maanantai 9. marraskuuta 2015

It's a FOOD thing.


Ruokajutut ovat olleet toivottuja, ja niitä olenkin muutamaan otteeseen täällä jakanutkin. Sain toivetta, että tekisin postauksen, jossa esittelisin ihan perus ruokia, joita viikon varrella tulee valmistettua ja syötyä. Viime viikolla en muistanut kuvata kaikkia ruokia, mutta kyllä tästä postaus silti saadaan. Mitään sangen erikoista ei meilläkään syödä, joten jos kaipaat Farang-tasoisia vinkkejä, kurkkaa ne vaikka ammattimaisesta ruokablogista, tässä nimittäin tulee ihan normaaliin arkeen helppoja ja maukkaita vinkkejä.


KATKARAPUJA SIELLÄ TÄÄLLÄ
Silloin tällöin ostan 6 euron katkarapupurkin ja käytän niitä 2-3 ruokaan viikon aikana. Yleisin lisuke, mitä katkaravuista teen, on jo aiemminkin blogissa vilahtanut katkarapumössö. Ohjeen löydät tästä postauksesta. Tätä ihanaa "katkarapuhyvettä" voi käyttää esim. leipien päälle tai uuniperunan täytteeksi. Viime viikolla käytin rapuja juuri tähän ihanuuteen ja lisäksi tein yhtenä päivänä katkarapusalaatin. Alla ohje yksinkertaiseen ja nopeaan lounasherkkuun.

Katkarapusalaattiin tarvitset:
katkarapuja
kurkkua
paprikaa
jääsalaattia
tummia viinirypäleitä
fetaa


PASTAN YSTÄVILLE
Kaikista pastoista suosikkini on pennepasta, ja jätän sen aina al denteksi, eli en keitä pastaa ihan lirupehmeäksi - mielestäni pastassa pitää olla hieman rakennetta, mutta sen keittämisessä pitää olla tarkka, ettei se jää myöskään liian raa'aksi. Olen tehnyt nyt pariin otteeseen jauheliha-sienikastiketta, jossa on käytetty chiliä ja valkosipulia mausteena. Alla ohje.

Tarvitset:
pennepastaa
naudan paistijauhelihaa 500g
kokonaisia herkkusieniä 1 prk
Pastaria tai Dolmio pastakastike, yleensä otan sellaisen, jossa on esim. yrttejä
1 tl valkosipulimurskaa tai vaihtoehtoisesti 2-4 valkosipulinkynttä maun mukaan
3 tl chilimausteseos
3 tl paprikamauste
aromisuola
pippuri

Valmistus:
Lorauta pastaveteen hieman oliiviöljyä ja laita pasta kiehumaan. Paista jauheliha kypsäksi, mausta jauheliha ja kaada pastakastike joukkoon. Kiehauta ja jätä hautumaan kannen alle muutamaksi minuutiksi. Ota pasta pois liedeltä. Tarjoile.

Maailman helpoin ja todella maukas pastaruoka hieman tulisuutta arvostavalle. Chilimausteen voi korvata oikealla chilillä jos kaupasta löytyy tarpeeksi vahvaa, pastakastikkeen voi myös itse tehdä esim. paseeratusta tomaatista ja basilikasta tai vaihtoehtoisesti käyttää tuoretta tomaattia ja ruokakermaa hieman erilaisen lopputuloksen saamiseksi. Variaatioita on monia, yllä oma suosikkini.

Bon appétit ja mukavaa alkanutta viikkoa! :)

14 kommenttia :

  1. Mä en ollu aikasemmin mikää pastan ystävä ja keitin pastankin miten sattuu (eli liia lötköks) poikaystävän myötä musta on kuoriutunut "pasta hifistelijä" ja tehään tosi paljon erilaisia pastaruokia ja musta tuntuu et kaikki lempparit on nykyää pastaruokia. Ja nykyään keitän pastan aina al denteksi, jo tollanen pikkujuttu saa pastan maistuun hyvältä :) yks lemppareista on lohiavokadopasta oi nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Niina! Kiva kun kommentoit :) Jep, se on totta että sen kun oivaltaa, alkaa pastakin maistua! Olisinko saanut pyytää reseptiä tuohon lohiavokadopastaan? Kivaa päivää! :)

      Poista
    2. Juu tottakai :)

      Me tehään yleensä isompi satsi poikaystävän kanssa niin voi ottaa vaikka evääks töihin seuraavana päivänä. Ohje on neljälle.

