torstai 20. elokuuta 2015

Sydämeni osuman sai...

...neule on Amorin viinistä kai. Kenellä muulla alkoi soimaan päässä Siiri Nordinin biisi yli kymmenen vuoden takaa? Noh, mennäänpä asiaan. Kävin tänään pikaisesti Bik Bokissa ja sieltä osui silmiin (yllättäen harmaa) neuletakki, jota sovitin. Se oli ihana. Pehmeä. Kaunis. Jätin kaupppaan ja kaduin. Soitin perään ja varasin sen. AH tätä onnen tunnetta! :DSovituskoppikuvat on aina yhtä tyylikkäitä, mutta en mahda itselleni mitään. Tämä on muuten hyvä taktiikka, jos haluaa harkita jotain vaatetta. Nappaa peiliselfie, kurki kuvaa pitkin päivää ja pian mieli vahvistuu siitä, onko vaate the one vai ei. Tällä kertaa kävi kukkarolle vähän huonompi tsäkä.

Olen tässä pohtinut ja pohtinut, että kirjoittaisinko tänne työasioita ollenkaan ja olen uskoakseni päätynyt tulokseen, joka on että nytpä kirjoitan, mutta jatkosta en tiedä. Lopettaessani blogin pitämisen syksyllä 2013, aloitin kokopäivätyössä firmassa, jossa olen viihtynyt ihan tajuttoman hyvin, päässyt tekemään monipuolisia työtehtäviä ja oikeasti herännyt jokaisena aamuna töihin innolla ja pirteänä. Toisin sanoen, olen ollut todella tyytyväinen työhöni ja onnellinen siitä. Nyt kuitenkin on päässyt käymään niin, että hetki sitten saimme kuulla yrityksen lopettavansa toimintansa ja että tämän seuraksena, luonnollisesti mm. minulta lähtee työpaikka alta. Todella, todella surullinen sekä harmillinen tilanne ja on tässä parit kyyneleetkin vieritetty sen takia, että niin mukava työpaikka ja työtehtävät ovat pian historiaa. Että sinänsä tuo postauksen otsikko sopii oikein tuplasti tähän hetkeen.

Onneksi olen pitänyt huolta tästä asiasta ja liittynyt aikanani työttömyyskassaan, eli puille paljaille en sentään jää ja haluan uskoa siihen, että hyvä työntekijä löytää nopeasti uutta työtä. Tämä Suomen taloustilanne on kaatanut tänä ja viime vuonna niin monta firmaa, että oikein ahdistaa. Niin monen työpaikka on mennyt ja kokoajan kuuluu yt-uutisia ympäriltä. Nyt se osui omalle kohdalle, mutta tässä ei auta jäädä makaamaan suohon, vaan kammettava itsensä ylös ja jatkettava aktiivista työnhakua. Ja kyllä nyt kiitän itseäni myös siitä päätöksestä, että päätin aloittaa taas kirjoittamisen - onpahan nyt jotain mielekästä puuhaa mahdollisille työttömyyspäiville. Mahtavat pari vuotta takana, toivottavasti vielä mahtavammat edessä!

Onko taloustilanne vaikuttanut sinun uraasi tai työhösi, vai oletko yksi onnekkaista joilla töitä riittää? Oikein mukavaa iltaa kaikille! Ainiin! Ja kiitos vielä aamupostaukseen kommentoineille, on ollut hauska fiilistellä menneitä tänään teidän kanssa! :)

25 kommenttia :

 1. Voi että ikävä tilanne! Täällä yks työnhakija nostaa käden pystyyn. Juurikin heikentyneen taloustilanteen vuoksi jouduin itsekin lähtemään tosi mukavasta työympäristöstä :( mutta kuten sanoit, kyllä tekevälle töitä pian löytyy, jos jaksaa itse olla ahkera työnhaun suhteen. Tsemppiä sulle työnhakuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan! Niin kyllä on, ja sinullakin harmillisesti sama :( Tsemppiä sinullekin ja toivotaan että joku kohta bongaa meidät, loistavat työntekijät! :)

   Poista
 2. Ihana asenne sulla Kristiina!! :)

  Jäin kanssa alkuvuodesta työttömäksi ja nyt syksyllä alan opiskella uutta alaa. Aina muutokset ei ole siis ollenkaan pahasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! :) Pakko pitää hymy huulilla, eikä saa jäädä liian pitkäksi aikaa märehtimään :) Katse eteenpäin! Hei ihan mahtavaa että olet päässyt kouluun, onnea!

