torstai 3. maaliskuuta 2016

Koirakodin "sisustaminen"

Tämä postaus ei ole heikkohermoisille ;) Miten sisustaa koirakotia? Vastaus: ei tarvitse sisustaa, kun täystuholainen tekee sen puolestani. Pilvin tulon jälkeen meillä on aloitettu seuraavanlaisia siustus- ja somistusprojekteja:

Useamman lattialistan, seinälistan ja ovenkarmien jyrsiminen, Pilvin sisustussilmää miellyttää erityisesti "sieltä täältä" remppaaminen, eikä tule kuuloonkaan että vain yhtä listaa pureskellaan, vaan remonttiin pääsee osittain yhteensä kuusi listaa. Oven karmit myös ovat selvästi olleet liian siistit, niihin piti myös tehdä pienempiä ja isompia koloja.

Päiväpeitto oli ilmeisesti täysin tyylitön ja yksinkertainen, nyt sitä koristaa ylpeydellä tehdyt 3 läpireikää kooltaan noin 20 cm x 20 cm. Myös torkkupeiton reunat oli liian tasaiset, nyt ne muistuttaa lähinnä reikäjuustoa. Yöpöydän laatikon kulma kaipasi myös pientä somistusta. Pilvi arvostaa valkoisen sijaan puun sävyjä ja haluaa tuoda niitä esiin mahdollisimman moneen paikkaan.

Näiden lisäksi yksi tyyny on avattu päädystä ja sieltä oleva täyte ripoteltu kauniiksi sisustuselementiksi pitkin lattiaa. Muistinko jo mainita, että pussilakanoiden päädyssä olevat napit ovat suurta herkkua ja kahdeksasta on jäljellä yksi. Mistä lähtien koira on luokiteltu jyrsijäksi?

Jos pidettäisiin Pilviä vapaana koko kodissa sen yksin ollessa, olisi meidän koko koti varmaan rempassa. Tämän tuholaisen vuoksi emme siis voi tehdä ihan mitä tahansa ratkaisuja sisustuksen suhteen ja yläkerta on se, johon voin panostaa enemmän. Yksin ollessaan Pilvi on alakerrassa makuuhuoneessa ja alakerran "pikkuaulassa" ja tuon isommalle alueelle en halua tätä sisustusintoilijaa päästää valloittamaan ja käyttämään luovuuttaan.

Haluaisin kovasti ostaa hienoja sisustustyynyjä sohvalle ja sängyn päälle, mutta niiden kohtalo voisi olla aika karu, joten elellään toistaiseksi ilman ylimääräisiä tyynyjä. Uutta päiväpeittoakin olen tässä haaveillut, mutta rehellisesti sanottuna en tiedä, onko järkevää ostaa uutta, jos siitäkin löytyy pian läpireikiä. Alakerran "pikkuaulan" karmit ja listat ollaan suunniteltu vaihtavamme kevään tai kesän aikana, nyt Pilvi ei nimittäin ole niitä enää aikoihin syönyt. Tällä hetkellä suosiossa ovat siis kankaiset materiaalit. Ja Kaapo taas on sellainen, että rakastaa leipoa itselleen pesää jokaisen tyynyn päälle, minkä tassuihinsa saa - eli tässä toinen syy miksi en ole hankkinut hienoja sisustustyynyjä esim. sohvalle.

Yksi fakta on myös se, että koirista lähtee karvaa, likaa / hiekkaa, erinäisiä eritteitä ja muuta kivaa, meidän koti ei siis todellakaan ole mikään monen sadan euron torkkupeitto- tai tyynylandia. Sohva on hankittu erikoiskankaalla, joka on "eläinystävällinen", ts. helppo puhdistaa eikä ime ihan älyttömästi karvaa sisuksiinsa. Viime vuonna vietettiin monta kuukautta ilman mattoja. Onneksi meillä on hyvä laminaattilattia, parketti ei tulisi kuuloonkaan. Nämä kaksi kovakyntistä saa ihan rauhassa riehua ja hyppiä, eikä lattiassa näy naarmun naarmua. Olohuoneen sivuverho sai yksi päivä kyytiä, kun se "vahingossa tarttui" Pilvin hampaisiin leikin lomassa. Että tällaisia sisustusrakaisuja meillä.

Kaiken kaikkiaan koirat rajoittaa sisustusta tiettyyn pisteeseen asti, mutta olen kyllä ehdottomasti valmis luopumaan tietyistä asioista näiden kahden karvakasan tähden.

