vatkaa yhteen huoneenlämpöisten kananmunien kanssa.

      Kaada edellinen seos kuivien aineiden joukkoon yleiskoneen käydessä. Lisää loput jauhot, kun taikina on alkanut muodostumaan. Huomio, että taikina voi olla tässä vaiheessa aika kuivaa/kovaa ennen voin lisäämistä.

      Kun jauhot ovat vaivautuneet taikinaan kunnolla on aika lisätä voi.
      Aloita lisäämällä pari kuutiota voita kerrallaan yleiskone edelleen käyden. Anna edellisten voikuutioiden vaivautua kunnolla taikinaan ennen, kun lisäät seuraavat. Kun kaikki voi on lisätty taikinaan anna koneen vaivata taikinaa kunnes se on kiiltävää ja tasaista (tässä menee n. 5 min).

      Kohota taikinaa liinan alla noin 1 h. Tämän jälkeen kumoa taikina pöydälle, vaivaa sitä hetken ja laita takaisin kulhoon. Anna kohota uudelleen 30-60 min. Tuplakohottaminen tuo taikinaan paljon makua, mutta ei ole välttämätön jos haluaa säästää aikaa.

      Kohottamisen jälkeen vaivaa taikina pöydällä ja jaa 12 yhtä suureen palaan (n. 100 g) ja pyöritä ne sämpylöiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota vielä liinan alla ennen paistoa 30-45 min.

      Voitele sämpylät ennen paistoa seoksella jossa on yksi kananmuna, yksi keltuainen ja tilkka maitoa sekoitettuna yhteen.

      Paista sämpylät 180-190 asteessa n. 15 min kunnes ovat kauniin ruskeita.

      Halkaise sämpylät ja paahda niitä hetki grillissä/pannulla ennen täyttämistä hampurilaisiksi.

      Sämpylät säilyvät muovi- tai paperipussissa huoneenlämmössä noin 3 päivää.

      Poista
    3. Ihana Salla! Suuri kiitos kun jaoit tämän :) Tätä täytyy kokeilla vielä tänä kesänä hamppareiden sämpylöiksi! :) Hyvää yötä!

      Poista
    4. Joo jos vaan jaksaa kannattaa tehdä itse sämpylätkin :) uinon blogista löytyy myös ihanien pehmeiden hampparisämppyjen ohje, mums! Samalla taktiikalla täälläkin tehdään pihvit itse :) ai että, pitäiskö viikonloppuna pitää hampparipartyt ton miehen kanssa :)

      Poista
    5. Täytyy käydä kurkkaamassa myös Ainon versio! :) Ihanaa alkavaa viikonloppua, Niina <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.