   Poista
 3. Kiva, että päädyit kuitenkin kirjoittamaan pohdiskelusi jälkeen aiheesta! Hyvinkin ajankohtainen aihe varmasti monelle ja mahtavaa huomata, millä asenteella asian loppujenlopuksi otat vastaan. Itsekin olin kesän työttömänä mutta elämä toi uusia tuulia mukanaan ja nyt olenkin aloittanut opiskelut uudella ja minua todella kiinnostavalla alalla! Kaikki asiat tuppaa aina järjestymään vaikka hetkellisesti voi tulla pieniä epätoivon hetkiä. Tsemppiä työnhakuun! <3

  -Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Ihana kun tsemppaat :) onnea uusista tuulista, kaikella on tarkoituksensa! <3

   Poista
 4. Mä lähin entisestä työpaikastani pois siksi, kun mulla oli tunteja kuukaudessa 6... hyvällä säkällä, joskus vain 2. Silloin työtilanne ei vielä ollu näin huono. Työhakemuksia oon laittanu ihan hirrrrrveesti ja vihdoin eilen sain puhelun ja huomenna työhaastattelu :) toivon niin paljon, että saisin sen paikan!!! Olen ammatiltani merkonomi, ja tän alan töitä on niin surkeesti just nyt. Mutta aina pidän toivoa yllä, kerran melkein lannistuin, mutta onneksi on supertsemppaava mies, kellä tosi hyvä duuni ja vielä korkeessa asemassa, niin meillä ei pitäs olla mitään hätää :) kuten hän sanoi itsekin että jokainen meistä on joskus ollu työtön. Hän itsekin eli todella vähällä suht kauan, kunnes sisukkaasti nappasi paikkansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei tiedä mitä kulman takana odottaa :) paljon onnea työhaastatteluun!! <3

   Poista
 5. Mullakin meinaa iskeä ahdistus tämän taloustilanteen kanssa. Valmistuin toukokuussa, vähän huonoon aikaan, sillä tuntuu ettei missään ole oman alan työpaikkoja. En olisi uskonut että valmistun työttömäksi maisteriksi (enkä edes ole humanisti). Noo, onneksi tein opiskeluaikana oman alan töitä ja kuulun liittoon, saan onneksi ansiopäivärahaa. Mä kyllä uskon että työpaikka löytyy pian, sillä huomaa että nyt syksyn tullessa avoimien työpaikkojen määräkin lisääntyy, kesällä oli niiiiin hiljasta. Tsemppiä arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Riikka, älä ahdistu <3 Kamala tilanne, mutta kyllä ne asiat järjestyy vielä parhain päin. Hienoa että saat ansiopäivärahaa! Tsemppiä sinnekin ja kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 6. Pääluottamusmiehet joutuu koville näinä aikoina, kuitenkaan voimatta kenenkään työpaikkaa pelastaa,katsoa vaan,että kaikki menee säädösten mukaan. Nimim. Henkisesti rikkinäinen pääluottisnainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti ottaa koville.. Noissa ammateissa pitäisi yrittää oman henkisen hyvinvoinnin vuoksi ns. ulkoistaa asiat henkilökohtaiselta tasolta pois.. Tsemppiä! :) Onneksi sinulla on töitä!

   Poista
 7. Itse olen ollut 9kk työttömänä. Tällä hetkellä on erittäin huono tilanne jäädä työttömäksi - varsinkin kaupan ja toimistoalan ihmisille. Olen aiemmin saanut useammankin työpaikan, joista olen voinut valita mihin menen, mutta nyt työhakemukset lähentelee sataa ja olen päässyt käymään kahdessa työhaastattelussa. Paikan on lähes aina vienyt erittäin korkeasti koulutettu ihminen, joten kertoo tämän hetkisestä työtilanteesta jotain... Ja olen siis itsekin aikamoinen moniosaaja ja koulutettu yksilö, mutta kun hakijoita paikkaan on 300-600 välillä, on se aikamoista arpapeliä että nappaako.

  Toivottavasti saat nopeasti työpaikan, mutta kannattaa varautua siihen että voi mennä aikaakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät pian työtä :) kiitos kommentista!

