sunnuntai 2. elokuuta 2015

Basilika-mustikkapiirakka

Olen hämmentynyt. Anoppi leipoi basilika-mustikkapiirakkaa ja kesti hetken kerätä rohkeutta maistaa sitä. Epätavallisen kuuloinen yhdistelmä samalla kiehtoi ja samalla pelotti. Maistoin hetken rohkeutta kerättyäni ja olin yllättynyt.

Samaan aikaan piirakka oli todella hyvää ja samaan aikaan aivot hankasi vastaan: "tämä ei ole tavallinen yhdistelmä, siitä ei voi pitää". Mutta kyllä se maistui herkulliselta vielä muutamankin suupalasen jälkeen. Jälkitunnelmat ovat ristiriitaiset, miten niin hassu yhdistelmä voi toimia niin kieroutuneella tavalla?


Jo itsessään tuo taikinan viherätävä sävy nostaa pienen palan kurkkuun, mutta kyllä ne aivot siitä pikkuhiljaa antoivat periksi ja makunystyrät veivät vallan. Suosittelen kokeilemaan tätä eksoottista makuelämystä, jos et ole vielä ehtinyt maistaa :) Reseptejä näytti löytyvän ihan googlettamalla "basilika-mustikkapiirakka", eikä valmistuskaan näyttänyt olevan kovin hankalan oloista.

Onko muita tätä hassunhauskaa yhdistelmää maistanutta?

6 kommenttia :

 1. Ensinnäkin, kiva kun olet palannut kirjoittamaan. Useasti tuli mietittyä, että jatkatkohan vielä joskus ja mitä teet nykyisin. Kokeilin samaa piirakkaa jokin aika sitten napattuani ohjeen Glorian ruoka&viini- lehdestä. Oli oikein toimiva yhdistelmä vaikka alkuun vähän oudoksutti. Basilikan yhdisti jotenkin suolaiseen. Toimi hyvin vaniljajäätelönkin kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kia :) Kiva kuulla että paluu on positiivinen asia :) Kyllä mulla onkin ollut ikävä tätä hommaa. Mä mietin samaa, että jätskin kanssa voisi olla kivan raikas! Mukavaa iltaa :)

   Poista
 2. Okei, no tämä on jännä yhdistelmä! Uskaltaiskohan joskus testata... :D

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kirjoitat taas :) -E

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.