torstai 31. joulukuuta 2015

Uutta kotiin

Hyvää uutta vuotta kaikille! :)

Meillä olisi tässä alkuvuoden aikana tarkoitus laittaa kotiin taas vähän uutta. Olohuoneemme pitkä, tyhjä seinä kaipaa jotain sisältöä ja olemme päätyneet kevyeen hyllyratkaisuun. Lisäksi olohuoneeseen, tuon keittiön saarekkeen toiselle puolelle olemme haaveilleet jo vuoden baarijakkaroita. Löysimme täydelliset Cobellosta, ja kun olimme niitä menossa ostamaan, olivat ne loppuneet valikoimasta. Pettymys oli suuri, mutta ei mahda mitään.

Nyt olen googlaillut vastaavia ja tähän asti hienoimmat on löytyneet Ellokselta. Massiivipuiset baarijakkarat sopisivat värinsä ja mallinsa puolesta meille todella kivasti. Lisäksi työ-/pukeutumishuoneemme kaipaa vaaterekkejä, alla olevassa kollaasissa lähimmät, jotka ovat silmäämme miellyttäneet. En ollut rehellisesti sanottuna yhtään yllättynyt, että löysin Ellokselta niin paljon taas kivoja huonekaluja ja sisustusjuttuja - meiltä löytyykin Ellosta kotoa jo valmiiksi.Nämä kollaasissa olevat tuotteet löydät Elloksen huonekaluosastolta:

Vaaterekki mustana sekä valkoisena löytyy täältä
Seinähyllyt kolmessa värissä löytyy täältä
Mustakantinen baarijakkara puolestaan majailee täällä
Minun suosikkijakkarani löydät täältä


Ennen varmimmin silmää miellyttäviä sisustusjuttuja löytyi Ikeasta, nyt se on joko Riviera Maison tai Ellos. Elloksella on mielestäni se mahtava juttu, että hinnat eivät ole päätä huimaavat ja tuotteiden ulkonäöstä ei ole tingitty - Ellos kulkee mielestäni todella hyvin sisustustrendien mukana ja tuotteet on aina ajankohtaisen tyylikkäitä.

Tuoko uusi vuosi teilläkin uusia sisustustuulia mukanaan? Mikä on sinun vakkaripaikka, josta lähdet ensimmäisenä katsomaan kodin tuotteita ja sisustustavaraa?

Postauksessa kaupallisia linkkejä.

tiistai 29. joulukuuta 2015

Ajatuksia kuluneesta vuodesta

Kulunut vuosi on ollut yksi parhaista - jälleen. Vaikka vuosi on sisältänyt myös vastoinkäymisiä, on se antanutkin paljon. Tänä vuonna ystävät ovat jälleen saaneet uuden merkityksen ja heidän kanssa onkin tullut vietettyä aikaa paljon. Siis todella paljon. En muista lähivuosilta toista, jolloin lähes joka viikonloppu on ollut sovittuja illanistujaisia, reissuja tai muuta häppeninkiä.

Alkuvuosi meni tehden töitä, esimieheni jäi mammalomalle ja minun vastuuni kasvoi ja työmäärä lisääntyi. Samalla, kun opettelin itse uutta, opastin uusia työntekijöitä tekemään minun vanhoja hommiani. Kevättalvi meni tukka putkella vetäen, mutta töihin oli silti aina kiva mennä. Tuon tiukan ajanjakson päätteeksi lähdettiin Tuukan kanssa rentoutumaan Gran Canarialle - kohde oli osittain pettymys, mutta loma on kuitenkin aina lomaa; saa syödä, nukkua ja nauttia auringosta. Tuohon aikaan on vähän vaikea valita lomakohdetta, kun kriteereinä olivat edullinen hinta, lämpö ja lyhyt lentomatka.

Kesä alkoi koittaa ja sen alkamista odoteltiinkin pitkään, oikeastaan muutamaa päivää lukuunottamatta se ei alkanut lainakaan. Kesällä tuli käytyä ystävän mökillä ja loppukesästä lähdettiin tyttöjen kanssa nauttimaan kunnon kesästä ja lämmöstä Kreikkaan. Reissu oli hurjin ja ikimuistoisin ikinä, vieläkin puhalluttaa sen valvomisen ja riekkumisen määrä. Onneksi seuraavaan tyttöjenreissuun on vielä aikaa, ainakin joitain kuukausia.Ennen tuota reissua olin laittanut pitkän ja hartaan pohdinnan tuloksena blogin pystyyn kahden vuoden tauon jälkeen. Se oli oikeastaan todella hyvä päätös ja hymyssä suin olen saanut koko tämän 5 kuukauden ajan tätä jälleen kirjoitella. Blogi on antanut minulle paljon, on ollut ihana päästä taas kontaktiin teidän, mahtavien lukijoiden kanssa niin täällä blogin, kuin Instagraminkin puolella. Olen päässyt taas kirjoittamisen makuun ja valehtelisin, jos väittäisin, etteikö olisi ollut myös mahtavaa tehdä yhteistyötä hienojen yritysten kanssa. Tämä kokonaisuus toimii ja olen hyvin kotona ja sinut tämän blogin ja itseni kanssa.

