keskiviikko 26. elokuuta 2015

Q&A vastaukset osa 1.

Heippa! Ensinnäkin suuri kiitos kaikille kysymyksiä esittäneille, niitä kertyikin niin paljon että kesti hetken vastailla! :) Osassa kysymyskommenteissa oli myös ihania viestejä mukana, mutta karsin tähän postaukseen tekstinpaljouden välttämiseksi vain kysymykset. Kaikki kommentit kokonaisuudessaan voit lukea Q&A postauksen kommenttiosiosta. Tässä ensimmäisessä osassa on eniten kysymyksiä herättänyt aihe, eli blogi & bloggaaminen.

BLOGI & BLOGGAAMINEN

Miltä blogittomuus tuntui lopettamisen jälkeen, helpottavalta tai paineettomalta vai alkoiko tuntumaan jossain vaiheessa ahdistavalta tai haikealta?
- Olin pohtinut blogin lopettamista jo jonkin aikaa ja loppujen lopuksi blogi alkoi ahdistaa niin paljon, että en nähnyt sillä enää tulevaisuutta. Inspiraation puute, kolme postausta päivässä vuosien ajan, yksityisyyden osittainen menettäminen ja ”aina töissä” -fiilis summattuna yhteen löivät naulan arkkuun ja päätin, että haluan normaalin päivätyön ja selkeät työ- ja vapaa-ajat. Ensimmäisen vuoden ajan inhosin blogeja, mutta jouduin jonkin verran niitä lukemaan työn takia, voin pahoin pelkästä ajatuksesta, että olisin taas bloggaaja. Toisen vuoden aikana aloin taas nauttia blogien lukemisesta, mutta olin tullut todella nirsoksi ja vaativaksi niiden suhteen, halu kirjoittaa heräsi pikku hiljaa ja loppujen loppuksi viikkojen pohdinnan jälkeen päätin taas aloittaa - inspiraation tulva oli mahtava, ilo tähän mukavaan harrastukseen oli palannut ja muistin taas kaiken hyvän, mitä tämä minulle tuo: saan kirjoittaa ja valokuvata, saan olla yhteydessä mahtavien lukijoiden kanssa ja pieni osa minusta on taas löytänyt takaisin paikoilleen. Mutta vastauksena kysymykseesi, kyllä elämä on huomattavasti helpottavampaa, kun ei ole ns. pakko kirjoittaa koko ajan ja on ne selkeät työ- ja vapaa-ajat. Nyt se on todistettu, että kaikki asiat voivat alkaa tuntua puuduttavalta työltä jossain vaiheessa.

Pelottiko tai jännittikö sua silloin lopettaa bloggaaminen?
- Ei oikeastaan pelottanut. Olin niin täynnä blogimaailmaa, että koin vain todella helpottavana sen tunteen, että en olisi enää liimautuneena läppäriin - olin säästänyt rahaa ja senkään vuoksi ei ollut paniikkia, jos en olisikaan saanut niin nopeasti uutta työtä.

Onko joku auttanut sua palaamaan blogimaailmaan? Kuka kannusti tai ohjeisti blogimaailmaan palamisessa?
- Kyllä. Moni ystäväni ja Tuukka on auttanut minua henkisesti palaamaan blogin pariin. Lisäksi suuri kiitos kuuluu työkaverilleni, joka on ollut minulle kuin mentori, häneltä olen saanut paljon kannustusta ja temppiä. Lopetin blogin niin huonoilla fiiliksillä ja niin väsyneenä koko touhuun, että tämä kannustus on ollut todella suuri potku persuksilleni, sillä minua jännitti todella paljon palata. Mielessä pyöri paljon kysymyksiä, kuten: onko se enää mun juttu? Osaanko enää kirjoittaa? Kiinnostaako ylipäätään ketään? Mitä minä itse blogilta haluan? Jne. Suuri KIITOS siis kaikille, jotka olette mua tässä kannustaneet - myös teille lukijoille! :)

Aiemmin bloggasit paljon painonhallinnasta ja hyvistä elämäntavoista. Millainen suhde sinulla on juuri nyt näihin teemoihin? Onko esim. painonpudotus tällä hetkellä sinulla tavoitteena tms?
- Olen hyväksynyt sen, että laihuus ei tee minusta parempaa ihmistä ja sen, että elämästä pitää nauttia, eikä kituuttaa dieeteillä. Tietenkin haluan olla terve ja pysyä niissä rajoissa myös painon suhteen. Suhtautumiseni on rennompi kuin ennen.