   Poista
 8. Tosi kurja juttu että kiva työ loppuu :/ Hurjasti tsemppiä uuden löytämiseen! Mä olen hoitoalalla, ja vaikka meiltäkin jatkuvasti kiristellään ja vakansseja jätetään täyttämättä, ainakin toistaiseksi on töitä riittänyt. Liiankin kanssa, jos noin voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on :( Tsemppiä jaksamiseen! :)

   Poista
 9. Tuota on tapahtunut todella monelle tänävuonna :/ kaverini sai kesällä potkut firmasta missä myös ollut pitkään, syystä ettei firmalla mene hyvin ja joistakin on pakko luopua vaikka kuinka hyvä työntekijä.. sai uuden työn, josta valehdeltiin täysin työnkuvasta ja kaikesta ja lopetti tottakai, joutuen 3kk karenssiin liiton puolesta. Todella harmillista, ottaa uusi työpaikka kahdeksi päiväksi, tulla petetyksi täysin ja joutua nyt keksimään mistä saada rahaa ja etsiä kuumeisesti uutta..
  Itse sain myös kaksi viikkoa sitten potkut taloudellisen tilanteen takia, tilalleni palkattiin kokeneempi. Onneksi sain nyt jo uuden työn joka alkaa ensi kuun ensimmäinen päivä, minun alallani riittää aina töitä onnekseni :) pysyvää työtä vain vaikea löytää. Toivotaan että nyt löysin itselleni pitkäaikaisen paikan, ei jaksaisi pätkäduuneja enää.

  Todella moni tästä on kärsinyt näiden esimerkkien lisäksi, työttömäksi jäätyä on ollut aivan pulassa kun kuukausitolkulla hakee ja hakee eikä millään saa mistään. Tämä on raakaa aikaa kaikinpuolin

  -cafhai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa että sait jo uuden työn!! Onnea :) Toivotaan, että tämä on se pitkäaikainen! Ja toivotaan myös, että talous alkaisi hiljalleen kivuta taas ylöspäin...

   Poista
 10. Moikka! Jäi mietityttämään, onko siis firma jo lopettanut, missä työskentelit (työskentelet?) vai vasta lopettamassa eli oletko nyt jo periaatteessa työttömänä? :) ja vielä tuosta ihanasta neuleesta, onkohan se mitä materiaalia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Neule on 100% viskoosia :) Työsuhteeni ei ole vielä päättynyt. Miten tällaista pohdit? :)

   Poista
  2. Jes, kiitos! Täytyy siis lähteä kaupoille ;) pelkäsin, että olisi joku akryyli-sekoitus ja nukkaantuisi nopeasti..
   Ihan täysin siis mielenkiinnosta kyselin! :D lähinnä, kun aikaa riittää näinkin paljon blogille, kun olet vielä kokopäivätöissä. Mikä on siis ihana juttu!! :) Se aikaisempi blogisi taisi olla ihan ensimmäinen, jota aloin kunnolla seuraamaan ja silloin 2013 olin ihan suruissani kun päätit lopettaa.. Monesti olen miettinyt, mitäköhän sulle mahtaa kuulua :D Eli olen enemmän kun innoissani tästä comebackistä!

   Poista
  3. Joo, neule on ihan hyvän tuntuinen, käy ihmeessä kurkkaamassa :) ja on eri värejä! Täytyy sanoa, että mulla on ollut kyllä kova inspis tähän blogiin ja olen ihmetellyt itsekin että aikaa on riittänyt, tietty muutama päivä on ollut taukoa, mutta silti olen positiivisesti yllättynyt itsekin :) Tästä päivästä eteenpäin mulla on itseasiassa enemmän aikaa, kun työjutut hiljenee, mutta edelleen olen tosiaan työsuhteessa. Toivon, että löydän nopsasti uutta, mielenkiintoista hommaa! Ja jos en, onpahan 100% aikaa panostaa tähän blogiin kunnes uusi työ löytyy :) Olen tosi iloinen, että jaksat edelleen alkaa seuraamaan tätä :) Kiitos!

   Poista
  4. Ja se piti vielä sanoa, että olin selän takia sairaslomalla lähes viikon pari viikkoa sitten, silloin ehti myös hyvin kirjoitella! :)

   Poista
 11. Kovasti tsemppiä työnhakuun, myös kaikille muillekin kommentoijille jotka työtä etsivät! :) Mulla päättyy kuukauden päästä työsuhde ihanassa työpaikassa myös, mutta tämä päätös tuli ihan omasta aloitteesta sillä jatkan opintojani ja toistaiseksi samanaikainen työskentely ei ole mahdollista. Kevään ajan samanaikaisesti olin töissä ja opiskelin, mutta olin niin lähellä burn outia että en uskalla ottaa sitä riskiä syksyllä opintojen jatkuessa uudestaan. Oma hyvinvointi on vaan niin tärkeää :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos, ja onnea opintoihin! Olet oikeassa että hyvinvointi on tärkeää :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.