Kesällä tapahtui myös ikäviä asioita, kuten se, että menetin työn jossa viihdyin älyttömän hyvin. Rankka kevättalvi tuntui loppukesästä saadun "työ loppuu" -tiedon jälkeen kuin nyrkin iskulta vasten kasvoja. Mutta en valita, niistä opeista joita sain ja hankin tuon alkuvuoden aikana, on varmasti hyötyä jatkossa muuallakin.

Syksy kului alkuun erinäisiä juhlia ja tapahtumia odotellen ja suunnitellen, mutta marraskuun alussa iski totaalinen epätoivo ja kyllästyminen kotielämään. Pari kuukautta työttömänä, töistä ei ollut tietoakaan ja tätä epävarmuus-inhoajaa otti päähän ja kovasti. Onneksi marraskuun loppu toi mukanaan vuoden parhaat uutiset ja sain sanoa hyvästit TE-toimistolle ja YTK:lle. Allekirjoitin työsopimuksen ja nyt kuukauden päivät uudessa paikassa hilluneena haluan sanoa, että olen kovin onnellinen. Normaali arki ja rutiinit ovat itselleni hyvin tärkeitä ja nyt saan jälleen nauttia niistä ja mukavasta, uudesta työympäristöstä.

Tulevalle vuodelle en uskalla asettaa suurempia toiveita, mutta haaveissa olisi pari ulkomaan matkaa ja tämän mukavan elämän rullaaminen. Tänä tulevana vuonna haluan myös vaalia edelleen ystävien tärkeyttä ja viettää aikaa heidän kanssaan mukavissa merkeissä. Elämä tuntuu juuri nyt sellaiselta, kuin sen olen toivonut olevan. Lupauksia en ajatellut uudelle vuodelle tehdä, olen sisäistänyt hyvin hetkessä elämisen ja sitä myös jatkan. Oman itsensä kuuntelu ja ajan ottaminen ovat myös asioita, joita pitää jatkaa, ne auttavat jaksamaan ja mieli on kirkkaampi kun tiedostaa ajan  ja oman itsensä.

Ihanaa ja onnekasta, pian alkavaa uutta vuotta kaikille <3

lauantai 26. joulukuuta 2015

Meidän joulu

Meidän joulu alkoi virallisesti keskiviikkona ja päättyi eilen. Näiden kolmen päivän aikana vietettiin joulua meillä äitini kanssa, Tuukan äidillä ja Tuukan isän luona. Jouluruokaa syötiin kolmeen otteeseen ja muutenkin tuli herkuteltua oikein sopivasti. Jotenkin tänä vuonna osasin olla vetämättä liian övereitä ähkyjä, joinain jouluina muistan kärsineeni koko yön kovista vatsakivuista, kun on pitänyt syödä lanttulaatikkoa kilokaupalla.

Keskiviikko iltana olin kutsunut äitini meille syömään ja samalla avattiin muutamat lahjat. Aattoaamuna heräsin kahdeksan jälkeen, laitoin Joulupukin Kuuman linjan päälle ja katsottiin sitä sängystä. Vietettiin siinä hetken aikaa myös meidän kihlapäivää ja alettiin aamupuuhiin. Musta on kiva muistaa kihlapäivänä rakasta, vaikka ollaankin jo naimisissa. Aamupuuhien jälkeen lähdettiin Tuukan isälle joulupuurolle ja avattiin lahjoja. Tämän jälkeen olikin aika siirtyä aaton "pääpaikkaan", eli Tuukan äidin luo. Sinne tuli meidän lisäksi myös Tuukan sisko ja hänen mies. Syötiin pitkän kaavan mukaan, saunottiin, katseltiin jouluohjelmia, availtiin lahjoja ja pelattiin. Oli ihanaa vain ottaa rennosti katsomatta kelloa. Meillä oli kolme koiraa talossa, joten vaikka lapsia meidän perheeseen ei kuulukaan, oli vipinää ja vilskettä siltikin. Kaapo ja Pilvi otti lahjojen avaamisen tosissaan ja taisi siinä vähän kinaakin tulla yhden paketin kohdalla. ;)
Joulupäivänä, eli eilen suunnattiin vielä isommalla porukalla Tuukan isän luo syömään. Eilen, kun päästiin kotiin ja rauhoittumaan, oli aika ihailla lahjoja, joita saimme. Saatiin toivottuja kodinkoneita ja tarvikkeita, kuten smoothiekone, uusi leivänpaahdin ja kunnon paistinpannu. Lisäksi paketeista löytyi lakanoita ja pyyhkeitä, niitä tarvitsee aina. Tuukan paketista kuoriutui upea Victoria's Secret Tease lahjapakkaus, jossa oli parfyymi, body mist, suihkugeeli sekä vartalovoide. Lisäksi Tuukka päivitti vanhan Ted Bakerin meikkipussini uuteen. Kyllä se vaan osaa aina yllättää. :) Muuten paketeista kuoriutui kaikkea tarpeellista, esimerkkinä mainitakseni villasukkia ja sammutuspeite. Viime vuonna meidän uusi sammutuspeite meni käyttökelvottomaksi, kun sammutin etupihallamme leimahtaneen ulkotulen aattona. Siinä oli aktiviteettia kerrakseen!

