keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Eteisen laatoitus

Sisustusaiheella jatketaan vielä tämäkin postaus :) Haluaisin tässä syksyn aikana laatoittaa meidän pikkueteisen lattian. Se on tällä hetkellä valkoinen, betonilattia. Laatoitettava alue on pieni, noin 60 x 90 cm alue, joka olisi kiva laatoittaa jollain kauniilla, mielellään marokkolaistyylisellä tai eläväpintaisella harmaansävyisellä laatalla.

Keräsin inspiskuvia netistä ja sieltä löytyi vaikka minkälaisia laattoja ja ideoita! Alla koottuna ehkä meille parhaiten sopivimmat ja inspiroivimmat tyylit.

Kuvat lainattu, kuvien lähteet merkitty kuviin.Laatoittamiseen löysin hyvät ohjeet Kaakelikeskuksen sivuilta, homma vaikuttaisi olevan suhteellisen yksinkertainen kokemattomallekin laatoittajalle. Jotenkin olen jäänyt kiinni ajatukseen tuollaisesta neutraalista, mutta kuvioidusta laatasta tai laatoista, jotka muodostavat yhtenäisen kuvion valmiissa lattiassa. Toki tuo yksivärinen, esim. harmaakin on siisti, mutta jostain syystä nuo marokkolaistyyliset laatoitukset vaan ovat niin kauniita. Tällä hetkellä tuota lattia-aluetta peittää harmaa eteismatto - sen tilalle olisi mahtava saada vähän persoonallisempi vaihtoehto.

Onko teillä muuten hyviä vinkkejä, mistä saisi kauniita laattoja tuohon meidän pikkueteiseen?

Aiempaan postaukseen tuli muutama mielipide koskien mainontaa blogeissa. Mielestäni se on hyvä aihe ja sitä on käsitelty jo vuosia ja olemme jo siinä pisteessä, että blogeissa mainostaminen on normaalia arkipäivää ja todella yleistä, jopa yksi tehokkaimmista mainonnan keinoista hyvän ja tarkan kohdennettavuuden ansiosta. Kaikilla meillä on omat mielipiteet koskien blogimainontaa, siinä missä kaikista muistakin aiheista. Minulla on omat tyylit tehdä postauksia, kuten muillakin bloggaajilla on omansa. Vaikka teen jatkossakin varmasti sellaisella tavalla yhteistyöpostauksia, kuin  itse parhaaksi koen, haluaisin tietää mikä on juuri sinun mielipiteesi tästä aiheesta.

Itse tykkään eniten sellaisista kaupallisista postauksista, joista saa inspistä ja vinkkejä omaan elämään, oli aihe sitten kauneus, pukeutuminen tai sisustaminen. Tykkään katsoa esim. postauksia, joissa on testattu uusia tuotteita tai toisten bloggaajien "unelmakarttoja". Ne ovat minun mieleeni eniten ja siksi ehkä itsekin teen samantyylisiä. Jos olet myös tästä aiheesta kiinnostunut, olisi ihan mahtavaa jos viitsisit käyttää muutaman sekunnin ajastasi ja vastata sivupalkissa olevaan kyselyyn! :) Olisi todella mielenkiintoista tietää, millainen tyyli sinuun kolahtaa parhaiten - jos se on myös minulle sopiva tyyli, niin ehkä saadaan nämä postaukset yhtenäisiksi tätä kautta. Olen myös avoin kokeilemaan uusia tapoja ja oppimaan aina uutta. Tietenkin on myös lukijoita, jotka eivät pidä syystä tai toisesta lainkaan kaupallisuudesta, mutta silloin he tuskin lukevat lainkaan kaupallistuneita blogeja, vaan osaavat valita itselleen sopivan tavan olla tai olla olematta median ja mainonnan vaikutuksen alaisena.

Mukavaa iltaa ruudun sille puolen ja kiitos ajastanne! :)

20 kommenttia :

 1. Mä ihastelen myös kaikkea marokkokuvioista tällä hetkellä! Tuollainen yksisävyinen olisi helppo ja turvallinen vaihtoehto, johon tuskin kovin nopeasti kyllästyisi. Mutta toisaalta, tarviiko elämässä aina elää "varman päälle"? Tuollainen kuvioitu lattia olisi ihanan persoonallinen ja ilahduttaisi varmasti joka kerta, kun eteiseen astuu. :)

  VastaaPoista
 2. Heippa Milla! :) Kiva kun kommentoit! Jep, samaa mä mietin, että tarviiko aina mennä siellä yksinkertaisilla alueilla elämässä - varsinkin kun ei ole elämästä ja kuolemasta kyse tässä laatta-asiassa! :) Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita marokkolaistyylisiä laattoja myyvät ainakin Zoco Home ja Dokkan, joka sijaitsee Helsingissä Fredrikinkadulla. Kummankin kotisivulta löytyy hyvin tietoja. Myös harmaansävyisiä laattoja on valikoimissa.