Tuntuiko blogin uudelleen aloitus vaikeammalta kuin lopettaminen?
- Kyllä, aloittaminen tuntui todella vaikealta ja oli paljon kysymyksiä ilmassa. Niistä enemmän jo toisessa vastauksessani :)

Mikä oli suurin syy siihen, että palasit blogimaailmaan tauon jälkeen?
- Suuri kaipuu kirjoittamista kohtaan, halusin jotain mukavaa puuhaa vapaa-ajalle ja tuli kova ikävä tätä mahtavaa vuorovaikutusta, jota täällä blogissa syntyy :) Ehkä nämä yhdessä työnsivät mua takaisin blogin pariin.

Pelkäätkö että samat lopettamiseen johtaneet asiat toistuu taas?
- En enää, olen päässyt hyvään flowhun tämän blogiasian kanssa ja uskon ja toivon, että osaan pitää bloggauksen itselleni mielenkiintoisena ja stressittömänä jatkossa.

Selvisitkö ilman tietoa typerien keskustelupalstojen spekuloinneista koskien aiemman blogisi lopettamista? Jos et, niin olisiko tehnyt mieli mennä oikomaan vääriä oletuksia? Tai teitkö niin anonyyminä?
- En selvinnyt kokonaan, mutta en usko että olen myöskään kaikkia tarinoita kuullut. Spekulointi on aina harmillista ja hieman turhaa, mutta monella näyttää olevan tarve kehittää draamaa jos sitä oikeassa totuudessa ei ole. Tätä tulee varmasti olemaan monella elämän osa-alueella aina, sille ei mahda mitään. En käynyt oikomassa tarinoita, sillä ei siitä olisi ollut mitään hyötyä - pääasia että itse tietää missä mennään, ja ne läheiset.


Tuntuiko lopettamisen jälkeen olo tyhjältä vai olitko vain onnellinen saatuasi tehtyä varmasti vaikean, mutta helpottavan päätöksen?
- Lopettamisen jälkeinen olo oli aivan mahtava.. helpottunut, tyhjä, rauhallinen ja oli ihanaa saada ajatella ja keskittyä omaan elämään täysillä ja saada rutiinit takaisin.

Tunnistetaanko/tunnistettiinko Tuukkaa kaduilla sun edellisen blogin vuoksi?
- Enpäs tiedä, täytyykin kysyä :)

Miltä tuntuut taas kirjoittaa blogia pitkästä aikaa? 
- Todella hyvältä, kiitos. Nyt on hieman erilainen lähestymistapa tähän hommaan.

Tuleeko yhtään sellaisia kommentteja joita et halua julkaista?
- Ei ole tullut vielä yhtään.

Sullahan oli se yksi blogi tässä välissä ihan vähä aikaa, miten päädyit lopettamaan sen? 
- Avasin blogin, jossa oli tarkoitus kirjoittaa sisustusjuttuja, mutta mulla ei ollutkaan siihen aikaa eikä intohimoa, aiheen tarkka rajaus ei ollut hyvä idea ja töissä alkoi todella hektinen kausi, jolloin unohdin koko blogin olemassaolon.

Entä miten sait näin nopeasti yhteistyökumppaneita blogillesi? 
- Moni vanha yhteistyökumppani on ollut yhteydessä ja affiliatejulkaisijaksihan voi hakea kuka vaan :)

Tuleeko paljon sellaisia ehdotuksia yhteistöistä, joihin et halua lähteä mukaan? Ja jos et lähde, niin miksi et?
- Vielä ei ole tullut yhtään sellaista, mutta vanhassa blogissa tuli todella paljon. Yleensä syyt, miksi en halua lähteä mukaan on brändi tai palvelu, jota en koe omakseni tai jota en haluaisi suositella lukijoilleni, huonot yhteistyöehdot (esimerkiksi hinnoittelu) tai muuten epäkorrekti tapa ottaa yhteyttä.

Onko sulla vielä se sama toiminimi käytössä kuin silloin kun kirjoitit blogia työksesi?
- En ole tehnyt toiminimellä hommia blogin lopettamisen jälkeen.

Minkä verran käytät aikaa bloggailuun?
- Vaikea sanoa, joskus 4 tuntia päivässä, joskus en lainkaan.

Haluaisitko taas tehdä blogia ihan työksesi?
- Tämäkin on hieman kaksipiippuinen juttu, mutta sanotaanko näin, että jos joskus tämä olisi mahdollista, tekisin itselleni selvät rajat siitä, milloin teen töitä ja milloin en. 24/7 töissä oleminen on hullun hommaa ja näinkin ihanasta asiasta, kuin blogista voi tulla turruttava työ, jos ei tiedä omia rajojaan.