Itse olin hankkinut Tuukalle uudet Reinot vanhojen, rikkinäisten tilalle ja hienon, pitkänmallisen paidan Carlingsista. Kyllä tämä joulu on kaikin puolin mukavaa aikaa, ihanaa viettää aikaa läheisten kanssa ja pientä jännitystä tuo mukanaan tämä lahjakulttuuri.

Tänään olisi tarkoitus kokoontua tyttöjen kanssa yhteen ja viettää After Christmas -iltaa kimpassa. Sitten onkin joulu purkissa ja uuden vuoden odotus voi alkaa. Lisää joulukuviamme löydät Instagramin puolelta: @cavagram2.

Miten teidän joulu meni? Toiko pukki mieluisia lahjoja? Mikä oli parasta tässä joulussa? :)

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Aaton aatto

Pohdiskelin tuossa juuri tunnettua joululaulua, jossa lauletaan kutakuinkin näin: "Jos ei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan.." Ja se pistää ajattelemaan. Kun tuo kappale on tehty, on asiat Suomessa olleet vielä aivan toisin. Lähivuosina on ollut enemmänkin sääntö, kuin poikkeus, että lumen tuloa on saanut jännittää. Vaikka en ole talvi-ihminen ja muuten tämä lumettomuus on ihan ok, toivoisin, että kaikki Suomen lapset saisivat kokea samat, lumirikkaat joulut, kuin mitä itse olen saanut kokea pienenä. Parhaat muistot lapsuustalvista liittyvät ehdottomasti lumeen. Kyllähän se ihmeelliseltä tuntuu katsoa nytkin ikkunasta ulos, aurinko paistaa ja takapihan nurmikko on vihreää. Onneksi meidän asuinalueella on panostettu ihanasti koristeisiin ja valoihin, niin ainakin iltaisin tämä paikka näyttää jouluiselta.

Käytiin tänään aamulla ostamassa jouluruoat Cittarista, mentiin kahdeksalta kauppaan ja selvittiin kivuttomasti tunnissa ulos. Päivemmällä olisi voinut olla pahempikin haaste edessä, mutta tämä jo perinteeksi muodostunut aaton aaton kauppakäynti heti aamutuimaan on koettu hyväksi. Lisäksi ollaan opittu käymään joulukaupassa fiksusti, yhdessä vaiheessa meillä meni ruoan osto ihan överiksi ja ostettiin kymmenhenkiselle porukalle, vaikka meitä on ollut vain 4-5 henkeä syömässä.Meillä alkaa joulu virallisesti tänään, äitini tulee meille syömään illalla. Huomenna aion herätä aikaisin katsomaan joulupukin kuumaa linjaa ja saatetaan vähän juhlistaa aamulla meidän 3 -vuotis kihlapäivää.. En tiedä onko se hassua, kun ollaan jo naimisissakin, mutta musta on kiva muistaa tällaisia merkkipäiviä edes vähän. :) Aamujuttujen jälkeen käydään joulupuurolla Tuukan isällä ja loppupäiväksi siirrytään Tuukan äidin luo rentoutumaan, syömään, saunomaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Eilen tuli ihana joulukonsertti neloselta, katsoiko kukaan muu? Pilvi on hyvää telkkariseuraa ja sekin seurasi esityksiä silmä tarkkana. Itsehän kailotin niin kovaa, että varmaan kuului naapureillekin "kaunis" joululaulu. Saatiin eilen myös vihdoin uusi jääkaappi vanhan tilalle. Pakko sanoa, että kyllähän tuo uusi on aivan ihana verrattuna vanhaan rotiskoon, tuli siis ihan oikeaan aikaan.

Nyt rauhoitun joulun viettoon, ja haluan toivottaa teille kaikille oikein lämmintä ja mukavaa joulua. Palaillaan taas langoille joulun jälkeen ja Instastahan näkee meidän joulumeininkejä, eli nyt kannattaa laittaa seurantaan @cavagram2 :) Hyvää joulua!

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Vielä mitä?!

Mulla meinaa loppua huumori ihan pian..ja samalla taas en enää osaa kuin nauraa tälle huonon tuurin ajanjaksolle. Vietin eilen tosi kivan päivän ystäväni Katjan luona. Saunottiin, tehtiin ruokaa ja illemmalla seuraan liittyi pari ystävää lisää ja kilisteltiin joulun kunniaksi. Myöhemmin siirryttiin jatkamaan iltaa ravintolaan ja viihdyttiin pilkkuun asti. Aamulla sitten ei ollutkaan enää niin hauskaa, tosin tällä kertaa ärrimurri ei johtunut eilisen kilistelyistä, vaan huonon tuurin jatkumosta...

