perjantai 3. kesäkuuta 2016

Uudistunut Viking Gabriella

Sain ilon päästä tutustumaan uudistuneeseen Viking Gabriellaan, joka liikennöi HKI-STO-HKI -reitillä. Laiva on minulle ennestään tuttu, on tullut käytyä useamman kerran samalla laivalla ja Gabriellasta onkin muodostunut meidän kaveriporukalle sellainen vakkarilaiva, kun käydään muutaman kerran vuodessa liplattelemassa laineilla ja ostoksilla Tukholmassa.

Oli kyllä todella jännää mennä tuttuun laivaan, joka näytti hyvin erilaiselta. Gabriellalle oli tullut uusi, erilainen ravintolamaailma ja uuden ilmeen olivat saaneet myös illanviettopaikat, tax free ja osa hyteistä.

HYTTI
Ihan ensimmäisenä jäi mieleen meidän ihana hytti - enpä uskonut, että laivalla voisi saada niin hyvät yöunet ja hyttimme sänkyä vertasin lähinnä Dubain-hotellimme parisänkyyn. Meillä oli ihana, hieman paremmin varusteltu LYX-hytti parisängyllä. Ensimmäisenä yönä vetelimmekin melkein kellon ympäri unta palloon, suunnittelimme jo niiden ilmavien peittojen ja tyynyjen kotiin viemistä, mutta suunnitelma jäi ajatuksen tasolle ;) Jos joskus haluat vaikka rakkaasi kanssa vähän hemmottelua arjen keskelle, suosittelen LYX Seaside Premium -hytin varaamista risteilylle.

RUOKA
Ensimmäisenä iltana päädyttiin syömään Grill -ravintolaan, jonka tila oli ennen Ella's ravintolan tilaa. Tuosta ravintolakäytävästä oltiin mielestäni saatu tilavampi ja visuaalisesti viihtyisämpi. Grill -ravintolassa söimme hampurilaiset, joiden pihvit oli jauhettu naudan sisäfileestä. Valitsin perunoiden sijaan vihersalaatin ja se oli hyvä ratkaisu, sillä jo itse hampparista tuli todella täyteen. Täytyy kyllä kehua, että oli paras ravintolassa syömäni hampurilainen.RAVINTOLAT
Ravintolatarjonnasta vielä sen verran, että Grill-ravintolan lisäksi uusia ravintoloita olivat No Name sekä Bistrotek. Nämä kaksi ravintolaa sijaitsevat aivan limittäin samalla käytävällä, kuin Grill. No Name ravintola tarjoaa yllätyksellisen maistelumenun joko 7 tai 9 ruokalajilla. 7 ruokalajin maistelumenu taisi olla 42 euroa ja 9:n puolestaan kustansi 49 euroa per henkilö. Bistrotek taas tarjoilee seurueen kesken jaettavaksi suunniteltuja äyriäisannoksia. Me päädyimme toisena iltana buffetiin syömään ja itse herkuttelin tuttuun tapaan alku- ja jälkiruoilla enimmäkseen. Rakastan buffetin kala- ja äyriäispöytää.
OSTOKSET
Tax-free oli myös uudennäköinen ja tässä vaiheessa menin itse hieman hämilleni, kun muodin ja juomien puoli ei ollutkaan enää omansa, vaan tuotteet oli sekaisin keskenään. Tietenkin siten, että molemmille oli omat, selkeät alueensa, mutta itseä tuo järjestely jollain tapaa ihmetytti, kun ei voinut enää tuttuun tapaan ensin selata meikkejä ja muotia ja siirtyä sitten juomien ja herkkujen puolelle. Tottumuskysymys, varmasti käytännössä toimivampi ratkaisu. Tax-freen edustalla olleen Span oli korvannut Calvin Kleinin oma pieni myymälä.


ILTAVIIHDE
Laivan takaosan Club Mar oli uudistunut täysin ja se oli viihtyisämmän oloinen, jälleen sävyillä on saatu paljon aikaan. Club Marissa nähtiin tuttuja show-esityksiä ja tanssikansaan laittoi vipinää pari erilaista bändiä. Club Marin toinen baaritiski oltiin muutettu tekniseksi ohjauskeskukseksi, josta hallittiin mm. ääntä ja valoa. Täten Clubilla oli enää vain yksi, suuri baaritiski. Koin, että toisena iltana, kun laivassa oli enemmän väkeä, yksi baaritiski oli ehkä liian vähän ja tiskillä oli jonkin verran närkästyneitä jonottajia. Omasta mielestäni odottelu ei ole niin paha asia, sillä esitykset ja musiikin näkee ja kuulee myös tiskille hyvin. Lisäksi Club Marista pääsee suoraan portaita pitkin yläkertaan, jossa on uudistettu Upstairs Pub. Upstairs Pubissa raikasi alkuillan karaoke ja trubaduurit, ja myöhemmin yläkerran valtasi DJ. Club Marista vielä yksi hyvä pointti: juomaa sai tilattua pöytiin, eli jonottaminen ei ollut ainoa vaihtoehto saada lisää juomaa - hyvä lisäpalvelu mielestäni, jota monikaan ei huomannut käyttää.Kaiken kaikkiaan laiva oli saanut siistimmän ja puhtaamman yleisilmeen. Mielenkiintoista olisi tietää, tuoko nämä muutokset mukanaan myös uudentyyppistä asiakaskuntaa. Meidän matka sijoittui vappu-viikonlopulle ja menomatkalla laiva oli todella hiljainen. Paluumatkalla oli enemmän porukkaa, paluumatkalaisia Adelen Tukholman keikalta.

Parhaiksi muistoiksi jäi tältä matkalta ehdottomasti meidän hytti pehmeine sänkyineen ja uudistunut ravintolamaailma. Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa uudistunut Gabriella, ehostuksen huomaa!

Kiitos yhteistyöstä Viking Linelle, matkamme oli oikein onnistunut :)

2 kommenttia :

  1. Todella tyylikkään näköistä, tuonne pitää kyllä päästä vielä tämän kesän aikana! :) Ja nimenomaan tuollaiseen hyttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämmöllä 😊 Kivaa päivää!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.