Ja tähän loppuun vielä huomio; luonnollisesti meillä on tiedossa keinoja, millä tätä Pilvin tuhovimmaa saa hallittua ja niitä on myös päivittäin käytössä, mutta tämä prinsessa ei ole valitettavasti se maailman helpoin tapaus. Matka jatkuu, kaiken hyvän eteen pitää nähdä vaivaa ja lopussa kiitos seisoo.

Miten teillä sisustetaan? ;)

22 kommenttia :

 1. Jep, tutulta kuulostaa. Meillä yhtälö valkoinen koti + musta iso kuolaava ja karvaava uroskoira.. Jepjep :D koska haluan että meillä on valkoisia mattoja ym, pitää vain hyväksyä että niitä pitää käyttää pesulassa ja muutenkin siivoamiseen saa käyttää aikaa. Koiralla on tapana ravistaa päätään, viime viikonloppuna hankasin 2 tuntia kuolaroiskeita seinistä ;) meillä on myös laminaatti, kynsistä ei jälkiä jää mutta kuolajäljet näkyy kivasti valoa vasten ;) moppi siis ahkerassa käytössä.. pienenä meillä myös järsittiin listat ja ovenkarmit mutta ne on rempattu pois eikä niihin ole enää koskettu. Joku ei-koiraihminen saattaa ajatella kauhulla mutta kyllä minusta meillä on siistiä vaikka asuukin iso koira. Omasta viitseliäisyydestä kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Oijoi mikä kombo! Hatunnosto kaikesta jaksamisesta, meillä myös mielestäni ihan perussiistiä, mutta joskus ärsyttää kyllä koirien tekemät sotkut. Sitten mietin aina millaista olisi elää ilman koiraa ja siivoan taas mielelläni ;) Ja tosiaan, omasta viitseliäisyydestä se on kiinni. Kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 2. Me ollaan päästy aika vähällä, ainoastaan eteisen väliovi on ottanut pientä damagea kun aikuisena kotia vaihtanut koira kärsi pienestä eroahdistuksesta. Sekin on onneksi jo mennyttä, nykyään poika tietää ettei sitä jätetä, ja odottaa rauhallisesti kun on yksin kotona :)

  Noin muuten koirallista sisustamista meiltä sitten löytyykin siinä muodossa, että ulkopuolisen silmin me keräillään jotain kärsineitä pehmoleluja ja säilytetään niitä lattioilla. Kuten myös sukkia, joita ahkerasta estämisestä huolimatta tuo otus onnistuu aina löytämään jostain, ja sitten onnellisena kuskaa niitä ympäri kämppää. Mitä haisevammat, sen mielestä ihanemmat, yök... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Kaapo oli myös ihan unelma! Ei tuhonnut juuri mitään. Hahaha koirat ja sukat.. don't get it! :D Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Meilläkin on ollut tylsät valkoiset listat staffiherran mielestä ;) nyt 11kk iässä ei ole mitään enään tuhoillut, onneksi. Mutta näistä erinäisistä eritteistä on kärsinytkin sitten päiväpeite ja sisustustyynyt. Siksipä meilläkään ne ei ole kalleimmasta päästä, joten voi surutta heittää koneeseen pesuun tai pois jos ei enää puhdistu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, helpottavaa, että ei olla ainoa staffi-perhe, jossa näistä erinäisistä eritteistä kärsitään :'D Sympatiat sinne! Kiva kun kävit kommentoimassa :)

   Poista
 4. Meidän staffi yritti vauva-aikanaan jyrsiä sängyn kulmia ja muutamaa ovenkarmia, mutta luovutti onneksi helpolla, kun etikkaa pari kertaa suihkittiin jyrsintäalueisiin! Hankittiin valkoinen sohva juuri ennen koiran tuloa. Ennen staffin hankintaa kuvittelin, että karvat eivät tule olemaan ongelma. Karvat ovat kuitenkin tällä hetkellä eniten harmaita hiuksia aiheuttava asia siivouksen suhteen. Karvat on niin "piikkejä" ja työntyy kaikkien kuitujen väliin, eikä ne irtoa millään! Tsemppiä teille Pilvin touhuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Staffin karvat on piikkejä! Kiitos ja kiva kun kommentoit :) Mukavaa iltaa!