Herättiin Tuukan kanssa reippaana ja lähdin ruokakauppaan, tein ruoan ja sen jälkeen alettiin joulusiivouspuuhiin. Puunattiin koti kirjaimellisesti lattiasta kattoon, kiinnitettiin pari työhuoneen listaa ja pestiin pyykkiä. Kun oltiin saatu alakerta valmiiksi, siirryin imurin kanssa riehumaan yläkertaan ja ei mennyt aikaakaan, kun imuri päätti heittää hanskat tiskiin ja lopettaa yhteistyön siihen paikkaan. En voi sanoin kuvailla sitä fiilistä, kun viikon sisään kolmas kodin elektroniikkalaite päättää posahtaa. Ensin läppäri, sitten jääkaappi ja nyt vielä tuo perskuleen imuri. Meidän molempien reaktio oli jopa huvittunut, sillä tällaista tuuria ei voi olla kellään. Joulu tulossa ja muutenkin rahareikiä on luonnollisesti ollut tässä kuussa normaalia enemmän. Noh, ei kun ensi viikolla imurin ostoon.Jännityksellä odotan, mitä kaikkea muuta ehtii vielä tapahtua ennen aattoa. Nyt makaan kännykkä kädessä sängyssä peittojen alla ja katson This Christmas -elokuvaa telkkarista. Jotenkin ihanan levollinen olo tämän joulun ansiosta. Flunssa ei ole vieläkään täysin selätetty, mutta ehkä paranemaan päin. Kävin eilen vetämässä Jungle Juice Barin inkiväärishotin naamaan ja pääsi siinä yksi ärräpääkin, oli nimittäin aika tuhtia tavaraa ja juoma poltteli ruokatorvea vielä pitkään shotin juomisen jälkeen. Suosittelen, nimittäin kurkkukipu oli tiessään alta aikayksikön! :)

Millaisia suunnitelmia teillä on näille viimeisille päiville ennen aattoa? Toivottavasti voitte hyvin ja olette pysyneet terveinä!

Hyvä silmänympärysvoide

Mietin tuossa tovin fiksua otsikkoa, mielen päällä pyöri "ilo silmille", "eye candy" ja muita vastaavia, mauttomia höpötyksiä, mutta sitten tulin (jälleen) siihen tulokseen, että ehdottomasti paras otsikko on selkeä, ja siitä pitää käydä postauksen sisältö ilmi. Usein näkee otsikkoja (joihin itsekin olen langennut sekä sortunut), jotka huutavat lukijaa avaamaan postauksen ja usein tällaisten otsikkojen jälkeen ja postauksen avattua, pettymys on karvas. Tämä ei ole ainoa asia, jota olen pohtinut paljon blogeihin liittyen. Parin vuoden blogitauon aikana sitä tajusi monta asiaa, jotka lukijan näkökulmasta saattavat ärsyttää. Siispä olen tämän uuden blogin myötä pyrkinyt välttämään niitä asioita, jotka itse koin ärsyttäväksi. En tiedä kuinka hyvin olen siinä onnistunut, sillä bloggaajan silmät ovat sokeat lukijan edessä, ja toisin päin. Mutta sen sanon, että tauko on tehnyt hyvää myös tältä kantilta.

Ja hei, nyt tämän kamalan pitkän alkulöpinän (ja mahdollisesti tuottamani pettymyksen) jälkeen on hyvä mennä vihdoin itse asiaan.Sain nimittäin jo syksyllä testiin Mia Höytö -tuotteita ja nyt vihdoin pääsin tekemään kokemuksestani juttua. Olen käyttänyt nyt kolmisen kuukautta Valo -nimistä silmänympärysvoidetta. Olen pyrkinyt käyttämään sitä päivittäin, mutta myönnän että joitain päiviä viikosta saattaa olla, kun unohdan tai laiskuuttani jätän käyttämättä. Alla oma analyysini tuotteesta, toivottavasti siitä olisi vinkkiä ja hyöytyä teille.

Aivan ensiksi visualisti minussa kiinnitti huomiota pakkaukseen. Mia Höytö -tuotteet on kaikki pakattu valkoisiin putiloihin ja ne sopivat toisiinsa loistavasti - mikään ei ole ihanampaa (on), kuin kaunis rivistö kauniita purnukoita kylppärin kaapissa. Lisäksi näillä tuotteilla on kaikilla ihanat nimet, kuten Pumpuli, Lumous ja Unelma.

Pumppupullosta on helppo annostella sormelle oikea määrä voidetta. Pumppu ei ole sellainen, josta tulee kerralla aina saman verran, vaan siitä voi painaa itse haluamansa määrän. Voide levittyy kivasti, mutta se pitää levittää tasaisesti ja aika ohuelti, ettei se jää kuivumaan massaksi. Tarpeeksi ohuesti levitettynä voide toimii loistavasti. En ole nähnyt sen erityisempää muutosta ulkoisesti, mutta silmänympärysiho tuntuu pehmoiselta ja kosteutetulta läpi päivän. Huomasin myös, että meikki pysyy paikallaan hyvin, vaikka voidetta laittaisikin ennen silmämeikin tekoa. Joskus nimittäin olen huomannut, että voide silmämeikin alla ei toimi ja meikki ns. valuu pois nopeammin.

