maanantai 8. helmikuuta 2016

GUACAMOLE resepti

Tein viikonloppuna ensimmäistä kertaa guacamolea itse ja ajattelin laittaa ohjetta jakoon, jos joku muukin on vielä tässä asiassa untuvikko! :) Kuten joku saattaa muistaa, mulla on tapana yhdistellä eri ohjeista mieleiseni ja niin tein tässäkin tapauksessa. Alla siis resepti tämän herkun valmistukseen. Tästä määrästä riitti hyvin kolmelle tortilloihin ja vielä nachoillekin pariin otteeseen dippiä.

Tarvitset:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 limen mehu
  • 2 isoa valkosipulin kynttä
  • tuoretta chiliä
  • sormisuolaa / aromisuolaa

Valmistus: puolita avokadot ja kaavi ne lusikalla tehosekoittimeen ja sörsselöi mössöksi - tai vaihtoehtoisesti murskaa avokado lusikalla, jos pienet avokadon palaset guacamolen joukossa eivät haittaa. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja purista nesteet pois, silppua tomaatit pieneksi ja sekoita avokadon joukkoon. Kuori puna- ja valkosipuli ja silppua ne pieneksi - heitä avokadon ja tomaattien kaveriksi ja sekoita. Purista limen mehu, lisää chiliä ja suolaa maun mukaan. Jos maku on hapan, lisää 0,5 tl sokeria sekaan. Mausta vaiheittain ja maista välillä - näin et mausta vahingossa liikaa ja löydät itseä miellyttävän maun.

Tämä herkkuhan sopii loistavasti tortillojen ja fajitasten väliin, nachoille dipiksi ja vaikka paahdetun ruisleivän päälle leikkeleiden sijaan. Kannattaa kokeilla, jos et ole vielä ehtinyt sitä tekemään! :)

4 kommenttia :

  1. Kannattaa kokeilla myös korianteria guacamoleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin kannattaa! :) Kanssa-syöjä ei sitä halunnut, joten jätettiin poijes tällä kertaa.

      Poista
  2. Täältä tulee iso peukku tälle ;)

    Kerroin joskus vinkkinä lohiavokadopastan ohjeen, joko oot kerinny kokeileen?

    T. Se hullu guacamolen peukuttaja instasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta! No en ole :'( täytyy ottaa testiin hetimiten! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.