maanantai 23. marraskuuta 2015

Pikkujoulut

Lauantain pikkujoulut olivat menestys. Tykkään itse järjestää paljon juhlia, mutta on se vaan välillä niin mukavaa mennä ns. valmiiseen pöytään, eikä tarvitse huolehtia tai stressata mistään. Ja osaa arvostaa toisen panostusta, kun tietää miten iso homma (ja kallista) on tuo juhlien järjestäminenkin. Aivan loistavat pippalot ja kaikki niin hyvällä tuulella, ja suurin osa oli lähtenyt mukaan "jotain punaista" -teemaankin hatunnoston arvoisesti! :) Illan päätteeksi 10 kilon kinkusta oli jäljellä vain luu ja muutenkin herkkuruoat menivät hyvin kaupaksi, ei ainakaan jäänyt epäselväksi, että meidän poppoo tykkää syödä! ;)Nyt olisi sitten yksi viikonloppu välissä ja seuraavana viikonloppuna lähdetään tyttöporukalla ystävämme koti-kotiin Tampereen lähelle viettämään pool party -pikkujouluja, teemana on mikäpä muukaan, kuin "leidit landella" :D Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja tehtiin juuri viikonlopun aikana suunnitelmat aatoksi ja joulun pyhäpäiville. Kun on useampi paikka, missä saa käydä, niin aina pitää vähän hioa aikatauluja, ettei tule liiallista ravaamista ja saa ottaa ihan rennosti pyhien yli. Toisaalta, itse en ole koskaan ollut kovin paha stressaaja jouluisin, vaan hyvällä mielellä ja rennolla otteella ollaan hoidettu aina joulu läpi. Ainoa asia, joka vaatii vähän game plania, on joulun ruokakaupassa käynti, yleensä isketään heti 23.12. aamusta ruokakauppaan ja kalatiskille, niin ei tarvitse sen suurempia jonotella, jos aaton aattona menisi myöhemmin kauppaan, niin siellä on koko muukin Suomi.

Lahjalistaa aloin tuossa miettimään ja listasin lahjan saajien nimet ylös. Listalle pääsi 9 henkilöä. Kuinka monelle henkilölle siellä päässä hankitaan / ostetaan / tehdään lahjoja, vai onko teillä sellaista tapaa ollenkaan? :) Itse rakastan antaa ja suunnitella lahjoja, parasta on katsoa, kun lahjan saaja avaa pakettia - se on yksi joulun kohokohdista! Ihanaa joulussa on myös piirretyt ja muut jouluohjelmat, ja tietenkin Joulupukin kuuma linja.

Toinen asia, mitä yleensä mietitään, on ruoka. Mitä ruokaa tehdään / laitetaan aattona.. Omia lemppareitani joulupöydässä ovat ehdottomasti kalat (lohi eri muodoissa), lanttulaatikko ja kinkku. Niillä voisin oikeastaan elää koko joulun läpi, mutta on se ihan kiva maistella vähän muutakin. Jouluun kuuluu myös piparit, tortut, glögi, punaviini ja juustot kekseineen.

Mitä kuuluu teidän jouluun? Mikä on joulupöydän must have ruokalaji? :)

17 kommenttia :

 1. Maksalaatikko,kinkku ja rosolli. Ilman näitä herkkuja ei ole joulua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuo maksalaatikko on jännä juttu, itse miellän sen myöskin joulupöytään (joskaan ei pakollinen), mutta olen monesti kuullut ihmettelyä tästä "omituisuudestani" - hyvä tietää, että on muitakin! Satutko olemaan pohjoisemmasta kotoisin? :)

   Poista
  2. Meillä on aina kuulunut maksalaatikko jouluun. Moni ei sitä voi ymmärtää! En tiedä mistä tämä on rantautunut meidän sukuun mutta emme ole pohjoisesta ainakaan..

   Poista
  3. Noh, oli miten oli, niin Wikipedia ainakin sanoo samaa kuin me! ;)
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Maksalaatikko

   Poista
  4. Maksalaatikkoa ilman ei kyllä tosiaankaan ole joulua! Meillä tekee äiti sen itse ja se on aivan maailman parasta jouluruokaa. <3 Ja Oulusta, eli pohjoisemmasta ollaankin kotoisin! :D

   Poista
  5. Noniin, sieltähän minäkin olen! ;) En olekaan koskaan päässyt maistamaan kotitekoista maksalaatikkoa.. olisipa mahtavaa jos joku läheinen osaisi tehdä! :)

   Poista
  6. Meillä nimenomaan syödään omatekoista maksalaatikkoa jouluna! :) t. Anonyymi nro. 2

   Poista
  7. Eikä! Olen kateudesta vihreä <3 nam!

   Poista
 2. Espoossa asun, iskä on tosin lapista kotosin, mutta en tiiä sitten. Onko se pohjosemmassa yleisempää, että on maksalaatikko joulupöydässä? :) ja siis sen laatikon on oltava rusinaton, muuten en syö, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, jostain luin että Lännessä, mutta kyllä olen kuullut tästä muualtakin päin Suomea. Ehkä se on tuo aika, eli se on ollut yleisempää vuosikymmeniä sitten ja osa perheistä jatkaa perinnettä edelleen :) Ja mulla pitää olla rusinoita! ;)

   Poista
 3. Sulle on haaste mun blogissa! :) http://www.homeatlastblog.com/2015/11/oversize-knit-23.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru, mielenkiintoista! Vastaan haasteeseen mahdollisimman pian :)

   Poista
 4. Mun joulupöytään kuuluu kaikenlaiset kasvisruoat; rosolli ja kermavaahto, porkkana- ja lanttulaatikko, metsäsienet ja kinkun tilalla kasvispihvit. Bravuurini jouluna on myös aurajuusto-punajuurigratiini, joka on tosi hyvää! Herkkuna syön aito-vaniljajätskiä piparimuruilla! <3 Niin ja tietenkin suklaata... ;)

  <3: Nina Janika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kuulostaa ihanalta :) Onko aurajuusto-punajuurigratiinin ohje salainen, vai saisiko sitä udella? <3

   Poista
  2. Hitsi, muaki ois kiinnostanu toi aurajuusto-punajuurigratiinin ohje. :)

   -M-

   Poista
 5. Joulupöydän must-jutut on kaikki laatikot, kinkku ja rosolli! Voi miten rakastankaan jouluruokaa, on sitä taas odotettu!
  Lahjoja täytyisi ostaa 14, ja vielä ollaan niin alkutekijöissään kuin olla voi! Puuh! :p

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.