Kaiken kaikkiaan tämä on ollut ehkä parhaalta tuntuva silmänympärysvoide, jota olen pidempään käyttänyt. Ja mitä tuotteen kestoon tulee, se vaikuttaa hyvin riittoisalta, sillä edelleen purnukka tuntuu "painavalta" ja olen sitä tässä jo pidemmän aikaa käyttänyt. Hinta Valo -silmänympärysvoiteella on vajaa 40 euroa, mutta kotimaisesta luonnontuotteesta voi mielestäni vähän maksaakin markettituotteita enemmän.

Jos arvostat kotimaisia luonnontuotteita, tässäpä oikein kelpo tuote kokeiluun! :) Tutustu Valo -silmänympärysvoiteeseen tarkemmin täällä.

Kiitos vielä Mia Höytö:lle yhteistyöstä.

torstai 17. joulukuuta 2015

Huono tuuri jatkuu

..näinhän tässä sitten kävi, että tulin ihan mukavasti kipeäksi. Tänään kun heräsin, ei lähtenyt ääntä ja kurkku oli tukossa. Hetken siinä kaottuani sain äänen kulkemaan kohtuullisella menestyksellä. Ei muuta, kuin ilmoitus töihin, että ei pysty, ei kykene ja peittoa pään yli. Ei mene kuin hetki, kun Tuukka huudahtaa yläkerrasta, että meidän jääkaappi on lämmin. Siinä vaiheessa teki mieli vajota sängystä läpi ja maan alle. Saan kammettua itseni sängystä ylös ja menen katsomaan jääkaappia, lämmin on ja rikki. Tuukka lähtee töihin ja minä jään tutkimaan kaappia. Pilvi alkaa kakomaan ja te koiraihmiset tiedätte, millainen se ääni on ja kuinka monta sekuntia siinä on aikaa estää tuhot. Juoksen ja nappaan Pilvin sohvalta alas lattialle ja kaivan talouspaperia toisella kädellä pöydältä.

Siinä mä sitten istuin lattialla, puolipukeissa, silitellen Pilvin kylkiä ja pyyhkien suupieliä, mielessä päälimmäisenä jääkaapin ja joulun yhdistelmä ja pohdin mistä uusi kaappi tuon vanhan rotiskon tilalle, ja vähän äkkiä. Soitin Gigantit, Markantalot ja Verkkokauppa.comit läpi ja päädyin tilaamaan uuden kaapin pikatoimituksella Gigantista. Saadaan kaappi kotiin tiistai-iltana, eli tässä on nyt sitten 5 päivää edessä jääkaappileskeyttä. Toisaalta, onneksi pamahti tänään, eikä vasta huomenna, sillä silloin olisi ollut jo liian myöhäistä. Toinen onni on se, että ulkona on lähipäivien ajan vallitseva lämpöaalto ja parvekkeen lämpötila on ideaali jääkaappitavaroille. Kolmantena voisin sanoa, että onneksi meillä oli vasta tänään kauppapäivä, eikä jääkaappi ollut täynnä pilalle mennyttä ruokaa, kun aamulla tuo vika todettiin.

Tällä viikolla on pasahtanut tietokone, jääkaappi ja oma terveys, mitä seuraavaksi? Ehkä nämä riittäisivät nyt tälle viikolle, jos tällaisen pyynnön saan esittää, kiitos.

Tätä kirjoittaessani olen aivastanut ehkä about 13 kertaa ja olisi kai aika siirtyä takaisin lepoasentoon. En tykkää yhtään olla pois töistä, sillä mulla kaatuu seinät päälle kipeänä todella nopeasti ja takaraivossa kolkuttaa kaikki jutut, mitä haluaisi tehdä. Harvemminpa on tullut oltua kipeänä ja olla samalla tekemättä töitä, viime vuonna ruokamyrkytyksessä taisin olla pari pv koskematta tietokoneeseen, mutta jos flunssa tai muu vastaava iskee, on mulla aina silti päivystys päällä. Ei riitä hermot vain maata, vaikka pitäisi.

Mutta nyt sinne peittojen alle takaisin, jospa saisin vaikka unta hieman, viime yö meni nimittäin hikoillessa ja yskiessä. Toivottavasti te olette pysyneet terveinä! Mukavaa päivän jatkoa sinne! :)

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulu on täällä

Huomenna jouluun on tasan viikko aikaa, ja meillä alkaa vihdoin kotona näyttää hieman jouluisemmalta. Rakensin meidän liesituulettimen päälle kuusirykelmän, johon asettelin Fidasta löytämäni käpykuusen ja viime vuonna Riviera Maisonilta ostamani hilekuuset sekä puupölkyt. Lisäksi mukaan pääsi myös Fidasta löytämäni Lyhtytalon puinen tuikkulyhty. Tämä pikkuinen asetelma tuo jo mukavasti joulun tuntua kotiin, lisäksi kaivoin punaisia kynttilöitä ja tuikkukuppeja kaapista esille.

Mulla on ollut tänään tosi räkäinen olo, pitäisi malttaa olla pari päivää lepoasennossa, mutta nyt ei pysty millään. Ei ihmekään, kun flunssa on jatkunut jo viikkoja. Jouluna ehtii sitten levätä, toivottavasti en ole silloin kuumeessa.

