tiistai 29. syyskuuta 2015

Syksy on saapunut

// Meidän pihalla tapahtuu kummia, en ole koskaan aiemmin kokenut tällaista. Omituisia, suuria ja märkiä juttuja putoilee kuonolleni ja meidän terassille. Mamma sanoo niitä vaahteranlehdiksi. Mikä on vaahtera? Tämä uusi aikakausi tuntuu samalla oudolta, mutta samalla uudet tuoksut valtaavat sieraimeni. Tykkään mutustella niitä omituisia, märkiä juttuja, vaikka mamma yrittää kieltää kovasti. Muttakun ne vaan on niin ihania!

Mamma on myös kertonut jostain vielä oudommasta asiasta, siihen liittyy kylmyys, jopa sellainen asia, kuin pakkanen ja vielä sellainen ihmeelliseltä kuulostava asia, kuin lumi. Mitä se on? Mamma kuvailee sitä kylmäksi, valkoiseksi ja hauskaksi aineeksi. Mistä se tulee ja minne se menee? Mitä sillä tehdään?Tänään huomasin, että mammakin on päässyt hieman yli syysmasiksestaan ja oli iloinen ja heitteli lehtiä ympäriinsä. Naapurit katseli ihmeissään, kun riehuttiin pihalla ja otettiin kilpaa kiinni putoilevia lehtiä. Se oli kivaa. Kaapokin oli meidän kanssa ulkona, mutta sitä kiinnosti enemmän mamman kukkapenkkien reunoille pissailu ja auringossa makaaminen. Kaapo tykkää ottaa rennosti ja välillä, kun minäkin sille päälle satun, sen vieressä on ihan parasta makoilla. Se on niin pehmeä ja lämmin.

Kuonossani on sellainen tunne, että tämä syksy on ihan kiva asia - ihanaa nähdä ja oppia kaikkea uutta ja jännittävää! Innolla jään odottelemaan sen valkoisen aineen putoamista maahan. Miksi muuten kaikki putoaa maahan? Ja miksi mamma sanoo, että sitä keltaista lunta ei saa muka syödä?

PS. mamma laittoi blogikirppikselle tänään Guess laukun ja Marciano takin. Kurkkaa ne täältä.

8 kommenttia :

 1. Ihania pienen koiran ajatuksia <3

  VastaaPoista
 2. Söpönen :)

  Mutta pakko sanoa että päiväni pelastui kun löysin blogisi, monta vuotta olen kaivannut entistä blogiasi ja harmitellut kun lopetit, mutta voi että, nyt on pakko rueta lukemaan heti kaikki postaukset mistä olen jäänyt paitsi. :)) Ihanaa kun bloggaat taas! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit, ja kiitos kun kommentoit :) Anteeksi, että vastaaminen viivästyi!

   Poista
 3. Voi että noi teijän koirat on ihania!! :) tässähän iskee koirakuume! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.