lauantai 17. lokakuuta 2015

Sisustus Chill & Nicolas Vahé / Katkarapuleipien resepti




Olen aika ihastunut. Pääsin kokeilemaan Sisustus ChillinNicolas Vahén mielenkiintoisia tuotteita omassa keittiössäni ja samalla sain vastauksen rukouksiini liittyen erääseen ärsytystä herättäneeseen asiaan. Teen mielelläni tarjoiltavaksi esimerkiksi kylmäsavulohesta kotoisasti sanottuna mörsseleitä, jota voi sitten nautiskella esimerkiksi ruisnappien tai ruissipsien kanssa. Lohen ja rapujen kanssa kun puuhastelee, tulee käytettyä jonkin verran myös tilliä. Itse inhoan pilkkoa tilliä veitsen kanssa, koska suoranmallinen veitsi ei toimi mielestäni tarpeeksi hyvin tässä toimenpiteessä. Sen sijaan olenkin käyttänyt fiskarseja asian hoitamiseen, mutta tässä taas ongelmana on ollut liian suuri leikkausjälki, eli en osaa leikata tarpeeksi tiheästi.

Sen vuoksi, mahdollisuuden saadessani, otin innosta pomppien testiin Nicolas Vahén leikkuulauta-veitsisetin. Miten tämä sitten poikkeaa vaikkapa ihan normaalista veitsestä? Antakaas, kun näytän teille :)



Ymmärrättekös? ;) Veistä siis ns. keinutetaan silputtavan raaka-aineen päällä. Täydellinen, kaareva veitsi, jolla saa niin pientä silppua, kuin tarvitsee. Nopea, helppokäyttöinen ja vielä muotokieleltään kaunis väline. Veitsellä saa nopeasti silputtua tillin lisäksi esimerkiksi ruohosipulia, pähkinöitä tai vaikkapa suklaata leivoksiin. Leikkuulaudan kääntöpuolella on kupera osa, jota voi käyttää hyödyksi sellaisten raaka-aineiden kanssa, jotka ei saa päästä karkuun. Itse käyttäisin tätä puolta esimerkiksi juuri niiden pähkinöiden leikkaamiseen.



Ajattelin tässä samalla jakaa teille oikein herkkureseptin, jonka kehittelin. Tutkin muutamaa Skagen -reseptiä ja yhdistelin niistä mieleisen variaation, ja kyllä kannatti - oli sen verran herkkua, että piti syödä kahteen kertaan! ;) Pidemmittä puheitta, tässä tulee ohje, olkaapa hyvät!

TARVITSET:
  • Haluamaasi leipää, itse käytin makeaa maalaislimppua (saaristolaisleivän tyylistä), mutta tähän sopii myös esim. paahtoleipä tai ciabatta - maun mukaan!
  • 200 g katkarapuja (ostin valmiiksikuorittuja)
  • pieni nippu tilliä
  • pieni nippu ruohosipulia
  • 1,5 purkkia Valion Crème Fraichea (n. 225 g)
  • 2-3 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa & valkopippuria (itse käytin Nicolas Vahén salt & pepper -sekoitusta)
  • muikun- tai siianmätiä (itsellä oli muikkua)
  • sitruunaa

VALMISTUS:
Sekoita crème fraiche ja sinappi keskenään, lisää silputtu tilli ja ruohosipuli. Mausta makusi mukaan suolalla & pippurilla. Lisää valutetut ja kuivatut ravut sörsseliin ja sekoita.

Leikkaa leivästä reunat pois, asettele seos leipien päälle ja koristele mädillä, sitruunalla & tillillä. Voit myös puristaa aavistuksen sitruunan mehua leipien päälle, kun ne ovat valmiita.

Laita loput seoksesta tiiviiseen, kannelliseen astiaan jääkaappiin ja nauti loppu myöhemmin. Tämä paranee, kun on hetken aikaa vetäytymässä kylmässä. Nam! :)




VERKKOKAUPPA:
Nämä tuotteet löydät Sisustus Chill lifestyle -verkkokaupasta ja se on tarkoitettu juuri sinulle, joka rakastat kauniita asioita ja omaat visuaalista silmää niin kodin, kuin ruoanlaitonkin suhteen! Verkkokaupassa myös pieni, laadukas valikoima vaatteita ja asusteita.

Suosittelen tutustumaan veitsisetin lisäksi erityisesti Nicolas Vahén herkkuvalikoimaan, jonne pääset suoraan tästä: www.sisustuschill.fi/nicolas-vahe-herkut - nämä tuotteet ovat todella hyviä ja vielä kauniissa pulloissa, loistava joululahjaidea esimerkiksi kokkaavalle perheenjäsenelle tai ystävälle :) Niin ihanan kamalalta kuin se kuulostaakin, ihan pian pitää alkaa mietitä joululahjoja!

LIFESTYLE-KAUPPA:
Lisäksi verkkokaupan rinnalle aukeaa pian uusi lifestylekauppa, jossa näitä verkkokaupan ihania tuotteita pääsee hypistelemään paikan päälle livenä. Kannattaa ottaa Sisustus Chill seurantaan Facebookissa, josta avajaisajankohta selviää pian. Kauppa avataan tunnelmalliseen, vanhaan tehdasrakennukseen Lahden läheisyyteen, Villähteelle.



LUKIJAETU:
-15% alennus kaikista Sisustus Chill -verkkokaupan tuotteista
Voimassa 25.10. asti
KOODISI: SYYSALECAVA

Shoppailemaan tästä:

Sisustus Chill Facebookissa:
www.facebook.com/sisustuschill
Sisustus Chill Instagramissa:
@sisustuschill

Postaus on toteutettu yhteistyössä Sisustus Chill -verkkokaupan kanssa.

4 kommenttia :

  1. Nami. Pitääkin kokeilla! Mitä muuten yleensä syöt aamupalaks? Olis kiva saada just enemmä kaikkii ruokakuvii ym. Vaikka oiski iha perusjuttui ni ne on just iha parhaita :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamupalaksi syön yleensä ihan leipää, puuroa tai jogurttia :) Kiitos kommentista!

      Poista
  2. Tuo veitsi on hieno! Mutta näyttää samalla siltä, että meikäläinen tunarina silppuaa myös kyntensä ja sormensa kärjistä hyvinkin todennäköisesti. Eli jään ihailemaan kuvia, aivan liian vaarallinen härveli mulle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! :) joskus kokkiohjelmasta opin, että kättä kannattaa pitää siten, että rystyset on ns ekana ja koska ne on korkeammalla, niin harvoin tulee haaveria jos osuu. Se on hyvä keino välttää kynsienleikkuu ja sormenpäät sopassa.. Tosin pian on Halloween, sehän sopisi teemaan! ;) kivaa päivää!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.