Nyt mulla alkaa kädet jäätyä ja peppu puutua, kun olen istunut koneella koko päivän. Nyt on siis aika siirtyä sohvalle ja ottaa lepoasento loppupäiväksi. Pääsen huomenna näyttämään omaa läppäriäni mac-gurulle, joten toivottavasti pääsen huomenna taas oman koneen ääreen, kuvatkin näyttää tältä koneelta ihan omituisilta, todella suuri ero macin ja PC:n näytöissä.

Mukavaa loppupäivää! :)

tiistai 15. joulukuuta 2015

Käpykuusi

Mulla on ollut tällainen semi-flunssa jo pari-kolme viikkoa, mutta laivan hytin ilmastointi sai oloni menemään takapakkia. Kurkku on tosi inhottavan tuntuinen ja niistääkin saa enemmän, kuin tarpeeksi. Onneksi huomenna teen töitä etänä, niin voi vuorautua villasukkiin ja pehmovaatteisiin ja istua koneella kaakaomuki kädessä. Ja nyt pääsin kirjoittelemaan tänne blogiinkin, kun otin työkoneen kotiin - omani pääsee huoltoon torstaina.

Kävin viime viikolla Fidassa pyörähtämässä pikaisesti ja tein sieltä todella kivan löydön. Siellä oli kaikki joulutarvikkeet -50% ja iskin silmäni suloiseen käpykuuseen. Olen tuollaisia ihaillut lehdissä ja sisustusliikkeissä ja nyt edessäni oli sellainen 7 euron hintaan, miinus 50%. Tälle söpöiselle jäi siis hintaa vaivaiset 3,50 euroa - tämä se on löytö jos jokin! :)Mun piti laittaa kaikki joulukoristeet esille jo pari viikkoa sitten, mutta nopealla ja kiireisellä tahdilla alkanut uusi työ ja muut menot ovatkin onnistuneet kadottamaan nuo kaksi kulunutta viikkoa, enkä ole ehtinyt tai jaksanut oikein tehdä kotona mitään. Onneksi tuleva viikonloppu on vapaa sovituista menoista, ja aion paketoida lahjat, siivota kodin joulukuntoon ja käydä hankkimassa vielä puuttuvat lahjat pukinkonttiin.

Tässä samalla kalenteria katsoessani tajusin myös, että uusivuosikin on jo ihan ovella. Me vietetään vuoden vaihtumista kotona, sillä Kaapo on aikamoinen stressi-Erkki mitä paukkeeseen tulee. Täytyykin käydä hakemassa jotain rauhoittavaa suihketta tai vastaavaa poloiselle. Muutenkin pitää hieman valmistautua ja tehdä Kaapolle suojaisa kolo esim. kylppäriin, jossa saa olla rauhassa. Kaapolla on aina tapana mennä suihkukoppiin istumaan, jos sitä pelottaa.

Milloin te pääsette rauhoittumaan joulun viettoon, ja onko vielä paljon tekemistä ennen aattoa? :)

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Hasardi laivareissu

Huhheijaa, mikä viikonloppu takana. Lähdettiin neljän hengen tyttöporukalla risteilylle kohti Tukholmaa perjantaina, mutta kaikki ei mennytkään ihan putkeen. Kun kello löi 17:30 ja laiva irrottautui satamasta Helsingissä, herättiin ystäväni Katjan kanssa siihen tosiasiaan, että meidän neljän hengen seurue muuttuikin neljän minuutin takia kahden hengen seurueeksi. Ystävämme jäivät ruuhkaan kiinni, eivätkä ehtineet laivaan. Siinä sitten istuttiin huuli pyöreänä sängyllä ja tuijotettiin Viikkarin yllätyksenä järjestämiä, pöydällä odottaneita manskoita ja skumppaa neljälle.

Olo oli ihan ihmeellinen ja siitä sitten lähdettiin tax freehen ja syömään kahden. Laivalla soitti yksi suosikki cover-bändeistäni ja tanssittiin loppuun saakka, kunnes mentiin yöpalalle ja nukkumaan. Aamulla meitä odotti etukäteen varattu bussikyyti innolla odottamaamme Mall of Scandinavia -ostoskeskukseen. Paitsi ettei mitään kyytiä ollut, ainakaan luvatussa paikassa. Siinä koettiin toinen "ei voi olla totta" -momentti ja lähdettiin pienen epätoivon ja 30min odottelun jälkeen kävelemään keskustaan aamupalalle ja ostoksille. Siinä meni vähän fiilikset ja lähdettiin parin tunnin jälkeen takaisin laivaan päiväunille.

Alkuillasta mentiin herkuttelemaan joulubuffaan ja jatkettiin iltaa taas pitkälle yöhön tanssien ja höpisten. Näistä parista pettymyksestä huolimatta takana on jälleen hauska viikonloppu. Tämä syksy ja alkutalvi on ollut todella hektistä, ja joka viikonloppu on ollut jos jonkinmoista häppeninkiä - onneksi nyt "helpottaa" ja voi viettää joulurauhaa pari viikkoa. Katsotaan minkälaisia juttuja uusi vuosi tuo tullessaan.

