torstai 1. lokakuuta 2015

Keinutaan

..kenellä alkoi soimaan antin ja JVG:n biisi päässä? Voin kertoa, että mulla se saattaa soida paljonkin huomisesta eteenpäin. Nimittäin jonkinasteista myrskyä on luvattu Suomeen, toivottavasti se ei vaikuta pahasti meidän laivan liikkeisiin. Huomenna on siis tarkoitus hypätä laivaan ja kohti Tukholmaa.

Muistan pari laivareissua elävästi juurikin kovan tuulen takia ja pakko sanoa, että ne muistot eivät ole kaikista ihanimpia. Ensimmäinen reissu, joka tuli mieleen oli Tuukan ja perheen kanssa tehty Tukholman risteily. Ekana iltana Tuukka voi huonosti, ja hain hänelle pahoinvointipillerin. Toisena iltana osat vaihtuivat ja minä olin se, joka makasi valkoisena sängyn pohjalla. Säästyttiin onneksi pahimmilta vatsankouristuksilta, mutta ei se olo hyväkään ollut. Se olikin sitten ainoa kerta, kun olen voinut pahoin merenkäynnistä. Luulisi, että tämä on sellainen juttu, että toistuisi sitten jokaisella kerralla, mutta tämä oli tähän asti oma ainoa kokemukseni.

Toinen risteily muistuu mieleen siitä, että laiva keinui todella kovasti ja istuin Silja Linen laivan show-ravintolassa. Istuin aika korkealla ja muistan, kun pidin kiinni lavan vieressä olevasta kaiteesta ja koitin keskittyä siihen, mitä lavalla tapahtuu ja hain "horisontista" kiintopistettä. Jokaisella kerralla, kun tuolini ns. laski alaspäin, tuntui vatsanpohjassa iso kouristus ja olo oli, kuin Linnanmäen laitteessa. Kun lähdin hitaasti kulkemaan kohti hyttiäni, portaita noustessani välillä en päässyt yhtään porrasta ylöspäin, ja taas kun laiva keinahti, hyppäsin lähes koko rivistön portaita ylöspäin kevyesti kuin höyhen.

Aallot ja tuuli aiheuttavat usein laivalla hauskoja sekä jopa vaarallisia tilanteita. Kyllä varmasti moni meistä tietää sen näyn, kun katselet tanssilattiaa kauempaa ja näet, kun ihmismassa valuu tanssilattialla puolelta toiselle, laivan liikkeiden mukaan. Tai kun buffetissa joudut pitämään viinilasista kiinni, ettei se karkaisi vieruskaverin eteen. Tai kun hyttikäytävällä pidät molemmista seinistä kiinni, ettei itse ala liukua käytävällä, kuin pingispallo. Ja sitten se ärsyttävin juttu; joudut väistelemään kännisiä setiä ja tätejä, kun heillä ei koordinaatio enää kestä tasapainottaa omaa keinuntaansa.Tulipas muuten ihan älytön ikävä näitä kuvien pimuja! Muistin yhtäkkiä tällaisenkin laivareissun, ja kävin kaivamassa Facebookista kuvia. Ja nämä siis tyttöjen risteilyltä vuodelta 2011, eli 4 vuoden takaa. Herranjestas, aika kiitää! :) Pusmus!

Laivailu on hyvässä porukassa hauskaa, silloin voi unohtaa ne epämiellyttävät asiat, joita aina paikoissa, joissa on humalaisia ihmisiä, tulee vastaan. Mulla on sattunut tuuri, ja olen aina viettänyt laivalla todella hauskoja iltoja ja reissuista on jäänyt hyvä mieli. Siksi varmaan käymmekin 1-2 kertaa vuodessa risteilemässä, vähän erilaista ja vaihtelua arkeen ja normaaleihin viikonloppuihin. Bonuksena pääsee shoppailemaan kauppoihin, joita Suomesta ei vielä löydy.

Heh, tästä ei alunperin pitänyt tulla laiva-postaus, mutta niin taisi käydä! Tänään tiedossa olisi pakkailua huomista varten, juoksumaton ja omien jalkojen kurittamista, palautuksen tekoa Hobby Halliin rikkinäisestä valaisimesta (on muuten todella ärsyttävää odottaa tuotetta pitkään ja tajuta sen olevan rikki, kun se vihdoin saapuu, varsinkin kun tietää että edessä on vielä pidempi odottelu, että saa uuden tilalle!), siivoamista ja äidin treffaamista. Pidemmittä puheitta, nyt hyppään koirien kanssa lenkille ja sitten suuntaan noille em. asioille. Mukavaa päivää teillekin! :)

PS. blogikirppiksellä muutama ihana juttu! Ja huudot sulkeutuu tänään klo 21, käy tsekkaamassa tästä.

