sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viikonlopun kuulumiset

Heippa kaikille, toivottavasti teillä on ollut mukava viikonloppu! :) Nukuttiin tänään pitkään ja kävin koirien kanssa kävelyllä. Mulla on tapana kouluttaa meidän koiria melkein päivittäin, eli otan jonkin esim. tottelevaisuusharjoituksen osaksi vaikka kävelyä. Musta on tärkeää, että pentuna opetettuja asioita vahvistetaan ja opetetaan uutta läpi koiran elämän. Tänään tehtiin hyvin perusjuttuja: paikallaoloa ohikulkijoiden läsnäollessa ja kontaktin ottamista. Pilvi on ollut ihan pennusta asti todella hyvä ottamaan itse kontaktin, katsoo suoraan silmiin heti kun mainitsen Pilvin nimen tai edes puhun mitä tahansa.

Tänään törmäsin taas vähän tällaista harjoittelua häiritsevään/auttavaan tekijään, nimittäin eräs nainen ei meinannut millään jatkaa matkaa, kun jäi tuijottamaan koiria ja yritti ottaa kontaktia. Ihan harmiton ja  varmasti ajattelematon teko, mutta itsellä on sellainen tapa, että en mene häiritsemään esim. koulutustilanteita tai muuta, jos sellaisen lähelle satun itse lenkille. Monikaan ei ymmärrä, että jos koiralle asetetaan rajat, ne pidetään. Mutta positiivisen kautta; olipahan koirilla vaikeampi testi ja hyvin suoriutuivat, eivätkä lähteneet kohti naista kun pyysin olemaan paikallaan.

Toinen samanlainen tilanne kävi, kun söimme terassilla yhtenä kesäiltana ja kun pihamme ohi kulki tämä sama nainen, pyysin kuuluvasti koiria pysymään terassin alueella, etteivät lähde pihan poikki aidalle naapuria moikkaamaan. Tämä siis siksi, kun söimme juuri illallista ja halusin syödä rauhassa ilman häiriötekijöitä. Nainen pysähtyi pihamme eteen kuullessaan koirille antamani kiellon ja sanoi tyyliin "tulkaa vaan moikkaamaan". Koirat pysyi paikallaan, kun vastasin tähän koirille "ei mene, paikka". Nainen kysyi, että eikö koirat saa tulla ja vastasin, että valitettavasti ei nyt, kun ruokailumme on kesken. Tämä kuulostaa napakalta, mutta olen aina noudattanut koiran koulutuksessa sitä linjaa, että kerran kielletty on aina kielletty parhaillaan meneillä olevan tilanteen sisällä, muuten koira ei tiedä mikä on ok ja mikä ei, kun ensin kielletään ja sitten annetaankin periksi. Johdonmukaisuus on omasta mielestäni kaiken a ja o. Eikä tietenkään esim. tämä nainen voi sitä ymmärtää, jos ei itse esim. ole koskaan koiraa omistanut tai muutenvaan omaa erilainen tavan kouluttaa omiaan. Mutta kuten sanoin, näissä tilanteissa on hyvä käyttää tilaisuutta hyödyksi, ja katsoa koirien oikea tottelevaisuus, kun häiriötekijä on läsnä.

Höyrytyskoneen alla Hius ja Kauneus Lähteessä.


Tulipas paasattua, mutta se on itselle läheinen asia :) Muutenkin viikonloppu on ollut onnistunut, perjantaina aloitettiin mulle ystäväni kauneushoitolassa sarjakasvohoito, josta teen myöhemmin juttua tänne, kun saamme hoidon päätökseen. Eilen oli vuorossa ensimmäinen hoito, joka oli puhdistava Detox-hoito ennen kolmivaiheisen sarjahoidon alkamista. Multa mm. puhdistettiin ensimmäistä kertaa ihoa komedoraudan avulla - yleensä kasvohoidot ovat hemmottelua, mutta perjantaina mulla kyllä pääsi muutama ärräpää tämän vaiheen kohdalla :D Seuraavat hoitokerrat ovatkin sitten mielekkäämpiä ja sisältävät paljon rentouttavaa hierontaa.