Nyt kirjoittelen postausta kännykällä, koska läppärini päätti seota, enkä saa sitä auki. Pitää viedä se huomenna huoltoon. Muutenkin on ollut niin vähän aikaa blogille, että läppärin rikkoutuminen ei auta yhtään asiaa. Huomenna on tiedossa myös tatuointiaika, jota odotan jo innolla ja jännityksellä.

Sellaista sattui ja tapahtui viikonloppuna, nyt täytyy alkaa valmistautumaan uuteen viikkoon. Kivaa viikonvaihdetta teillekin! :)

tiistai 8. joulukuuta 2015

Kuulumisia

Huh, onpas ollut haipakkaa! Tänään tuli tasan viikko täyteen uudessa työpaikassa ja nyt jo tuntuu, että olisin ollut siellä pitkään. Toisaalta taas tuntuu, että aika on mennyt todella nopeasti. Niin nopea ja vahva startti takana, päivät ovat menneet lentäen ja hyvä fiilis sekä työstä, että kaikesta muustakin valtaa mielen ja ajatukset. Eräs työkaverikin mainitsi, ettei ole koskaan nähnyt näin nopeaa sisäistämistä ja ryminällä aloitusta, otin sen kohteliaisuutena ;)

Tämä kaiken kivan lisäksi mukavaa on ollut myös se, että uni tulee taas nopeasti eikä tarvitse valvoa pitkin öitä ja pyöritellä peukaloita. Pakko sanoa, että rakastan tätä normaalia arkea ja rutiinia. Työskennellään Tuukan kanssa melko lähekkäin, samalla kaupunkialueella ja saatiin kivasti työpaikkojemme väliltä hallipaikkakin vuokrattua autolle, eipä tarvitse körötellä aamuruuhkassa julkisissa.Kävin tänään suunnittelemassa käteni ruusutatuointiin jatkoa, ensi viikolla surruutellaan menemään, se on vähän kuin joululahja itselleni. Tällä viikolla on joka ilta jotain sovittua, huomenna pääsen vihdoin huollattamaan nämä yks risti kaks räpsyt, torstaina laitetaan kynnet kuntoon viikonloppua varten ja perjantaina suunnataan Tukholman risteilylle katsomaan joulu- ja pikkujouluhumua. Toivottavasti ei ole yhtä kova myrsky, kuin viime viikonloppuna. Ystäväni oli ollut laivalla ja paatti oli keikkunut kuulemma enemmän, kuin tarpeeksi. Hyi, inhoan keinuttamista!

Mulla on ollut nyt tosi vähän aikaa tähän blogiin, mutta katsotaan millaiseksi tämä postausvauhti tästä kehittyy, kun pääsen kunnolla töissä alkukiireiden ohi. Äskenkään en meinannut istahtaa koneelle, mutta sitten iski niin kova höpötyksen tarve, että oli pakko tulla hetkeksi rentoutumaan editorin äärelle.

Tänään tajusin erään tosiasian, ja se on se, että ei ensi, vaan sitä seuraavalla viikolla on JOULU! Mitä hittoa, juurihan siihen oli vielä kuukausi aikaa. Listasin lahjan saajia ja huomasin, että se puoli on onneksi hyvällä mallilla ja enää muutama pieni juttu pitää hankkia. Sitten voikin alkaa pakettitalkoisiin.

Toivottavasti teidän joulun odotus on sujunut mukavissa merkeissä :) Onko teillä paljon pikkujouluja tai muuta häppeningiä vielä ennen aattoa? Mukavaa illan jatkoa kaikille!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Leidit landella / pool party

Saavuin juuri hetki sitten kotiin Orivedeltä, jossa vietettin 8 hengen tyttöporukalla viikonloppu ystävämme lapsuudenkodissa. Mulla oli sopivasti perjantaina työasioita Lempäälässä, iltapäivällä treffattiin Ideaparkissa, ja pienen shoppailukierroksen jälkeen suunnattiin kohti määränpäätä. Perillä odotti aivan ihanat puitteet, oli saunaa ja uima-allasta, meistä jokainen taisi olla omalla tavallaan vesipetoja, sillä viihdyttiin allaspartyissa molempina iltoina ja sauna oli pitkään kuumana.

Tehtiin kimpassa ruokaa, pelailtiin jonkinlaisia seurapelejä ja laulettiin karaokea. Tai siis innokkaimmat lauloi ja itse tyydyin kuuntelemaan. Tykkään laulaa, mutta matkailukoulun aiheuttama mikrofonikammo on jäänyt pysyvästi, ja kartan mikkejä parhaani mukaan. Viikonlopun jäljiltä on vatsalihakset kipeänä nauramisesta ja monta hyvää muistoa muisteltavaksi taas myöhemmälle.Sytyttelin juuri kasan kynttilöitä palamaan ja alan pian valmistautua sohvan valtaukseen, nimittäin mikä muukaan kuuluisi illan ohjelmaan, kuin Linnan juhlien katsominen. Lepo tulee tarpeeseen, sillä viikonlopun yöunet jäi arvatenkin vähälle ja omalta osaltani viime yö oli myös harmillinen, sillä näin pitkästä aikaa oikein kunnon valveunen ja siinä säikähti itseni lisäksi myös ihana petikaverini Camilla. Siinä sitten pelättiin yhdessä, vieraassa talossa olemattomia olentoja ja joskus aamun pikkutunneilla nukahdettiin vihdoin.