13 kommenttia :

 1. Laivoilla on todella sattunut ja tapahtunut! Ehkä villeimpiä reissuja ovat olleet firman reissut, joilla ilmainen viina virtaa. Pieni porukka tuntee toisensa niin hyvien vuosien ja vuosien ajalta, että on ollut todella hauskaa aina. Niistä seikkailuista voisi kirjoittaa kirjan, osin sensuroidun. :D
  Ensimmäisiä risteilyjä en edes muista, Tukholmaan varmaan. Silja Albatross on koettu (joka on kerran aoi karillekin ja osin upposi) niin kovassa myrskyssä, että yläkannen uima-altaat piti tyhjentää kesken risteilyn, ettei kaikki kannet olisi tännä vettä. Mentiin nimittäin todella vinossa myrskyssä - oli kamalaa ja olokin sen mukainen!
  Olen myös risteillyt Viking Sallylla, joka sitten upposi ollessaan nimellä M/S Estonia...
  Mutta, huomenna äidin kanssa risteilylle, olen varannut yllätykseksi luxus-hytin. Äiti täyttää kohta pyöreitä vuosia.
  Hauskaa reissua teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, aikamoisia juttuja! Mä myös usein olen nauranut kavereiden kanssa, että meidän kaikista jutuista voisi alkaa kirjoittaa blogia tai kirjan! :D Ihanaa tuo luxus-hytti, äitisi varmasti ilahtuu! <3 Saanko kysyä millä laivalla menette? Kiitos! :)

   Poista
  2. Me mennään vain Tallinan pikareissulle, koska mulla on lauantaina aamulla aikainen lähtö reissuun. Eli Viking XPRS on kyseessä. Vähän kuin toinen koti, niin usein sillä tulee huristeltua. :)

   Poista
  3. Niitä hyttejä on 4 kpl koko laivalla, 2 niistä vähän suurempia, joissa on erillinen makuuosasto. Kaksi isoa ikkunaa, joissa esteetön näkymä eteen merelle, jääkaapissa virvoitusjuomia ja kuohuvaa. Kantsuu testata! :)

   Poista
  4. Heippa, no mutta onhan tuokin aivan ihana irtiotto arjesta! :) Nauttikaa!

   Poista
  5. Tällä hetkellä ei pysty perheessä olevan sairauden takia lähtemään pidemmälle ulkomaanreissulle, joten näillä mennään. :)

   Poista
  6. Näinhän se juuri on, sopeudutaan ja nautitaan elmämästä omalla tavalla! :)

   Poista
 2. Mun on pakko kysyä et mikä on sun noin hehkuvan ihosi salaisuus? :) mitä tuotteita käytät ja onko jakaa jtn niksejä? Toivoisin päivä sun kaa postausta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ensiksi, kiitos kehusta! :) Olen aloittanut vasta lähiviikkoina ihon hoitamisen "niin kuin pitää" ja alkanut käydä kosmetologilla. Siihen asti pesin kasvoni milloin milläkin, saippualla tms. Eli nyt täytyy kiittää geenejä! :) Kiitos postaustoiveestasi! Mukavaa päivää :)

   Poista
 3. Mitkä muuten on sun herkkuja? Mainitsit jossain postauksessa et oot herkkupeppu :p ja onks sul suositella jotain rasvaa kropalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Elina! Lemppari herkkuja on ehdottomasti irtonamit! :) Hmmm, tykkkään käyttää aloe vera -pohjaisia voiteita, esim Hawaiian Tropicin after sun on ihana ihan muutenkin!

   Poista
 4. Hei! Aivan ihanaa kun bloggaat taas !:) tosi ihanaa lukea kuulumisiasi, olin niin harmissani kun aikoinaan lopetit. seurusteletko muuten vielä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anna! Kiva että löysit tänne :) Kyllä, menimme naimisiin toukokuussa 2014 ja tänä vuonna tulee 11 vuotta täyteen samalla polulla Tuukan kanssa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.