      Täysjyväpastaa 4hlölle
      Lohta 600-700grammaa
      Sipuli
      Ruokakermaa 2,5dl
      Tuorejuusto prk (me ollaan laitettu sitä kylmäsavulohen makuista ja joskus chili-paprikaa)
      Avokado 1-2 kpl

      Laita lohi paloiksi valmiiksi. Kuori yksi sipuli ja silppua se. Kuulota sipulit paistinpannulla ja lisää sen jälkeen ruokakermaa mukaan. Sitten lisää myös haluamasi tuorejuusto pannulle. Sekoita tasaiseksi Mausta oman maun mukaan pippurilla suolalla tms ja anna hetken aikaa kastikkeen makustua. Palastele tällä välin avokado kuutioiksi. Lisää kalapalat kastikkeeseen ja anna makustua vielä hetken aikaa (tässä vaiheessa voit lisätä pastan keitinvettä 0,5dl) ja ihan viimeiseksi lisää avokadon palat.

      Keitä spagetti al denteksi ja ota keitinvettä talteen n.0,5dl ja lisää se kastikepohjaan ennen kun lisäät avokadot.
      Kaada spagetista vesi pois ja lisää spagetti myös pannulle kastikkeen joukkoon.

      Toivottavasti jotain ymmärsit ohjeesta :D Kamala huomata miten huono on selittämään ohjeita.. Tää on kyllä sit ihan mielettömän hyvää, semmonen pikku varotus :D

      Poista
    3. Ihanaa kun jaksoit kirjoittaa tämän mulle (ja ehkä monelle muullekin!) :) Kiitos paljon! Ehdottomasti pitää kokeilla tätä pian! :)

      Poista
    4. Kiitos ohjeista! :) Jauhelihapasta ja lohipasta menee ehdottomasti kokeiluun! :)

      -Taija

      Poista
    5. Jee, kiva että sait näistä vinkkiä omaan käyttöön! :)

      Poista
    6. Meinasin tulla samaa sanomaan, kun edellinen kommentoija eli ehdottomasti menee kokeiluun! Mukava saada vähän uusia reseptejä, mutta mitkä vaikuttaa kuiteski helpoilta ja nopeilta tehdä. :)

      -M-

      Poista
    7. Loistavaa! :) Kiva kun kommentoit!

      Poista
  2. Oi mitä herkkuja! Katson aina kaikki ruokaohjeet tarkkana kuin porkkana, koska sovellan niitä sitten omaan ruokavalioon sopiviksi (koska en syö lihaa). Mutta toisaalta sitten mies syö lihaa, joten joskus kaksiakin ruokia tekevänä kaikki vinkit on jees! Ihan sellainen "pieni" pointti on, että vihaan ruoanlaittoa! :D
    Oletko koskaan kokeillut ruoanlaitossa kvinoaa? Olen kovinkin hurahtanut siihen, käy sekä lämpimiin ruokiin että myös salaatteihin.
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kvinoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole, täytyy tutustua tarkemmin :) kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Toinen pastan al denten ystävä ilmoittautuu. Mikään ei ole niin kamalaa kuin ylikeitetty löllö pasta :D hassua miten osuikaan tää pasta asia juuri tänään, kun olen kohta tekemässä kanapastaa ;) -Jude

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nams! Minkälaisella reseptillä teet sitä? :) Kanapastaa en olekaan tehnyt aikoihin!

      Poista
    2. Tänään esimerkiksi tein tällaista kanapastaa, johon tulee.. (ohje omasta päästä)

      (pinaatti)pastaa
      öljyä
      300g hunaja marinoitua kanasuikaleita
      2,5 dl ruokakermaa
      puolikas paprika
      1 sipuli
      3 valkosipulin kynttä
      suolaa
      kurkumaa
      currya
      chicken&steak -mausteseosta (Santa maria)

      Keitin pastan. Paistoin kanasuikaleet öljyssä ja lisäsin joukkoon sipulin ja valkosipulin paistumaan. Sitten mausteet, jonka jälkeen joukkoon ruokakerma ja lopuksi paprikan palat. Sitten vaan soosi pastan joukkoon. Tosi nopee ja helppo versio.

      Oon myös tehnyt paljon kiinalaistyylistä kanapastaa, johon mausteiksi oon käyttänyt mm. soijaa ja inkivääriä. Ja lisäksi paljon pakaste wokkivihanneksia joukkoon. -Jude

      Poista
    3. Kiitos todella paljon ohjeesta!! :) Kuulostaa kyllä hyvältä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.