keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Aaton aatto

Pohdiskelin tuossa juuri tunnettua joululaulua, jossa lauletaan kutakuinkin näin: "Jos ei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan.." Ja se pistää ajattelemaan. Kun tuo kappale on tehty, on asiat Suomessa olleet vielä aivan toisin. Lähivuosina on ollut enemmänkin sääntö, kuin poikkeus, että lumen tuloa on saanut jännittää. Vaikka en ole talvi-ihminen ja muuten tämä lumettomuus on ihan ok, toivoisin, että kaikki Suomen lapset saisivat kokea samat, lumirikkaat joulut, kuin mitä itse olen saanut kokea pienenä. Parhaat muistot lapsuustalvista liittyvät ehdottomasti lumeen. Kyllähän se ihmeelliseltä tuntuu katsoa nytkin ikkunasta ulos, aurinko paistaa ja takapihan nurmikko on vihreää. Onneksi meidän asuinalueella on panostettu ihanasti koristeisiin ja valoihin, niin ainakin iltaisin tämä paikka näyttää jouluiselta.

Käytiin tänään aamulla ostamassa jouluruoat Cittarista, mentiin kahdeksalta kauppaan ja selvittiin kivuttomasti tunnissa ulos. Päivemmällä olisi voinut olla pahempikin haaste edessä, mutta tämä jo perinteeksi muodostunut aaton aaton kauppakäynti heti aamutuimaan on koettu hyväksi. Lisäksi ollaan opittu käymään joulukaupassa fiksusti, yhdessä vaiheessa meillä meni ruoan osto ihan överiksi ja ostettiin kymmenhenkiselle porukalle, vaikka meitä on ollut vain 4-5 henkeä syömässä.Meillä alkaa joulu virallisesti tänään, äitini tulee meille syömään illalla. Huomenna aion herätä aikaisin katsomaan joulupukin kuumaa linjaa ja saatetaan vähän juhlistaa aamulla meidän 3 -vuotis kihlapäivää.. En tiedä onko se hassua, kun ollaan jo naimisissakin, mutta musta on kiva muistaa tällaisia merkkipäiviä edes vähän. :) Aamujuttujen jälkeen käydään joulupuurolla Tuukan isällä ja loppupäiväksi siirrytään Tuukan äidin luo rentoutumaan, syömään, saunomaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Eilen tuli ihana joulukonsertti neloselta, katsoiko kukaan muu? Pilvi on hyvää telkkariseuraa ja sekin seurasi esityksiä silmä tarkkana. Itsehän kailotin niin kovaa, että varmaan kuului naapureillekin "kaunis" joululaulu. Saatiin eilen myös vihdoin uusi jääkaappi vanhan tilalle. Pakko sanoa, että kyllähän tuo uusi on aivan ihana verrattuna vanhaan rotiskoon, tuli siis ihan oikeaan aikaan.

Nyt rauhoitun joulun viettoon, ja haluan toivottaa teille kaikille oikein lämmintä ja mukavaa joulua. Palaillaan taas langoille joulun jälkeen ja Instastahan näkee meidän joulumeininkejä, eli nyt kannattaa laittaa seurantaan @cavagram2 :) Hyvää joulua!

14 kommenttia :

 1. Aivan ihanaa ja rentouttavaa joulunaikaa teille <3

  VastaaPoista
 2. Hyvää Joulua!
  niinpä, kyllä lumi on kaunista nähdä vaikka onkin kylmää.
  Nykyään yhä useammat taitavat joutua matkustamaan esimerkiksi Lappiin asti että näkevät lumisia joulumaisemia

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua myös teille! 😊

  T.Maria

  VastaaPoista
 4. Mäkin puhuin tänää töissä kun ei tän päivän lapset kohta tiedä mitä tarkoittaa valkoinen joulu saatika talvi :(

  Lumettomasta joulusta huolimatta oikein tunnelmallista ja ihanaa joulua sulle:)!

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua! ❤❤

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti teillä on ollu ihana joulu tähän mennessä :) mä muistan niin hyvin "all i want for christmas is you" postauksen jossa sulla oli kuvassa tuore kihlasormus ja olin niin ilonen :) -Rosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Rosa, kiitos ihanasta kommentista! :) Meidän joulu on sujunut oikein mukavasti, kiitos kysymästä. Toivottavasti sinunkin joulu on mennyt kivoissa merkeissä! :)

   Poista
 7. Ihana tuo koirakuva, ne osaa ottaa totisesti rennosti. Sattuu lonkkiin pelkkä ajatuskin asennosta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo en ymmärrä näitä koirien asentoja, molemmat harrastaa tätä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.