Tiesitkö jo lopettaessasi edellistä blogiasi, että palaisit jonakin päivänä bloggaamaan, tai missä vaiheessa aloit ajatella uutta blogia?
- Itseasiassa olin silloin siinä uskossa, että todennäköisesti en palaa bloggaamaan enää koskaan. Tästä olikin jo aiemmissa kysymyksissä lisäinfoa :)

Seurasitko blogitaukosi aikana muita blogeja? Miten mielestäsi alati muuttuva blogimaailma on kehittynyt siitä kun lopetit? 
- Seurasin, mutta hyvin rajoitetusti. Ja tämän vuoksi en osaa tähän ehkä vastata kovin kattavasti, mutta ainakin mainonnan puolella bloggaajille on saatu asetettua hyviä ohjeistuksia ja kyllä tietenkin myös bloggaaminen on muuttunut yhä enemmän ammattimaisempaan suuntaan ja kaupallisuus on jo normaalia arkipäivää suosituimmissa blogeissa.

Miten saat ajan riittämään blogille ja työlle?
- Kun on inspiraatiota, voi ottaa muutaman tunnin yöunista pois ;)

Meinaatko alkaa taas bloggaamaan täysipäiväisesti? Onko se tavoitteesi?
- Täysipäiväisesti, eli työkseni? Voi kun kaikki tapahtuisikin vain sormia napsauttamalla, mutta sanotaanko näin, että se ei ole  tämänhetkinen tavoitteeni ja tällä hetkellä haluan panostaa rentoon meininkiin ja siihen, että kirjoittelen vain kun on inspiraatiota.

Oletko ajatellut, mitä meinaat tehdä nyt eri tavalla kuin silloin aiemman blogin kanssa, kerrotko enemmän asioistasi vai jätätkö enemmän kertomatta?
- Teen tätä täysin fiilispohjalta, enkä halua asettaa itselleni tai blogilleni tiukkoja raameja. Mutta luonnollisestikin elämää on myös blogin ulkopuolella ja paljon asioita jää täältä pois :)

Minkä verran sulla suunnilleen oli päivittäisiä lukijoita silloin siinä aiemmassa blogissa? 
- Kuukausitasolla hieman reilut 100 000 uniikkia lukijaa ja viikkotasolla noin 30 000, päivätasolla en valitettavasti muista tarkkaa lukua. Blogi oli suuri ja sellaisiin svääreihin on vielä pitkä matka.

Kiitos kaikille kysymyksiä esittäneille ja terveisiä + palautetta jättäneille! Olen arponut pienen yllätyslahjan yhdelle teistä ja arpaonni suosi tällä kertaa nimimerkkiä: Kaisu - otan sinuun tänään yhteyttä! Mukavaa päivän jatkoa ja palaillaan taas pian! :)

6 kommenttia :

 1. Jos vielä joskus tulee tunne lopettamisesta niin mitä jos tekisit silloin yksityisen blogin johon kutsuisit sitten vain ystäviä ja niitä mukavia lukijoita seuraajiksi? saisit pitää rentoa blogia ja myös vapaita taikoja, näin ollen mahdolliset ilkeät haukkujat jäisivät kokonaan pois :) jos sellaisia ilmestyy, luulen että tämä voisi olla hyvä ratkaisu jos joudut esimerkiksi ilkeiden anonyymien teräviin hampaisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiva kun kommentoit. Ilkeät anonyymit ovat vain ilkeitä anonyymejä ja sellaista negatiivista höttöä tulee olemaan aina, monellakin elämän aihealueella. Lopettamiseen ajoi monet syyt, joita olen tässä postauksessa listannutkin ja juurikin niistä syistä koko blogitouhu piti laittaa tauolle hetkeksi. Maailma ei onneksi pyöri ilkeiden ihmisten ympärillä ja he saavat puolestani elää omaa elämäänsä aivan rauhassa, kuten minäkin teen :) Loppupeleissä meille kaikille on tärkeintä vain se oma ja lähimmäisten hyvinvointi ja mielipiteet. Kaikki me kuollaan aikanamme pois, osa kuolee hyvinä ihmisinä ja osa vähemmän hyvinä, sen päätöksen voimme tehdä itse. Silloin millään ei ole enää mitään merkitystä. Mukavaa iltaa! :)

   Poista
 2. Moikka! Pakko tulla sanomaan että luin blogiasi monet vuodet aikoinaan ja olit yksi lemppari bloggaajista ! 😊 Jotenkin lopettamisesi jälkeen itelläni kuivui aika paljon blogien lukeminen kasaan mutta ihanaa kun ollaan saatu sut taas takaisin 😊 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Mahtava kuulla, kiva kun seuraat! Toivottavasti saat blogien lukemiseen taas intoa :) Kivaa viikonvaihdetta ja kiitos kun kommentoit :) !

   Poista
 3. Olipa tosi kiva yllätys kun sattumalta löysin sut bloggailemasta monen vuoden jälkeen! Harmittelin kovasti aikoinaan kun lopetin ja nyt vasta huomasin sut uudelleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun laitoit kommenttia :) Tervetuloa vaan ja kivaa loppukesää! 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.