Noh, kotona on taas hyvä olla ja oma sänky on se tuttu ja turvallinen. Tässä kodissa en olekaan nähnyt valveunia läheskään yhtä paljon, kuin edellisessä kodissa, jossa nuo inhottavat pirulaiset olivat seuranani viikottain. Nyt siirryn sohvan nurkkaan ja toivottelen kaikille oikein hyvää Itsenäisyyspäivää, toivotaan että Suomi pysyy hyyvänä paikkana asua ja elää vielä tulevaisuudessakin. Leppoisaa iltaa kaikille! <3

torstai 3. joulukuuta 2015

Leidit landella

*Pikailmoitus*

Lähden huomenna suoraan töistä viikonlopun viettoon tyttöjen kanssa "landelle" ja jätän läppärin kotiin. Nyt tulee siis muutaman päivän postaustauko, tekee varmasti ihan hyvää olla pois koneelta välillä, niin saa niskat lepoa koneella tönöttämisestä.

Paita saatu Junkyardilta yhteistyön merkeissä.


Laittakaahan nyt viimeistään @cavagram2 seurantaan Instagramissa - päivittelen sitä kuitenkin viikonlopun aikana aktiivisesti. Ihanaa loppuviikkoa ja viikonloppua, palailen blogin puolelle taas ensi viikolla! :)

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tyhjä pää vai tyhjäpää?

Mulla on ollut tätä oloa ikävä! Kun tulet töistä kotiin ja pää on autuaan tyhjä kaikesta muusta. Jumitin taas otsikkokentän kohdalla hyvän tovin, kunnes päätin kirjoittaa sen, mitä mielessäni hoin. Eilen ei ollut toivoakaan siitä, että olisin jaksanut tulla kirjoittelemaan tänne mitään. Ensimmäinen työpäivä veti mehut, kun jännitin kuitenkin jonkin verran alkua. En voi muuta sanoa, kun että nyt haluan hehkuttaa kuinka ihana olo on. Tiesin kyllä, että haluan äkkiä takaisin töihin ja tiesin myös, että kaipaan rytmiä päivään ja sosiaalisia kontakteja. Mutta en muistanut ollenkaan, kuinka hyvä olo voi olla vielä työpäivän jälkeenkin. On mahtavaa olla taas sorvin äärellä ja tasapaino palaa arkeen.

Huomenna on torstai, ja se on monelle meille ilon päivä, kun veronpalautukset napsahtavat tilille. Ei ole yhtään yllättävää, että monella firmalla on huomenna tarjouksia ja alennuksia. Moni lähtee varmasti viikonloppuna jouluostoksille, itse suuntaan viettämään viikonloppua Tampereen lähelle, landelle tyttöjen kanssa. Suuri osa jouluostoksista on jo tehty, ja lisää ajattelin yrittää hankkia ensi viikon viikonloppuna, kun lähdetään risteilylle Tukholmaan.

Tuotteet saatu testiin / Beautypopup.fi


Joululahjoista puheen ollen, arvatkaa vaan, kuinka piinaavaa oli saada tällainen viesti Tuukalta päivällä: "Kävin ostamassa sulle joululahjan. Kävelen keskustassa ja kaikki naiset kuolaa mun ostoksia. Tuli muutama naispuolinen kollega vastaan ja ne oli ihan "Mitä, eikäääää!" :D"

Että näin. Kiitos. Nyt materialisti minussa ei nukahda ennen jouluaattoa. Tai sitten avaan nauhalla kahlitun vaatekaapin oven ja tongin paketin käsiini. Jep. Meillä joudutaan kahlitsemaan ovet, joiden takana joululahjoja säilytetään. Naurettavaa, myönnän. Mutta voi toki olla, että Tuukka teki tuon tahallaan ja huijaa, vain saadakseen tämän reaktion esiin minussa. Se pirulainen. Aattona nähdään miten oli!

Tänään tulee Parasiittihotellin finaali, se on yksi ainoita hömppäsarjoja, joihin oon jäänyt taas koukkuun. Onhan se ollut aikamoinen show koko kausi, ja välillä on saanut pidättää hengitystä kun on pelännyt jotain sattuvan. Jotenkin ahdistavaa katsoa tv:stä realitya, jossa oikeasti muita osallistujia pelottaa. Ehkä siitä on voitu tehdä pahemman näköistä leikkaamalla jne., mutta silti, hengitystä on pidätelty. Saa nähdä kuka vie voiton, itse uskon että paras palkinto on kokemuksen lisäksi itsestään oppiminen.

Nyt valtaan sohvan ja alan odottamaan illan ohjelmia, mukavaa iltaa teillekin! :)