tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kiroan teidät, pienet verenimijät! + Ripaus pohdintaa (taas)

Kylläpä toukokuu menikin ihanasti, hyvä kesäsää ja pystyi elämään vaikka koko päivän parvekkeen ja pihan ovet sepposen selällään. Mutta auta armias, kun kesäkuu on yltänyt puolilleen, ja nuo inhottavat hyttiäiset ovat taas "heränneet henkiin". Iho on raapimisjälkiä täynnä ja koirien karvapeitteen välistä näkyy pieniä kuppia. Iltaisin saa herätä pieneen ininään ja sitten alkaa taas läiske ja lötinä kun hillun sängyllä seisten ja yritän nitistää itikoita. En tykkää.

Viikonloppuna harmittelemani paha olo on osittain jatkunut, mutta olen tainnut saada siitä syvemmin kiinni ja tajunnut erään asian. Kokemani ahdistus on osittain ollut myös turhautuneisuutta ja uskon, että tiedän jollain tapaa mistä se saattaa johtua. Katsokaas, kun minä olen sellainen ihminen, että kokoajan pitää olla jotain projektia meneillään. Milloin juhlia, milloin matkajärjestelyitä, milloin mitäkin häppeningiä tai suunnittelua. Minä nimittäin rakastan suunnittelua ja koordinoimista.

Tällä hetkellä kalenteri näyttää tyhjää, seuraava intoa aiheuttava tapahtuma on Mallorcan reissu ja sekin on vasta kesän toisella puolen, eli loppukesässä. Ei juhlia, ei projekteja joita viedä eteenpäin tai suunnitella.Kunnes tänään heräsi pieni kipinä ja näen suuren mahdollisuuden edessäni. En oikeastaan itsekään juuri arvosta tällaista "apua mitä jännää onkaan edessä" hypetystä, jos ei kerro loppuun asti mistä on kyse. Mutta ei hätää, tämä asia on vain minun maailmassani suuri mahdollisuus eikä oikeastaan ole varmaan "mitään" teidän mielestä, joten tässä kohtaa annan itselleni luvan purkaa asiasta käyttämättä sen oikeaa nimeä. Koska sillä ei ole nimeä. Koska en edes tiedä tuleeko se tapahtumaan. Pointti tässä oli se, että heti kun näen mahdollisuuden uudelle projektille, oloni helpottuu ja sitä kautta löysin yhden tikun, joka on hiertänyt lihassani jo jonkin aikaa. Ja koska olen tästä harmituksesta puhunut täällä jo aiemmin, halusin viedä asian loppuun ja jatkaa sen parissa. Tai enhän minä tiedä, oliko tämä loppuunviemistä, vai tuleeko ahdistus kahta kauheampana pian takaisin.

Kerta toisensa jälkeen on jännää oivaltaa itsestään jotain. Tämä asia ei tullut mieleenikään kun listasin viikonloppuna plussia ja miinuksia olotilassani paperille. Mutta loppupeleissä se on aivan itsestäänselvyys. Minä haluan toteuttaa itseäni jollain tapaa ja tehdä niitä asioita mistä pidän. Ja kun sellaisia asioita ei ole, varsinkaan sellaisia mistä nautin eniten, alkaa masentunut manaatti hiipiä nurkan takaa ja valtaa alaa mielessäni. Ja se manaatti on muuten suuri. Ja sen nimi on Manu.

Ah miten tunnen taas kiven siirtyvän harteilta pois ja pystyn taas hengittää. Tämä asioiden (pientenkin) purkaminen tuntuu erityisen hyvältä ja kuten ehkä olettekin huomanneet, näitä purkauksia on tullut tässä lähiaikoina normaalia enemmän. Olen tavallaan löytänyt taas uuden tavan nauttia blogin kirjoittamisesta, aina ei tarvitse olla pelkkää hömppää ja niitä juttuja, jotka "kuuluvat blogeihin". Minulle sopii aivan loistavasti päiväkirjan ja blogin sekoitus. Koska se helpottaa. Ja sitä tältä harrastukseltani haen.

Ja se projekti. Jos se saa yhtään tuulta alleen, kuulette siitä aivan varmasti lisää. Kiinnosti tai ei.

Mutta se minusta, mitä teille kuuluu? Kesä on jo alkanut ja kuluu kovaa vauhtia, onko lomat lusittu vai vielä edessä? Laittakaa kuulumisia kommenttiboksiin, Instaan tai Snäppiin, sieltä löytää nimellä Kristiinamu.

