sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Viikonlopun kuulumisia

Miten ihana ilma onkaan ollut koko viikonlopun ajan. Kaivoin lauantaina ensimmäistä kertaa tälle keväälle aurinkolasit esiin, niitä onkin ollut kova ikävä. Tokihan niitä voisi käyttää asusteena silloinkin, kun ei paista aurinko, mutta en jotenkin osaa kulkea pilvisellä säällä lasit päässä - vähän kuin kävelisi sateenvarjo kädessä poutasäällä.

Perjantaina töistä tultuani tein ison makaronilaatikon ja lösähdin sohvalle. Katsoin Voicen ja Sinkkuelämää 2 elokuvan ja nukuin hyvät yöunet. Sinkkuelämää on kyllä yksi lemppari hömppäleffoista ehdottomasti. Lauantaina lähdin aamupäivästä ripsihuoltoon ja siitä suoraan kotiin laittautumaan iltaa varten. Ystäväni järkkäsi tyttöjen illan ja oli loihtinut vaikka mitä ihanaa tarjottavaa vieraille. Ilta jatkui siitä vielä baariin ja tuli tanssittua niin kauan, että tukka oli märkä. Oli kyllä hauska ja tapahtumarikas ilta.Alkavaan työviikkoon lähden iloisin mielin, nyt alkaa jo flunssa olla voiton puolella, enää yskä ja niiskuttaminen vaivaa, mutta olo on hyvä. Osa varmaan muistaakin, että mulla on infektioastma ja nämä flunssat ovat siksi hieman normaalia ärsyttävämpiä (näin ainakin väitetään) - varsinkin yskä on sellainen, josta kärsin enemmän kuin terve ihminen.

Valitin maanantaina lääkärissä kalliita astmapiippujani, jotka maksavat noin 70€ / kpl ja niitä tarvitsen kahta erilaista. Lekuri sitten totesi reippaasti, että määrää mulle uudenlaisen piipun, jossa noiden kahden ominaisuudet ovat samassa, ja tarvitsen jatkossa vain yhden piipun. Tämän hinta on 21 euroa. Ai että mulla meinasi lahota pata siihen paikkaan, kun tajusin että olen maksellut kalliita piippuja ja vedellyt kahta erilaista koko aikuisikäni, vaikka halvempi ja helpompi vaihtoehto olisi ollut kokoajan tarjolla - mutta ei kai sitä aina tajua kysyä, ja halvempaahan harvemmin lääkebisneksen takia ensisijaisesti tarjotaankaan. Nyt siis 140€ sijoitus (- kelakorvaus) muuttui 21 euroksi. Ei huono. Nyt sitten vain odottelemaan, alkaako uusi lääke vaikuttaa. Itse olen toki tottunut jo yskääni, mutta lähipiirissä olevat säälittää, kun joutuvat sitä päivittäin kuuntelemaan.Jotenkin syyllinen olo, kun koko viikko on mennyt enemmän tai vähemmän rellestäen ruoan suhteen, kipeänä annoin luvan löysäillä kevyemmästä ruokavaliosta ja viikonloppu heti perään ei auttanut asiaa. Odotan jo oikein huomista, kun pääsee taas normaaliin, 4-5:n päiväaterian kevyempään putkeen ja aamupuuroakin tekee jo mieli.

Tultiin hetki sitten Tuukan äidin luota kylästä, meillä oli Pilvi mukana ja nyt se on ihan sippi ja kuorsaa tuossa vieressä. Tuukan äidillä on 14 -vuotias kettuterrieri-narttu, mutta eipä nuo pahemmin keskenään leiki, kun mummeli on hieman äkäinen luonteeltaan. Pilvi pitikin sitten hauskaa kaikkien mummelin pallojen kanssa pari tuntia ja sippasi heti kotiin päästyämme. Kivaa vaihtelua koirille olla välillä eri paikoissa ja myös Kaapo varmasti nauttii, kun saa valloittaa hetkeksi koko kodin ja olla kerrankin yksin.

Illalla katsellaan ehkä jotain elokuvaa, meillä on melkein perinteeksi muodostunut sunnuntai-illan leffahetki. Mukavaa ottaa vielä viikonlopun viimeisistä tunneista kaikki irti ja huomenna alkaa taas normaali arkirutiini ja työviikko.

Mukavaa viikonvaihdetta teille kaikille :)

2 kommenttia :

  1. Hei! Kiva postaus! Mulla jotenki jäi ihmetyttämään mitä tarkotit tuolla että halvempia ei lääkebisneksen takia tarjota? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäsit! :) Lääkebisnes on tulosta tavoittelevaa liiketoimintaa siinä, missä muutkin yritykset tavoittelevat hyvää tulosta, loistava liikevaihto mielessä. Tästä on paljon ollut puhetta vuosia, ja osa on jopa sitä mieltä, että joillekin määrätään lääkkeitä ns. turhaan, jotta bisnes kasvaa. Ja tämä on myös syy sille, että joitain reseptilääkkeitä saa edullisemmin esim. kilpailevalta maahantuojalta. Aina apteekissa kannattaa kysyä, onko varastossa edullisempaa versiota samasta lääkkeestä. Kannattaa googlailla aihetta kriittisesti ja lueskella lisätietoja :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.