sunnuntai 16. elokuuta 2015

I did it! Enkä pudonnut edes selästä.

Selvisin kuin selvisinkin eilisestä ratsastustunnista kunnialla. Aamu alkoi jännittyneissä tunnelmissa, sen huomasi mm. siitä, että heräsin pirteänä aikaisin enkä saanut enää unta. Tätä tapahtuu aina kun jotain jännää on luvassa. Ratsastustuni alkoi klo 14:30 ja noin klo 13:45 lähdimme ajelemaan kohti tallia. Siellä meidät otti vastaan tallin omistaja, käytiin läpi kokemustasoni ja mentiin valitsemaan mulle hevonen. Sain ihanan rauhallisen, juuri aloittelijoille sopivan 12 -vuotiaan ruunan.

Tutustuminen meni hyvin, heppa oli rauhallinen ja kiltti, enkä yllättäen pelännyt ollenkaan. Aluksi luulin, että lähellemenokin jännittäisi, mutta paikan päällä kaikki sujui kuin luonnostaan. Ei siinä mitään, ratsu valmiiksi, hyppäsin selkään, käytiin perusasiat läpi ja eikun harjoittelemaan. Muistin hyvin kaikki kehotukset ja miten tuli missäkin tilanteessa mm. pohkeita käyttää, selässä olo tuntui kotoisalta ja olin tosi innoissani. Käynnit, ravit ja laukat päästiin testaamaan ja olihan se ihan mahtava fiilis kun pääsi ns. pelostaan eroon ja sai taas kokeilla niin pitkän tauon jälkeen millaista on ratsastaa. Meidän piti ensin olla maastossa, mutta kuuman ilman ja harjoituksen vuoksi päätettiin mennä maneesiin.En saanut kuitenkaan niin kovaa heppainnostusta, että lähtisin viikottain sitä harrastamaan, mutta silloin tällöin olisi kiva käydä ja ollaan puhuttu tyttöjen kanssa, että mentäisiin kimpassa joku kerta ratsastelemaan. Mulle pääasia oli se, että sain taas kokea tuon ihanan tunteen ja nyt uskallan mennä silloin tällöin hevostelemaan ilman pelkoja.

Illalla lähdettiin kaverille istumaan iltaa ja tuli mentyä sen verran pitkän kaavan mukaan, että tänään kolottaa paikkoja entistä enemmän ja lisäksi puoli päivää meni aivan älyttömän päänsäryn potemiseen, jonka en usko voineen tulla vain iltamenoista, jotenkin epäilen että niska on voinut eilen olla myös aika kovalla koetuksella kun ei osaa jännittää kroppaa oikein ja tunti kovaa jytinää saattoi tehdä tehtävänsä. Onneksi se alkoi helpottamaan iltapäivällä, niin ei mennyt koko päivä pilalle ja sängyssä makaamiseen. Noh, olipa hyvä kosto siitä että tuli rilluteltua eilen. Ja nämä reidet! Apua, huomaa että on tullut käytettyä lihaksia. Tänään tiedossa vielä ulkoilua ja grillausta, nam! :)

Miten teidän viikonloppu on sujunut? Oletteko päässeet nauttimaan tuosta ihanasta ilmasta, mikä ainakin täällä pk-seudulla vallitsee? :)

4 kommenttia :

 1. Kiva että kokeilit :) harrastin lapsensa ratsastusta silloin kun pääsi kesäleireille, muistan etenkin että maastossa ratsastaminen oli kivaa ja samalla pystyi ihailemaan maisemia ja auringonlaskua. Ratsastus on kyllä todella kallista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tallilla näytti olevan tuplatunnit 30€/h eli yhdelle jää 15€, se oli mielestäni kohtuullinen jos saisi kaverin mukaan :)

   Poista
 2. Millä tallilla kävit? Olen haaveillut pääkaupunkiseudulle muutosta ja ratsastusharrastuksen aloittaminen uudelleen ollut myös mielessä! Siellä vaan todella kovat hinnat yleensä, tuo kuulostaisi varsin kohtuulliselta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmun Ratsutalli :) Kurkkaa ihmeessä nettisivut!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.