   Poista
 5. Kaksi sohvaa, lukematon määrä mattoja, tyynyjä, kaukosäätimiä ja kenkäpareja köyhempänä sisustetaan täälläkin amstaffi-perheessä nykyään fiksummin :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten tutun kuulosta! Meillä on myös sisustettu ovenkarmeja ja kaikki napit syöty koristetyynyistä, puhumattakaan hienompien mattojen syömisestä.. Ajan myötä kyllä meidän herra on lopettanut nämä kujeet, liekkö aikuistunut tai jotakin.. :D En kyllä edelleenkään mitään hienompia sisustusjuttuja ole ostellut, sitä kun ei tiedä millon taas sisustusinto iskee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa että meilläkin ikä auttaa! :) kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 7. Meidän allergiakodissa ei pahemmin tarvitse koiria miettiä.. :^( se on jännä miten nää "ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella"-jutut menee, ei kyllä tälleen lonkalta sanoen haittaisi yhtään jos joku pieni karvapallo vähän repisikin tyynyjä ja sohvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Jep, kaikilla se suhteutuu siihen omaan elämään, mikä on täysin luonnollista. Ja kuten minäkin sanoin toiseksi viimeisessä kappaleessa, en vaihtaisi :)

   Poista
 8. Täällä kans yks koirakoti, jossa koirat "päättää" sisustuksen! ;) Meidän staffi herra pienenä modifioi kaiken seinistä ja listoista huonekaluihin. Paras taisi olla kokonainen puukaappi, jonka herra nakerteli mieleisekseen, isännän mielestä osoitti vain olevansa kirvesmiehen "poika"! :D Kerran kotiintullessa tyyppi oli ovella vastassa kauheen ylpeänä ja innokaana 1,5m palmu poikittain suussa. Rotikka neiti keskittyi pienenä enemmän tyynyjen teurastamiseen ja kaukosäätimien uudelleen muotoiluun, mutta nyt fiksussa 5v iässä on jotenkin taantunut taas, ja viimeisten viikkojen aikana on mitä ilmeisemmin mm. pitänyt salsaharjoituksia valkoisen puisen kirjoituspöydän päällä, ainakin pöydän pinnan jälkien perusteella. :) Pidetään kaverit päivisin pienemmässä tilassa, mutta "joukossa tyhmyys tiivistyy" ja aikamoisia houdineja näistä on tullut ajan myötä, ei pitele ovet tai portit enää. Mutta on ne siltikin niin ihania. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Materia on vain materiaa :) Ihania mussuja teillä! <3

   Poista
 9. Niin tuttua... Kun mulla oli vielä koira, niin se pureskeli päiväpeittoihin aina reikiä, kun tykkäsiä ennen nukkumaan menoa pitää peittoa suussa ja samalla sitä tuli kohdeltua välillä hampaillakin. Pahin oli, kun koira oli turhautunut yksin kotona ja repinyt eteisestä lattiamaton irti. Vieläkään en ymmärrä, miten se siinä onnistui... Nyt meillä on kolme kissaa ja täytyy sanoa, että vahinkoja ei ole tullut kotiin ollenkaan niin paljon :). Rappuset ja pöydät ovat kynnen jälkiä täynnä, mutta muuten on kaikki pysyny ehjänä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou ei kuulosta hyvältä! Kiva että nyt on rauhallisempaa :)

   Poista
 10. Itte oon onneks päässy mun riiviön kanssa suht helpolla. Ainut asia mihin vielä tänäpäivänäkin pitää kiinnittää huomiota on matot. Ei saa olla vaaleita ja pitää olla helposti putsattavissa. Meillä kun koira ei välttämättä koskaan opi 100% sisäsiistiksi ja etenkin öisin saattaa toisinaan pissata makkarin matolle. Yksinollessaan tykkäis pissailla sänkyyn, joten sinne hankittu muovitettu lakana. Tuhoja ei oo onneks yhtä kenkäparia ja paria laturia enempää tullu, et siinä onni onnettomuudessa :) Tuo pissailu on kyllä ikävä asia, mutta senkin kanssa pitää vaan oppia elämään. Meillä koiralla siis hermostossa vikaa, ja saattaa osottaa mieltänsä esimerkiksi jos mä nukun sen mielestä liian levottomasti. Onneks rivariin muuton jälkeen yöpissiminen on jäänyt aika hyvin pois! Ja mä oon sitä mieltä, että samalla tavalla lapsiperheessä eletään lasten ehdoilla, kuin koiraperheessä koiran ehdoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! :) tsemppiä teillekin sinne ja mukavaa kevättä!

   Poista
 11. Kohtalotovereita! Meidän 11kk staffiherra sisustanut vierashuoneen uuteen uskoon, sängystä jouset pingotti eräs päivä kun töistä tulin ja ovenkarmit narskutettu uuteen uskoon. :D Vielä en ole uskaltanut antaa olla vapaana koko asunnossa kuitenkaan yksinolon ajan... Vierashuone olkoot vielä toistaiseksi staffityyliin sisustettu ja koiraportilla varustettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ei :D tsemppiä sinnekin! Kiitos kommentista :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.