10 kommenttia :

 1. Toivottavasti onnistuu mitä ikinä suunnitteletkaan. :) Itselläni on myös sama juttu, että jos en saa toteuttaa itseäni jotenkin, niin iskee alakulo. Mulla on järetön luomisen vimma, ollu aina. Nimim.kuvislukion käynyt.
  Mulle kuuluu oikein hyvää, mä olen toukokuisten pääsykokeiden jälkeen ollut "vapaalla" ja tulen olemaan koko kesän. Tämä saattaa kuulostaa sinänsä hassulta, mutta valmennan miestäni elokuisiin poliisikorkeakoulun kokeisiin, opetan kirjallisia taitoja ja käydään vaativaa koemateriaalia läpi. Lisäksi teen omia luovia projekteja ja odotan hilla- ja mustikka-aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Noora! Kiitos kommentista, eikä kuulosta lainkaan hassulta, vaan mahtavalta. Juuri tuosta parisuhteessa on kyse, autetaan ja tuetaan toista :) Ihanaa kesää teille ja tsemppiä miehellesi elokuulle!

   Poista
 2. Kivoja nää sun syvällisemmät ja pohdiskelevat tekstit :)

  Mulla on oikeat lomat vielä onneksi edessä, nyt olin 3vkoa työuupumuksen takia sairaslomalla ja huomenna pitäisi palata töihin.. Omasta mielestäni en ole vielä työkuntoinen mutta lääkäri laittoi töihin :( katsotaan kuinka käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Niina! Kiitos paljon :) Onpa ikävää että olet joutunut kokemaan uupumusta. Muista että omalla terveydellä ei pidä leikkiä ja palaat heti lääkärin luo jos yhtään tuntuu siltä että kroppa tai mieli ei kestä vielä <3 tsemppiä työpäivään!

   Poista
 3. Minäkin tykkään suunnitelemisesta. Mallorcalla on varmaan hyviä rantoja, näin Palman vaan illalla hetki sitten kun olin taas risteilyllä. Ehdin nähdä kun aurinko laski ja sitten vasta pääsin ulos laivasta öiseen Mallorcaan. Vaikutti rennolta kohteelta. Silloin oli lähinnä vain brittipubit auki. Menetinköhän jotain kun en nähnyt Palmaa päivällä kävellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Mallorca on yksi suosikkipaikoistani. Cala Mayoriin ja Palma Novaan päin mennessä tulee vastaan hyviä rantoja, mutta oikeastaan koko Mallorcan ympäri kulkee rantaa ja ihania poukamia :) Palmassa on aika vähän onneksi brittipubeja, enemmän niitä on ns. turistikylissä Palman ympärillä. Palma itsessään on aivan ihana kaupunki kahviloineen ja pikkukujineen. Suosittelen lämmöllä :) Käytkö ysein Välimerenristeilyllä? Mikä on suosikkireittisi? :)

   Poista
 4. Samaa fiilistä täälläkin, kun ei ole ns. projektia tai pakollisia juttuja, mitä tehdä vapaa-ajalla. Kun töissä painaa 100 lasissa, niin tajuaa välillä kotona ollessaan miettivänsä, että mitäköhän sitä tekisi tai pahimmillaan, että olisi jopa mielummin töissä, jolloin olisi jotain "puuhaa".. Silloin tietää, että on joko lääkärin tarpeessa, tai pitäisi palata sinne kuntosalin puolelle puskemaan sitä fiilistä korkeammalle.. Tänäänkään ei nimittäin ollut duunissa itku-raivarit kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muru ❤️ Muista kuunnella itseäsi ja ole tarpeenvaatiessa rohkea ja nosta kissa pöydälle :( Voimahaleja!

   Poista
 5. No voi että! Olisit nyt vähän aiemmin mennyt Mallorcalle, niin oisin ehtinyt nähdä reissupostauksesi ennen omaa Mallorcan reissuani! :D Me ollaan duuniporukan kanssa lähdössä 2.7. ja koko reissun ajan pitäisi olla ihan vapaata aikaa, eli ei suunniteltua ohjelmaa. En oikein tiedä yhtään mitä tehdä siellä! Jos tulee mieleen jotain erityistä mitä tulisi nähdä, niin saa vinkata ;D Meidän pitäisi olla aika Palman kupeessa, pari kilometriä vielä lentokentältä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa reissua, kohta se on jo edessä! :) Suosittelen vuokraamaan auton ja ajelemaan ympäri saarta, joko rantaa pitkin tai käydä vuoristokylissä. Esim. Deia on ihana :) Palma itsessään on upea kaupunki, siellä kannattaa kuljeksia ajan kanssa. Puerto Portals on hieno huvijahtisataman, eli sinne jos haluaa katsella hienoja paatteja! :) Luonto ja maisemat ovat Mallorcalla mielestäni parasta antia. Nauttikaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.