  VastaaPoista
 4. Kaaleillehan löytyy nykyään Suomestakin ihan erikoisliikkeitäkin. Mutta mitä itselläni tulee nopeasti mieleen normaalien K-Rautojen, STARkien yms. lisäksi Kaakelikeskus ja Pukkila. Pukkila on ihan kotimainen valmistaja, Kaakelikeskus hoitanee myös maahantuontia ulkomailta.
  Liiallinen kaupallisuus on räikeää. Satunnaisesti tuotteiden mainostaminen blogissa kuuluu asiaan ja on ihan nykypäivää. Mutta liiallisuuksiin ei kande mennä. Jos jokainen postaus sisältää jotain blogin kautta saatua tuotetta ja sen edustamista - ei hyvä. Eli suhden muiden postauksien ja mainostamisien välillä kannattaa pitää järkevänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kurkkaan tuon Pukkilan vielä! :)
   Mietipä bloggaajia, jotka ovat tehneet suosittua blogia jo vuosia ja lähes kaikki kosmetiikka jne on saatu blogin kautta, silloin on todella vaikeaa tehdä juttuja ilman, että joku tuote olisi saatu :( Sellainen meininki oli itselläni edellisen blogin kanssa, silloin mulle lähetettiin kotiin siivousvälineistä meikkeihin kaikki. Se asettaa haasteita blogin ei-kaupalliselle sisällölle, kun huomaat, että lähes kaikki tavarasi on saatu. Nytkin kun katsoo Suomen suurimpia blogeja, niin siellä on matkat, sisustusjutut, meikit, vaatteet jne kaikki saatuja. Itse olen sitä mieltä, että se on ok, mutta silloin ei sellaiset lukijat voi lukea näitä blogeja, jotka eivät pidä mainonnasta. :) Kiva kun kommentoit taas!

   Poista
  2. Niin ja onhan se jokaisella bloggaajalla oma valinta, että minkälaiset blogista rakentaa. Jotkut horisevat pelkästään ajatuksia ja taphtumia elämästä, ilman mitään tuote-edustuksia. Sitten taas on blogeja, jossa sponsorit näyttelee suurinta roolia.
   Itseäni ei haittaa, joskus tulee vastaan itseäkin kiinnostavia aihealueita, mutta ymmärrän kyllä että joitakin alkaa nyppiä. :)

   Poista
  3. Naulan kantaan, olen aivan samaa mieltä kanssasi! :)

   Poista
  4. Heippa, jättämääsi kommenttiin: valitettavasti bloggerissa ei pysty moderoimaan lukijoiden kommentteja :(

   Poista
 5. Oo näyttävät hyviltä :) Kommenttini ei niinkään koske tätä aihetta, vaan tekstin kokoa. Ainakin minun koneellani teksti on niin pientä etten melkein jaksa lukea sitä, kun pitää pinnistellä niin mahdottomasti. Tiedän että on eroa millä koneella ja asetuksialla katsoo, mutta muiden blogien (n.40kpl) tekstit ovat tällä ruudulla paljon suurempia ja luettavampia.

  Kiva kun tulit takaisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kasvatan tekstin kokoa, kiitos kun sanoit tästä - nyt on tullut 2-3 kertaa tästä palautetta, niin kokeillaan suuremmalla! :) Kiitos kun kommentoit! :)

   Poista
  2. Jos käyt täällä vielä, viitsitkö sanoa onko teksti nyt parempi? Nostin kokoa kahdella fonttikoolla. :)

   Poista
 6. Vautsi tollanen kuvioitu on tosi nätti! :o

  VastaaPoista
 7. Oletko katsonut Bauhaussin valikoiman? Sitten on myös RTV.

  Päivänjatkoja,
  Porvoolainen

  VastaaPoista
 8. Itse inhoan "tekemällä tehtyjä" mainospostauksia. Kollaaseja, yhden tuotteen postauksia... Näitä melkein joka blogeissa näkee, onneksi aika vähän nykyään. Sivuutan blogilistaltani nuo postaukset ja luen vasta seuraavan postauksen.

  Tuotelahja/arvostelu käytännössä tai osana jotain toista postausta on ihan ok, muuten ne lähinnä ärsyttää. Jokainen toki tyylillään mutta jos isompaa osaa lukijakuntaa ne tylsistyttävät, kannattaa muutosta harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä tehdyt ovat tosiaan aika turhia :)

   Poista
 9. Tykkään itsekin noista marokkolaatoista ja olen varmaan päätymässä tähän kaakelikeskuksen malliin: http://www.kaakelikeskus.net/kuvapankki/info.php?uid=10&pw=&id=6231 tykkään tuosta että siinä on sekaisin eri kuvioita. Toi zocohomenkin näyttää tosi kivalta! Pitääpä käydä kurkkaamassa heidän sivullaan hintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaan linkin heti huomenna koneelta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.