Eilen, lauantaina sain kookoskana reseptistä taas intoa, ja marssin salin jälkeen kauppaan. Tein kookoskanaa pitkästä aikaa ja siitä tuli hyvää, kuten aina. Tällä kertaa olisin toivonut siihen lisää mausteita, eli ensi kerralla taidan tuplata curryn määrän. Ostin hätäisenä riisinkeittäjänä ensimmäistä kertaa Uncle Ben'sin pikariisiä ja se oli aivan hirveä katastrofi. Riisinjyvät olivat kuin riisimuroja ja niistä tuli aivan liian pehmeitä suositellun haudutusajan puitteissa. Riisit jäi syömättä ja kanaa ja kastiketta tuli syötyä ilman lisuketta. Note to self: älä yritä päästä riisinkeitossa helpommalla jatkossa.Illalla meidän piti mennä leffaan, mutta päivällä meille tuli kylään ystäväpariskunta heidän hoito-ranskiksensa kanssa ja koirilla oli leikkitreffit. Tai Kaapon treffejä ei voi leikiksi kutsua, sillä herra taisi hieman rakastua vieraaseen. Pilvi ja toinen ranskis saivat hauskoja leikkihetkiä kasaan ja niitä oli mahtava seurata. Tämän jälkeen sovimmekin, että skippaamme leffan ja menemmekin ystäväpariskunnalle istumaan iltaa. Sinne kerääntyikin muitakin meidän kavereita, oli mukava viettää iltaa pitkästä aikaa sekaporukalla, kun lähiaikoina on ollut niin paljon tyttöjen iltoja ja tuo tyttöjen lomamatkakin. Jaksettiin istua myöhään ja mukavan illan jälkeen tulikin uni kuin nuijanukutuksella. Nukuin katkotta klo 12 asti ja olo oli ihanan levännyt.

Nyt alkaa olla jo taas normaali olo, viikon se näköjään ottaa tuo matkalta palautuminen. Liikunnasta ja nukkumisesta on ollut hyötyä ja olen ollut niin ylpeä siitä, että olen jaksanut tällä viikolla käydä kolme kertaa salilla ja jopa uskaltanut itsenäisesti tutustua hieman erilaisiin laitteisiin. Nytkin jo odotan huomista, että pääsen taas hikoilemaan juoksumatolle! :) En tiedä mistä tämä ajatus tulee, mutta olen miettinyt kuinka ällöttävää olisi, jos kaikki se p*ska mitä hikoilen salilla ulos jäisi kropan sisälle - ja tämä on jollain tavoin toiminut innoittajana ja buustannut mua. Kertaakaan ei ole tarvinnut lähtemällä lähteä, vaan joka kerta olen innoissani hypännyt urheiluvaatteisiin ja mennyt hymyssä suin treenaamaan. Todella helpottava tunne.

Tänään on tarkoitus mennä anoppilaan syömään ja illalla vietetään sunnuntain perinteikästä leffailtaa. Toivottavasti teilläkin on ollut mukava viikonloppu, oikein kivaa sunnuntaipäivää kaikille! :)

6 kommenttia :

 1. En tiedä onko vähän noloa kun viisissäkymmenissä oleva mamma seurailee sun blogia mutta se on ihan ensimmäisiä blogeja joihin tutustuin muutama vuosi sitten. Ja senkin takia kiinnostaa kun vielä vuosi sitten meillä oli englanninbulldoggi nimeltä Kaapo ja sitä ennen ranskis Unto:) On kiva katsella bullikuvia kun nyt meillä on ihan erilainen haukku; Romaniasta adoptoitu turri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minna! Itse me määrittelemme sen, mikä on noloa ja mikä ei :) Cava-blogilla on aina ollut myös minua vanhempia lukijoita ja saan heiltä silloin tällöin sähköpostia. Mukavaa kun seuraat, terkkuja myös karvalapselle :)

   Poista
 2. Meillä on tuo Pyry koirus joka haettiin löytöeläinkodista 1,5 vuotia bernin ja rotikan sekoitus..meidän koti oli 4s.. pikkasenkko olen saanut tehä hommia! Tiukkana pitää olla :)
  ihanan kuuloinen viikonloppu ollut teillä! Muksaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Duunin määrä on varmasti uskomaton - joka paikassa eri säännöt ja osassa ei ollenkaan, voin vaan kuvitella :) Hatunnosto sinulle! Kiitos ja samoin! :)

   Poista
 3. Pennun kanssa varsinkin saattaa noi koulutustilanteet olla hankalia, kun ihmiset ajattelee vaan tulevansa silittelemään söpöä pikkupalleroa, eivätkä tajua keskeyttävänsä. Oon ainakin ite nyt huomannut, että joutuu välillä aika tiukastikin pyytämään ihmisiä pysymään kauempana. Meidän poju vielä raskastaa kaikkia, eli muutenkin hankalia noi tilanteet. Mutta huvittava juttu: otettiin kuonokoppa ulkokäyttöön (taisin joskus kommentoida sullekin, kuinka meidän pentu syö kaikki tupakantumpit...) kasvattajan suosituksesta, niin johan on ihmiset pysytelleet kaukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, voi että, ihmiset luulevat että raukka pieni on vihainen :'D <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.